aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑΜαρκάρει, πλαγιοκοπεί και τροφοδοτεί

Μαρκάρει, πλαγιοκοπεί και τροφοδοτεί

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Τον Ιούλιο θα κλείσει το τυπικό μέρος της συμφωνίας ανάμεσα σε Νέα Σαλαμίνα και Σάββα Τσαμπούρη, καθώς μέχρι τις 30 Ιουνίου έχει συμβατικές υποχρεώσεις με την Καλλονή.

Ο Ελλαδίτης σέντερ μπακ, ο οποίος αγωνίζεται και στο δεξί άκρο της άμυνας, συμφώνησε προφορικά με τους ερυθρόλευκους, όπως ανακοινώθηκε προχθές.

Πάντως, προέρχεται από γεμάτες σεζόν στη Σούπερ Λιγκ από την περίοδο 2011-12 και έπειτα. Εξαίρεση ήταν η πρώτη του σεζόν στον Αστέρα (2010-11), κατά την οποία έγραψε μόνο έξι παρουσίες. Από την επόμενη περίοδο καθιερώθηκε στην ομάδα της Τρίπολης, μέχρι που έφυγε για την Καλλονή το καλοκαίρι του 2014. Σε αυτές τις έξι σεζόν λοιπόν αγωνίστηκε 128 φορές.

Ενδιαφέρον στατιστικό στοιχείο είναι ότι, αν και αμυντικός, έδωσε εφτά ασίστ, ενώ σκόραρε και τρεις φορές. Αξιοπρόσεκτες είναι οι 30 κίτρινες κάρτες που μάζεψε, οι οποίες δεν είναι και λίγες. Προτού ενταχθεί στις δύο ομάδες της Σούπερ Λιγκ, αγωνίστηκε σε χαμηλότερες κατηγορίες με το Χαϊδάρι, τον Ηλυσιακό και το Αιγάλεω.

Σε αναμονή

Μετά την απόκτηση του Σάββα Τσαμπούρη, σειρά παίρνει ο δεύτερος κεντρικός αμυντικός που προβλέπει το μετεγγραφικό πλάνο των ερυθρολεύκων. Η διοίκηση της Νέας Σαλαμίνας προσέγγισε τους στόχους που επέλεξε το δίδυμο των Εουγκέν Νεαγκόε και Μάκη Παπαϊωάννου, έκανε την πρότασή της προς αυτούς και αναμένει την απάντησή τους.

Αν όλα πάνε όπως τα εύχονται οι Σαλαμιναίοι, εντός της εβδομάδας θα κλείσει και ο δεύτερος. Κατ’ επέκταση, σε αυτό το ενδεχόμενο, θα ολοκληρωθεί νωρίς η προτεραιότητα του σχεδιασμού, που ήταν η ένταξη δύο σέντερ μπακ στο έμψυχο δυναμικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ