aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΛογάριαζαν χωρίς τον Μαρκίνιος

Λογάριαζαν χωρίς τον Μαρκίνιος

Με από μηχανής Θεό τον Μαρκίνιος, που πέρασε στο παιχνίδι στο 80’ και κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από τον Μαυρία (90’+3) και το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος (90’+5), ο ΑΠΟΕΛ απέδρασε από το Τσίρειο μ’ ένα μεγάλο «διπλό». Ήταν η τρίτη διαδοχική νίκη των γαλαζοκίτρινων, που παραμένουν αήττητοι με τον Μιλόγεβιτς στον πάγκο τους, φθανοντας τους 18 βαθμούς και έπιασαν τον Άρη, που αγωνίζεται σήμερα, στη 2η θέση της βαθμολογίας. Ο Απόλλων για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι στο πρωτάθλημα έμεινε χωρίς νίκη (1 ισοπαλία, 2 ήττες), με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στην 5η θέση.

Μέχρι το σημείο που «χτύπησε» ο Μαρκίνιος, σ’ ένα πέναλτι που κέρδισε αφού ο Μαυρίας έπαιξε απρόσεκτα, πρωταγωνιστές ήταν οι χούλιγκαν που έδρασαν και στιγμάτισαν το ντέρμπι. Οι ανεγκέφαλοι οπαδοί και από τις δύο πλευρές μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης τον αγωνιστικό χώρο, έδωσαν μάχη σώμα με σώμα, προκαλώντας 15λεπτη διακοπή στο παιχνίδι. Διακόπηκε στο 23’ και επανήρχισε στο 38’. Με παρέμβαση των ανδρών ασφαλείας του σταδίου και της αστυνομίας, που προχώρησε σε τρεις συλλήψεις ενώ έπονται κι άλλες, επιβλήθηκε η τάξη. Από τις συμπλοκές τραυματίστηκε οπαδός του ΑΠΟΕΛ ο οποίος διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Το ντέρμπι δεν έφθασε σε υψηλά επίπεδα θεάματος. Κυριάρχησε η δύναμη και το πάθος, με τους ποδοσφαιριστές να δίνουν αρκετές προσωπικές μονομαχίες. Δεν μπόρεσε καμιά ομάδα να επιβληθεί, έστω κι αν ο Απόλλων είχε περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του. Οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες, όπως και τα δοκάρια (από ένα για κάθε ομάδα), όμως στο τέλος «μίλησε» ο Μαρκίνιος, που αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή για τον Μιλόγεβιτς.

Όσον αφορά στο πρώτο ημίχρονο, ο Απόλλων είχε την κατοχή (59% έναντι 41%), όμως οι τελικές προσπάθειες ήταν μοιρασμένες (3 εναντίον 3), με κορυφαία για τον ΑΠΟΕΛ το δοκάρι του Ντάλσιο (45’+13). Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν μέτρα με την είσοδο του Βιγιαφάνιες αντί του Νταουσβίλι. Είχε τρεις καλές ευκαιρίες με τους Εφραίμ (58’) και Ηλία (71’, 83’), ενώ για την ομάδα του Καταλά κορυφαία στιγμή ήταν το οριζόντιο δοκάρι σε κεφαλιά του Πίττα (90’). Πάντως και από τις δύο πλευρές έγιναν πολλά λάθη στην τελική πάσα, αφού υπήρξαν αρκετές προϋποθέσεις. Τελικά, ένα λάθος μαρκάρισμα του Μαυρία στον Μαρκίνιος (90’+3) έφερε το πέναλτι το οποίο αξιοποίησε ο Βραζιλιάνος (90’+5) και έκρινε το ντέρμπι.

«Ήταν πραγματικό ντέρμπι. Κατεβήκαμε με έναν και μοναδικό στόχο, να πάρουμε το παιχνίδι» είπε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς και αφού έκανε ανάλυση του αγώνα, είπε: «Αυτό που μετρά είναι οι 3 βαθμοί. Τα παιδιά δουλεύουν πολύ σκληρά. Έχω καλό γκρουπ, είναι παιδιά που θέλουν να δουλεύουν σκληρά». Ακόμη, ο τεχνικός του ΑΠΟΕΛ σημείωσε ότι, «υπάρχουν παίκτες που είναι πολύ βελτιωμένοι, υπάρχουν και άλλοι που περιμένω πολλά απ’ αυτούς, αλλά πρώτα πρέπει να φτιάξουμε κάποια πράγματα». Και τόνισε: «Μας κυνηγάνε οι τραυματισμοί και νομίζω έτσι θα πάει μέχρι τον Ιανουάριο. Κάθε φορά πριν το παιχνίδι δεν ξέρω ποιος παίκτης θα βγει έξω. Έχουμε εκτός σημαντικούς παίκτες της εντεκάδας. Δεν κρυβόμαστε, έχουμε αυτά τα προβλήματα και προσπαθούμε να τα λύσουμε».

Ο τεχνικός του Απόλλωνα, που ανέλαβε την ευθύνη της ήττας, σχολίασε: «Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς. Μπήκαμε καλά στον αγωνιστικό χώρο, αλλά με την πάροδο του χρόνου η απόδοσή μας έπεσε. Στο τέλος ήρθε το γκολ του αντιπάλου, το οποίο θεωρώ ότι με βάση την απόδοσή μας ήταν άδικο. Πρώτος υπεύθυνος είμαι εγώ, μετά οι παίκτες». Όσο γα τις χαμένες ευκαιρίες, επισήμανε: «Δεν είχαμε πάρα πολλές φάσεις, όμως μπορούσαμε να βάλουμε γκολ. Θεωρώ ότι μας λείπει κάτι στην επίθεση». Και κατέληξε: «Τώρα στα δύσκολα είναι η στιγμή για να βγουν μπροστά οι προσωπικότητες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ