aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΖ ΖΑΚΑΚΙΟΥΛεμεσιανοί σε παράλληλη πορεία

Λεμεσιανοί σε παράλληλη πορεία

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Μελετώντας κάποιος την πορεία της Καρμιώτισσας και της ΑΕΖ την τελευταία τετραετία, είναι σαν να παρακολουθεί δύο διαφορετικές ταινίες οι οποίες διηγούνται την ίδια ιστορία. Ομάδες προερχόμενες από τις μικρές κατηγορίες άρχισαν από την περίοδο 2011-12 ένα ανοδικό ταξίδι, το οποίο τους εξασφάλισε την πρώτη παρουσία στα «σαλόνια» του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Η ομάδα του Ζακακίου βρισκόταν τότε στη Γ’ Κατηγορία και αυτή των Πάνω Πολεμιδιών στη Δ’. Έκτοτε έβαλαν τις βάσεις για να διεκδικήσουν υψηλότερους στόχους και έτσι έφτασαν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του κυπριακού ποδοσφαίρου και από εκεί στην πρώτη. Η παράλληλη πορεία τις έφερε οκτώ φορές αντιμέτωπες σε αυτή την περίοδο.

Αυτή η μικρή προϊστορία είναι ισορροπημένη, με την ΑΕΖ να μετρά τέσσερις νίκες και την Καρμιώτισσα τρεις, ενώ ένα παιχνίδι έληξε ισόπαλο. Τα ματς ήταν αμφίρροπα και κρίνονταν συνήθως στις λεπτομέρειες. Εξαίρεση ένα παιχνίδι της περιόδου 2013-14, όταν οι ερυθρόλευκοι νίκησαν τους πράσινους με το επιβλητικό 6-0. Εκείνη τη σεζόν αγωνίζονταν στη Β2 Κατηγορία, ενώ τις επόμενες δύο συγκρούστηκαν στη Β’.

Σήμερα λοιπόν θα αναμετρηθούν για πρώτη φορά στην κατηγορία των μεγάλων του κυπριακού ποδοσφαίρου. Το οξύμωρο είναι πως αν και προέρχονται από την επαρχία Λεμεσού, θα αναμετρηθούν στο «Αμμόχωστος». Συνεπώς, όσοι φίλοι τους θέλουν να τους παρακολουθήσουν διά ζώσης, είναι υποχρεωμένοι να οδηγήσουν στον αυτοκινητόδρομο με προορισμό τη Λάρνακα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ