Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑνόρθωση – Ομόνοια Αραδίππου 0-0: Déjà vu στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Ανόρθωση – Ομόνοια Αραδίππου 0-0: Déjà vu στο «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Όπως και στην περσινή πρεμιέρα, Ανόρθωση και Ομόνοια Αραδίππου έμειναν στο 0-0 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σε ένα παιχνίδι που η ποιότητα δεν ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της, «Μεγάλη Κυρία» και «περιστέρια» πήραν τον πρώτο βαθμό τους στο πρωτάθλημα.

Το ματς

Ο αγώνας ανάμεσα σε Ανόρθωση και Ομόνοια Αραδίππου κύλησε σε χαμηλό τέμπο και ποιότητα, δείχνοντας πως και οι δύο ομάδες έχουν πολλά να διορθώσουν. Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο ζωηρά: στο 2’ μπαλιά προς τον Γιανσάν «διάβασε» ο Παναγή, ενώ στο 9’ ο Έντουαρντς σούταρε άουτ.

Η Ανόρθωση κρατούσε μπάλα χωρίς ουσία ως το 26’, όταν ο Βούκιτς βγήκε απέναντι στον Κόστιτς αλλά ο γκολκίπερ της Ομόνοιας έδιωξε σε κόρνερ. Στο 35’ ο ίδιος παίκτης έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα μετά από πάσα του Κις, όμως το VAR ακύρωσε το γκολ για οφσάιντ στο 36’, με το ημίχρονο να κλείνει χωρίς σκορ.

Στην επανάληψη, η Ομόνοια Αραδίππου είχε δύο άστοχες τελικές με τον Μηνά Αντωνίου (50’) και τον Κανό, ύστερα από διαγώνια μπαλιά του Ζάλι (52’). Η σημαντικότερη στιγμή ανήκε ξανά στην Ανόρθωση: στο 72’ ο Ντα Σίλβα πήρε κοντινή κεφαλιά, αλλά ο εξαιρετικός Κόστιτς είπε «όχι».

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν εκ νέου με τον Γιανσάν (76’), ενώ στο 86’ ο Τάντι βρήκε χώρο για κεφαλιά, όμως ο Κόστιτς μπλόκαρε. Στο 90’+6 ήταν η σειρά του Παναγή να κρατήσει το μηδέν, αποκρούοντας το σουτ του Μεκαουί.

Τελικό 0-0, δίκαιο ως προς την εικόνα: λίγες ιδέες, αστοχία στην τελική ενέργεια και εμφανής ανάγκη βελτίωσης και για τους δύο.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Χοακίν Γκόμε): Παναγή, Τάντι, Φουρτάδο, Σίλβα, Σέτιν (75′ Κίκο), Αρτυματάς (74′ Ιωάννου), Αμποάγκιε, Κις, Σόσα (60′ Θεοδώρου), Ροντρίγκες (80′ E. Χαραλάμπους), Βούκιτς (60′ Ρίτσαρντ).

Ομόνοια Αρ. (Μαρίνος Σατσιάς): Κόστιτς,  Καλλής, Θελάντερ, Μαρς, Ζάλι (77′ Ποντικός),  Βαν Μούλεμ,  Φατάι (88′ Μεκαουί), Αντωνίου, Κάνο (76′ Πολυκάρπου), Θεοχάρους, Γιανσανέ.

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Αρτυματάς, Ροντρίγκες / Ζάλι, Φατάι, Κόστιτς, Βαν Μούλεμ

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Χριστοδούλου Ιωάννης

Α’ Βοηθός: Κωμοδρόμος Ηράκλης

Β’ Βοηθός: Σωκράτους Κυριάκος

4ος:  Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Κώστα Ροβέρτος

AVAR: Λάμπρου Λάμπρος

Παρατηρητής: Τσαγγάρης Μάριος

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

  • ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

2′ Μπαλιά προς τον Γιανσάν, βγήκε και μάζεψε ο Παναγή.

4′ Τηρήθηκε μονόλεπτη σιγή πριν την έναρξη, στη μνήμη του Ανδρέα Ζακχαίου, πρώην μέλους του Δ.Σ. της Ανόρθωσης.

8′ Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά στο ματς.

9′ Σουτ του Έντουαρντς, η μπάλα άουτ.

11′ Ζήτησαν φάουλ οι παίκτες της Ομόνοιας Αραδίππου έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο ρεφ δεν έδωσε.

13′ Η Ανόρθωση προσπαθεί να κυκλοφορήσει μπάλα, χωρίς όμως να καταφέρει μέχρι στιγμής να απειλήσει.

16′ Φάουλ για την Ανόρθωση, εκτελέστηκε αλλά δεν έφερε αποτέλεσμα.

20′ Συμπληρώθηκε το πρώτο 20λεπτο, χωρίς κάποια μεγάλη φάση.

22′ Διάλειμμα για νερό.

24′ Επανάρχισε το ματς.

26′ Πρώτη μεγάλη φάση για την Ανόρθωση: ο Βούκιτς βρέθηκε απέναντι στον Κόστιτς, έκανε το πλασέ, όμως ο κίπερ έδιωξε σε κόρνερ.

35′ Ο Βούκιτς άνοιξε το σκόραρε για την Ανόρθωση με κοντινό σουτ μετά από πάσα του Κις.

36′ Ακυρώθηκε το γκολ με VAR για οφασάιντ.

  • ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
  • ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

50′ Σουτ του Μηνά Αντωνίου, η μπάλα πέρασε έξω.

52′ Ωραία διαγώνια μπαλιά του Ζάλι, ο Κανό σούταρε από πλάγια θέση, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.

54′ Κόρνερ για την Ομόνοια Αραδίππου.

55′ Απομάκρυναν οι παίκτες της Ανόρθωσης.

72′ Ο Κόστιτς λέει όχι σε κοντινή κεφαλιά του Ντα Σίλβα.

76′ Σουτ του Γιανσάν, η μπάλα άουτ.

86′ Κεφαλιά του Τάντι πάνω στον Κόστιτς, μετά από μπαλιά του Τάντι.

90′ Εφτά λεπτά καθυστέρησης.

90’+6 Ο Παναγή πραγματοποιεί σπουδαία απόκρουση, μετά από σουτ του Μεκαουί.

  • ΤΕΛΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ
Μείνετε ενημερωμένοι με όλες τις τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, μέσα από το Philenews.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ