aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΛοϊζίδης: «Αλλαγές στα πρωταθλήματα»

Λοϊζίδης: «Αλλαγές στα πρωταθλήματα»

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Εθνική αλλά και άλλα μίλησε στην εκπομπή «Μαγκαζίνο των Σπορ» του Sports 1 ο πρόεδρος Εθνικών Ομάδων, Χάρης Λοϊζίδης.

Για την προετοιμασία της Εθνικής: «Έχουμε ενισχυθεί με κάποια νέα παιδιά που έρχονται για πρώτη φορά. Έχουμε το φιλικό στο οποίο θα μπορέσει ο προπονητής να κάνει κάποια πλάνα για να προετοιμαστούμε για την Εσθονία. Είναι μονόδρομος για την ομάδα. Είναι στο ίδιο επίπεδο με μας, έχει παίκτες που αγωνίζονται σε ξένα πρωταθλήματα. Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα για να μαζέψουμε άλλους τρεις βαθμούς».

Για την αφοσίωση των παικτών στην Εθνική: «Θέλουμε να αισθάνονται δυνατοί σε αυτά τα παιχνίδια, να τα δίνουν όλα και να βγάζουν το πάθος που χρειάζεται. Αυτά τα παιχνίδια κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει να ξεχάσουν τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους και να συγκεντρωθούν στον κοινό στόχο».

Για τα νέα παιδιά που κλήθηκαν στην Εθνική: «Αυτό το διάστημα έχουν έρθει αρκετά νέα παιδιά. Αυτό είναι μια δικαίωση για το τμήμα της ΚΟΠ γιατί επιδιώξαμε να δημιουργήσουμε μια διαδικασία προώθησης ταλέντων από νεαρή ηλικία. Είναι 3-4 παιδιά που έφυγαν από την Ελπίδων και ήρθαν στην Ανδρών και αυτό μας χαροποιεί. Θα παίρνουν και περισσότερο χρόνο στις ομάδες τους, η Εθνική τους δίνει αυτή την ώθηση. Οι προπονητές όταν βλέπουν ότι καλούνται δικοί τους παίκτες χαίρονται και δίνουν περισσότερες ευκαιρίες».

Για την ξενομανία και τα παιχνίδια των μάνατζερ στο κυπριακό ποδόσφαιρο: «Αυτό το φαινόμενο είναι αρνητικό για τις Εθνικές. Στο τέλος της ημέρας όμως ο κάθε προπονητής θα κοιτάξει το καλό της ομάδας του και αυτό είναι να αγωνίζονται οι καλύτεροι τη δεδομένη στιγμή. Να μην αναμένουν χατίρι από κανένα οι παίκτες, να ανεβάσουν οι ίδιοι την απόδοση τους για να κερδίσουν τη συμπάθεια του προπονητή τους».

Για τα ταξίδια των προπονητών να παρακολουθούν παίκτες που βρίσκονται στο εξωτερικό: «Δεν είναι απαγορευτικά τα κονδύλια. Αυτό που έχει σημασία είναι να παρακολουθούμε τους μικρούς που φεύγουν για ομάδες του εξωτερικού και να εντοπίζουμε μέσω δικτύου σκάουτινγκ ομογενείς που είναι εκτός Κύπρου και δεν τους ξέρει κανένας. Έχουμε κάνει κάποιες διευθετήσεις, είμαστε σε επαφές με ανθρώπους στο εξωτερικού. Μια τέτοια περίπτωση ήταν ο Τζέισον Δημητρίου τον οποίο προσεγγίσαμε με αυτό τον τρόπο».

«Θέλουμε να καταφέρουμε μια φορά να περάσουμε σε τελική φάση. Το Μουντιάλ είναι πολύ δύσκολο, θα προκριθεί μία ομάδα και η δεύτερη ενδεχομένως να πάει σε μπαράζ. Στον προηγούμενο όμιλο που προκρίνονταν 24 ομάδες, σχεδόν οι μισές, είχαμε πιθανότητα να προκριθούμε. Γι’ αυτό είδαμε μικρές ομάδες όπως η Αλβανία που είχαν περάσει στην τελική φάση του Euro. Θέλουμε να χτίσουμε την ομάδα στα προκριματικά του Μουντιάλ με τους νεαρούς και τους πιο έμπειρους παίκτες για την επόμενη διοργάνωση του Euro».

Για την πρόταση δημιουργίας Πρέμιερ Λιγκ: «Δεν έχω υπόψη μου την πρόταση. Χθες συζητήσαμε εκτεταμένα τον τρόπο αλλαγής της δεύτερης κατηγορίας. Μετά τη μείωση των ομάδων σε 12 στην Α’, υπάρχουν αλλαγές που ευελπιστούμε στη Β’ κατηγορία με τη δημιουργία δύο υποκατηγοριών. Θα είναι από οκτώ ομάδες στην καθεμιά, κάτι που θα βοηθήσει να ανέβει το επίπεδο και να μη ρισκάρουν με τους προϋπολογισμούς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ