aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣLive: Ανόρθωση - ΑΕΚ 0-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Live: Ανόρθωση – ΑΕΚ 0-0 (ΤΕΛΙΚΟ)

Στο βουβό λόγω τιμωρίας «Αντώνης Παπαδόπουλος» η Ανόρθωση «φώναξε» ότι έχει ακόμα σφυγμό και έβαλε τέλος στο σερί εννέα συνεχόμενων νικών της ΑΕΚ, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στην ιστορία των κιτρινοπράσινων. Οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 0-0, για την 18η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ανόρθωση – ΑΕΚ 0-0: Ύψωσε ανάστημα και της έκοψε τη φόρα

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Ανόρθωση (Βέσκο Μιχαϊλοβιτς): Λόρια, Αμπαρτζουμιάν, Κορρέα, Χαρογιάν, Αντωνιάδης, Κορέια, Ιωάννου (69′ Πάντσεον), Τεχέρα, Σάμπο (90+3′ Φερέιρα), Εμπραλίντζε (51′ Χριστοφή), Νινγκά.

ΑΕΚ (Χοσέ Λουίς Όλτρα): Πίριτς, Κάσας, Γκονθάλεθ, Μιλίτσεβιτς, Εγγλέζου (79′ Γκαρσία), Λέντες, Πονς (79′ Σανχούρχο), Φαράζ (90′ Ολατούντζι), Γκιούρτσο (66′ Τρισκόφσκι), Άλτμαν, Λόπες (66′ Ρόμο).

Σκόρερ: – / –

Κίτρινες: Αντωνιάδης, Αμπαρτζουμιάν, Ιωάννου, Χαρογιάν, Τεχέρα / Γκονθάλεθ, Λόπες.

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός: Εγγλέζου Νίκος.

Β’ Βοηθός: Κωμοδρόμος Ηράκλης.

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης.

VAR: Γκερσίνι Ντάβιντε (Ιταλία).

AVAR: Καλογήρου Μάριος.

Παρατηρητής: Καραϊσκάκης Μιχάλης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

1′ Έναρξη αγώνα.

5′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο παιχνίδι, μακρινή πάσα του Εγγλέζου στην πλάτη της άμυνας της Ανόρθωσης, ο Φαράζ έκανε απευθείας το σουτ, αλλά ο Λόρια ήταν σε ετοιμότητα.

11′ Η ΑΕΚ ανέλαβε τον έλεγχο του αγώνα, η Ανόρθωση αμύνεται καλά μέχρι στιγμής, κλείνει τους χώρους προς την εστία του Λόρια και προσπαθεί όταν κλέψει την μπάλα να βγει στην κόντρα επίθεση. Ζητά πειθαρχία στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας του ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς.

14′ Σέντρα του Νινγκά, ο Σάμπο προσπάθησε να σουτάρει με μιας την μπάλα, άστοχη η προσπάθειά του. Πρώτη τελική προσπάθεια για την Ανόρθωση.

17′ Ευκαιρία για την ΑΕΚ, σέντρα του Εγγλέζου από αριστερά, ο Λόπες κινήθηκε ανάμεσα στους δύο στόπερ της Κυρία, έκανε το σουτ, αλλά ο Λόρια απέκρουσε σε κόρνερ.

18′ Γίνεται έλεγχος για πιθανό πέναλτι υπέρ της ΑΕΚ για χέρι του Αντωνιάδη στην προσπάθεια του Λόπες. Είχε ανοικτό το χέρι ο Κύπριος στόπερ της Ανόρθωσης και η μπάλα κτυπά σε αυτό.

18′ Πάει στο VAR ο διαιτητής Κωνσταντίνος Φωτίου μετά από υπόδειξη του Ιταλού VARίστα Γκερσίνι Ντάβιντε.

19′ Πέναλτι η απόφαση του διαιτητή και κίτρινη στον Αντωνιάδη.

21′ Χαμένο πέναλτι για την ΑΕΚ: Ο Λόρια απέκρουσε το πέναλτι του Γκιούρτσο και κράτησε ανέπαφη την εστία της Ανόρθωσης.

28′ Ο Σαμπό βρέθηκε φάτσα με το γκολ, ο Μιλίτσεβιτς έδιωξε στη γραμμή τέρματος, αλλά η φάση σταμάτησε καθώς ο παίκτης της Ανόρθωσης ήταν σε θέση οφσάιντ.

34′ Ζει πολύ έντονα το παιχνίδι ο Βέσκο Μιχαΐλοβιτς, δίνει συνέχεια εντολές σχεδόν σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Ανόρθωσης.

40′ Η Ανόρθωση αμύνεται πολύ καλά και δεν έχει επιτρέψει στην ΑΕΚ να γίνει απειλητική. Η ομάδα της Αμμοχώστου δεν μπορεί όμως να γίνει επικίνδυνη στην περιοχή του Πίριτς.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. 

Το 0-0 αποτυπώνει την εικόνα του αγώνα, αφού οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν. Το χαμένο πέναλτι του Γκιούρτσο με την απόκρουση του Λόρια ήταν η φάση που στιγμάτισε το πρώτο ημίχρονο. Τέσσερις τελικές για την ΑΕΚ (τρεις στον στόχο), μία για την Ανόρθωση (καμία στον στόχο) είναι η στατιστική εικόνα του πρώτου σαρανταπενταλέπτου.

46′ Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου. 

49′ Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο Εμπραλίντζε και θα γίνει αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του ο Χριστοφή.

57′ O Nινγκά έγινε κάτοχος της μπάλας στο ύψος της περιοχής, γύρισε το σώμα σούταρε, αλλά ήταν άστοχος.

66′ Πρώτη ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο, ο Εγγλέζου βρήκε τον Άλτμαν στην περιοχή, ο Ισραηλινός γύρισε έκανε το σουτ η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Λόρια.

68′ Ο Μιλίτσεβιτς βρήκε τον Τρισκόφσκι στην πλάτη της άμυνας της Ανόρθωσης, αλλά ο Χαρογιάν του πήρε την μπουκιά από το στόμα, έβαλε το πόδι και έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

75′ Φάουλ για την ΑΕΚ σε εξαιρετική θέση, ο Τρισκόφσκι εκτέλεσε, η μπάλα έφυγε αρκετά δίπλά από το αριστερό δοκάρι.

78′ Ωραία ενέργεια και σέντρα του Χριστοφή από δεξιά, έκανε παράλληλη πάσα ο Σάμπ ο αμαρκάριστος από πλεονεκτική θέση δεν βρήκε καλά την μπάλα.

85′ Σουτ του Χριστοφή από πλάγια θέση ο Πίριτς απέκρουσε εύκολα.

86′ Μακρινό σουτ του Άλτμαν, η μπάλα έξω.

90′ Σέντρα του Γκαρσία, κεφαλιά του Ρόμο η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

90+1′ Πέντε λεπτά ο επιπρόσθετος χρόνος.

Tελος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ