Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΚΥΠΕΛΛΟ ΚΥΠΡΟΥΕθνικός Λατσιών – ΑΕΛ 1-2: Ανατροπή στην παράταση και πρόκριση με αχ και βαχ!

Εθνικός Λατσιών – ΑΕΛ 1-2: Ανατροπή στην παράταση και πρόκριση με αχ και βαχ!

Η ΑΕΛ πήρε με χίλια ζόρια την πρόκριση απέναντι στον Εθνικό Λατσιών, αφού χρειάστηκε να ισοφαρίσει λίγο πριν από το 90λεπτο και να φτάσει στη νίκη 2-1 με ολική ανατροπή στο 113’ της παράτασης!

Οι γαλαζοκίτρινοι απέφυγαν ένα μεγάλο κάζο και μάλιστα, στο ντεμπούτο του Ούγκο Μαρτίνς στον πάγκο τους. Ήταν μεν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τον αντίπαλό τους, αλλά με μεγάλο πρόβλημα στα τελειώματά τους.

Επηρεασμένη από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, απόρροια των κακών αποτελεσμάτων στο πρωτάθλημα, η ομάδα της Λεμεσού παρουσιάστηκε πολύ αγχωμένη στο νοκ άουτ παιχνίδι για τον α’ γύρο του Κυπέλλου Coca Cola. Η κατάσταση θα γινόταν πολύ χειρότερη αν δεν έφερνε τούμπα το ματς και αυτό είναι τελικά το μεγαλύτερο όφελός της. Είναι φανερό, όμως, ότι ο Πορτογάλος προπονητής έχει πολύ δρόμο μπροστά του, ώσπου να τη φέρει σε καλύτερο μονοπάτι.

Πρώτο ημίχρονο

Η ομάδα της Λεμεσού μπήκε πιο δυνατά και δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες. Στο 4′ ο Σινγκ δοκίμασε το πόδι του, με τον Βασιλείου να μπλοκάρει, ενώ στο 6′ ο Μπόγκταν απείλησε με κεφαλιά από κόρνερ, αλλά και πάλι ο τερματοφύλακας του Εθνικού ήταν σε ετοιμότητα. Ο Φορεστιέρι είχε τρεις προσπάθειες (11′, 19′, 27′), χωρίς όμως να βρει στόχο, ενώ στο 39′ ο Μακρής ανάγκασε τον Βασιλείου σε νέα επέμβαση.

Στο 15′ υπήρξε προσωρινή διακοπή λόγω σημαίας που εμπόδιζε την ορατότητα του VAR, όμως το θέμα λύθηκε και το παιχνίδι συνεχίστηκε. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ, με την ΑΕΛ να έχει την υπεροχή αλλά όχι την αποτελεσματικότητα.

Δεύτερο ημίχρονο

Η εικόνα παρέμεινε παρόμοια. Στο 56′ ο Φορεστιέρι ανάγκασε τον Βασιλείου σε δύσκολη απόκρουση μετά από κεφαλιά, ενώ στο 62′ ο Μπόγκταν είδε τον τερματοφύλακα του Εθνικού να μπλοκάρει τη δική του προσπάθεια.

Κόντρα στη ροή, στο 71′ ο Σλούπσκι εκμεταλλεύτηκε λάθος του Μπόγκταν και με πλασέ έγραψε το 1-0 για τον Εθνικό, πανηγυρίζοντας έξαλλα (πήρε και κίτρινη κάρτα).

Η ΑΕΛ απάντησε στο 85′ όταν ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι. Ο Κονσεϊσάο ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε σε 1-1 στο 86′. Στις καθυστερήσεις οι δύο ομάδες είχαν ευκαιρίες (Αναστασίου για τον Εθνικό, Γκλάβτσιτς για την ΑΕΛ), αλλά το σκορ δεν άλλαξε.

Παράταση

Στην παράταση, η ΑΕΛ συνέχισε να πιέζει. Στο 94′ ο Κονσεϊσάο εκτέλεσε επικίνδυνο φάουλ, με τον Βασιλείου να διώχνει με γροθιές. Η λύση ήρθε στο 113′: ο Γκλάβτσιτς έβγαλε μπαλιά και ο Μιλοσάβλεβιτς με πανέμορφο τακουνάκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό 1-2.

H TAYTOTHTA TOY AΓΩΝΑ

Εθνικός Λατσιών (Μιχάλης Καρατζής):Βασιλείου, Χριστοδούλου, Ζαβέρδας, Παπαπαναγιώτου (46′ Σλούπσκι), Γκόμες (54′ Αργυρού), Ογκπόνα Βενάκης, Θεοχάρης (54′ Αναστασίου), Κουλιμπαλί, Μηνά, Νάι (68′ Παύλου).

ΑΕΛ (Ούγκο Μαρτίνς): Κυριάκου, Φραντζής, Νταβόρ, Παναγιώτου, Σινγκ (64′ Νατέλ), Μιλοσάβλεβιτς, Μπόνγκταν, Ιμανισίμουε, Παπαφώτης (46′ Γκλάβτσιτς), Μακρής, Φορεστιέρι (64′ Φεριέρ).

Σκόρερ: Σλούπσκι 71′ / Κονσεϊσάο 86′ (πεν.), Μιλοσάβλιεβιτς 113′

Κίτρινες: Σλούπσκι, Βενάκης, Αναστασίου/Γκλάβτσιτς

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Κατωκοπιά – Επιστροφή «Γλαύκος Κληρίδης»

Διαιτητής: Τεχράνυ Ανδρέας

Α’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος

Β’ Βοηθός: Μεταξάς Μιχάλης

4ος: Χρίστου Κωνσταντίνος

VAR: Κώστα Ροβέρτος

AVAR: Καλογήρου Μάριος

Παρατηρητής: Κυριάκου Αγγέλα

Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ