aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥLive: Ανόρθωση - ΑΕΛ 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Ανόρθωση – ΑΕΛ 1-1 (ΤΕΛΙΚΟ)

Έπαιξαν ένα από τα τελευταία τους χαρτιά για να προλάβουν το τρένο της εξάδας, αλλά κάηκαν. Ανόρθωση και ΑΕΛ αναδείχθηκαν ισόπαλες 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», για την 25η αγωνιστική του πρωταθλήματος αποτέλεσμα που δεν άφησε ικανοποιημένη καμία εκ των δύο ομάδων. Η Ανόρθωση ισοφάρισε με τον Χριστοφή στο 88’, όμως και μαθηματικά θα συμμετάσχει στο δεύτερο γκρουπ, ενώ η ΑΕΛ που προηγήθηκε με τον Κατσανίκλιτς στο 58’ ψάχνει ένα ποδοσφαιρικό θαύμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαΐλοβιτς): Κεραυνός, Αμπαρτζουμιάν, Μπαϊσίνιο, Χαρογιάν, Κορέια (74′ Αντωνιάδης) Ιωάννου (78′ Φερέιρα), Σαμπό (60′ Αρτυματάς), Παρούτης (60′ Χριστοφή), Γκερέρο (60′ Γουαρίς), Aντονίν, Μραζ.

ΑΕΛ (Τσεντομίρ Γιανέφσκι): Ολιβέιρα, Παντελή, Μπιλοβάρ (46′ Ντεγοέστ), Τεϊσέιρα, Ντζάλμα, Ζντραφκόσκι, Παπαφώτης (90’+4 Συλβέστρος), Τσέρνιχ, Κάσα (77′ Κοντινέλα), Κατσανίκλιτς (77′ Μιλιντσεάνου), Ρόμο.

Σκόρερ: Χριστοφή 88′ / Kατσανίκλιτς 58′

Κίτρινες: Παρούτης / Παντελή, Τεϊσέιρα.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος»

Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Ηροδότου Ξένια.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Ούγκο Μιγκέλ (Πορτογαλία).

AVAR: Φελλάς Κωνσταντίνος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Μονόλεπτη σιγή εις μνήμη του πατέρα του Σάββα Κάκου, πρώην πρόεδρου της Ανόρθωσης.

ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ

5′ Με διάθεση άρχισε τον αγώνα η ΑΕΛ προσπαθεί να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο στο παιχνίδι.

7′ Κόρνερ για την ΑΕΛ, κεφαλιά του Μπιλοβάρ η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

9′ Ο Ρόμο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Ανόρθωσης, όμως ο Χαρογιάν πρόλαβε και έδιωξε ο Αρμένιος σε κόρνερ.

9′ Απειλεί ξανά ο Μπολιβάρ με κεφαλιά σε εκτέλεση κόρνερ, αυτή τη φορά μάλιστα ο Κεραυνός χρειάστηκε να αποκρούσει την μπάλα για να διατηρήσει απαραβίαστη την εστία του.

19′ Πρώτη τελική προσπάθεια για την Ανόρθωση, σέντρα του Γκερέρο από αριστερά, ο Αντονίν έκανε το κοντρόλ και σούταρε με δύναμη, χωρίς όμως να βρει στόχο.

25′ Mετά το πρώτο δεκάλεπτο στο οποίο η ΑΕΛ προσπάθησε να ασκήσει πίεση και υποχρέωσε την Ανόρθωση σε θέση άμυνας, η ομάδα της Αμμοχώστου έχει αναλάβει τα ηνία στην κατοχή της μπάλας και ψάχνει διαδρόμους προς την εστία των γαλαζοκιτρίνων.

29′ Κίτρινη κάρτα στον Τεϊσειρα για φάουλ στον Ιωάννου.

31′ Σέντρα του Γκερέρο από δεξιά, ο Ιωάννου έκανε γυριστή κεφαλιά η μπάλα έφυγε έξω.

35′ Δοκάρι για την Ανόρθωση. Η μεγαλύτερη ευκαιρία στο παιχνίδι με τον Μραζ να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Ολιβέιρα με κεφαλιά, μετά τη σέντρα ακριβείας του Σαμπό. Στη συνέχεια της φάσης ο Παρούτης προσπάθησε να σκοράρει με κεφαλιά ψαράκι, όμως η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

36′ Νέα ευκαιρία για την Ανόρθωση, δυνατό διαγώνιο σουτ του Σαμπό από πλάγια θέση ο Ολιβέιρα απέκρουσε σε κόρνερ. Αυξάνει την πίεση η ομάδα της Αμμοχώστου.

37′ Κίτρινη κάρτα στον Παρούτη.

39′ Σουτ του Ιωάννου εκτός περιοχής, η δεν βρήκε “γεμάτα” τη μπάλα, η οποία έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ολιβέιρα.

41′ Δοκάρι για την Ανόρθωση, δεύτερο στο παιχνίδι. Κόρνερ του Γκερέρο, η μπάλα κτύπησε στο κεφάλι του Μπιλοβάρ, σε διεκδίκηση με τον Μπαϊσίνιο και κτύπησε στο δεξί δοκάρι.

TΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

  • Χωρίς σκορ, αλλά με καλό ρυθμό το πρώτο ημίχρονο. Η Ανόρθωση αδικείται από το αποτέλεσμα, αφού ήταν κυρίαρχη στο παιχνίδι. Κατέγραψε οκτώ τελικές προσπάθειες (μία στο στόχο) εκ των οποίων οι δύο στα δοκάρια του Ολιβέιρα. Μία τελική προσπάθεια για την ΑΕΛ που άρχισε με διάθεση τον αγώνα, αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο υποχώρησε και από τύχη δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ.

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

49′ Σουτ του Γκερέρο από το ύψος της περιοχής, αδύναμο απέκρουσε με ευκολία ο Ολιβέιρα.

53′ Σέντρα του Παρούτη κεφαλιά του Μραζ, για εκατοστά δεν βρήκε στόχο ο Σλοβάκος.

58′ ΓΚΟΛ για την ΑΕΛ με τον Κατσανίκλιτς! Στην πρώτη τελική της προσπάθεια στο δεύτερο ημίχρονο σκοράρει η ομάδα της Λεμεσού. Αδράνεια της αμυντικής γραμμής της Ανόρθωσης, ο Τσέρνιχ βρήκε ανοικτό διάδρομο και πάσαρε στον Σουηδό, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Κεραυνό και έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Σκοράρει για δεύτερο σερί παιχνίδι.

65′ Βελτιωμένη κατά πολύ η ΑΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο. Ισορρόπησε το παιχνίδι, προηγήθηκε στο σκορ και έφερε το ματς στα μέτρα της.

72′ Ευκαιρία για την Ανόρθωση, κόρνερ του Χριστοφή, σουτ στην κίνηση από τον Αμπαρτζουμιάν, σωτήρια απόκρουση από τον Ολιβέιρα.

80′ Έπεσε ο ρυθμός του αγώνα, αρκετές διακοπές στο ματς.

87′ Φάση διαρκείας στην περιοχή της ΑΕΛ ο Αντονίν δεν κατάφερε να βρεί “τρύπα” ανάμεσα στα πολλά σώματα παικτών της ΑΕΛ.

88′ ΓΚΟΛ για την Ανόρθωση, 1-1 με τον Χριστοφή. Σουτ του Αντωνιάδη εκτός περιοχής, η μπάλα κτύπησε στο σώμα του Κύπριου επιθετικού, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα.

90′ Έξι λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

90’+1 Ο Μραζ άδειασε τον Ντζαλμά, όμως αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Σούταρε με το (κακό) αριστερό του πόδι και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το κείμενο ανανεώνεται…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ