aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΛεμεσιανά «Χ»αμόγελα

Λεμεσιανά «Χ»αμόγελα

Όσο λιγοστεύουν οι αγώνες για το τέλος της σεζόν και η διαφορά διατηρείται, η πρωτοπόρος ομάδα συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι για τον τίτλο. Αυτό ισχύει στην περίπτωση του Απόλλωνα, που έφυγε χθες από το ΓΣΠ με τον βαθμό της ισοπαλίας (0-0) απέναντι στον ΑΠΟΕΛ. Η απόσταση που χωρίζει τις δύο ομάδες παρέμεινε στους πέντε βαθμούς, αλλά οι αγώνες μειώθηκαν κατά έναν, έμειναν επτά. Γι’ αυτό και το «Χ» έφερε χαμόγελα στην ομάδα της Λεμεσού, παρόλο που ήταν η πέμπτη διαδοχική ισοπαλία και έχει να κερδίσει από τις 10 Φεβρουαρίου. Συνεχίζει να έχει τον πρώτο λόγο για τον τίτλο. Όσο για τον ΑΠΟΕΛ, χάθηκε μια ευκαιρία για να μειώσει τη διαφορά στους δύο βαθμούς από την πρωτοπόρο ομάδα, όμως και πάλι διατηρεί τις δικές του πιθανότητες για να κόψει πρώτος το νήμα.

Το ντέρμπι στο ΓΣΠ, μπορεί να μην είχε γκολ και νικητή, αλλά είχε όλα τα άλλα στοιχεία που συνθέτουν ένα μεγάλο παιχνίδι. Δύναμη, θέληση, πάθος, ένταση. Οι ευκαιρίες μπορεί να μην ήταν πολλές, αλλά κάποιες ήταν μοναδικές με κορυφαία του Αλμπάνη (53’), απ’ αυτές που διερωτάσαι πώς χάθηκε. Είχε ρυθμό, με την τακτική όμως να υπερνικά το θέαμα, αν και μπορούσε να έχει νικητή το παιχνίδι και ο Απόλλων βάσει της εικόνας ιδιαίτερα στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν πιο κοντά στο να την πετύχει. Ο Θεουλή υστέρησε στον πειθαρχικό έλεγχο. Πότε σφύριζε εύκολα και πότε άφηνε φάουλ ατιμώρητα. Ο Σόουζα, που ήταν χρεωμένος με κίτρινη κάρτα, έπαιξε με τη φωτιά, με την πλευρά του Απόλλωνα να ζητά επίμονα τη δεύτερη κίτρινη στον Βραζιλιάνο σε δύο περιπτώσεις, στο 76’ σε φάουλ στον Αλμπάνη και στο 87’ στον Ζράντι. Στη δεύτερη ειδικά μπορούσε να τον αποβάλει, με τον Βραζιλιάνο να έρχεται σε έντονη αντιπαράθεση με αντιπάλους με το τέλος του αγώνα. Επίσης, ήταν λίγα τα τρία λεπτά του επιπρόσθετου χρόνου.

Το ντέρμπι στο ΓΣΠ ήταν μεγάλης σημασίας και ώς ένα βαθμό αναμενόμενο πως το θέαμα δεν θα έφθανε σε υψηλά επίπεδα. Στο πρώτο ημίχρονο φάνηκε ξεκάθαρα να φοβάται το θεριό τον Γιάννη και ο Γιάννης το θεριό. Ο ΑΠΟΕΛ είχε ελαφρώς περισσότερο την μπάλα στην κατοχή του, όμως και από τις δύο πλευρές έγιναν πολλά λάθη στις μεταβιβάσεις, με τους ποδοσφαιριστές να βγάζουν νευρικότητα. Ο Απόλλων δεν επέτρεψε στον αντίπαλό του να κάνει το επιθετικό παιχνίδι του, βάζοντας πίεση από ψηλά. Εντούτοις, οι γαλαζοκίτρινοι απείλησαν με τους Εντονγκαλά (17’) και Κβιλτάια (28’). Ο Απόλλων πλησίασε στο γκολ με τους Χαμάς (5’) και Γιάνγκα (42’).

Το παιχνίδι ήταν καλύτερο στο δεύτερο ημίχρονο, αφού είχε πιο γρήγορο ρυθμό. Καμιά ομάδα, όμως, δεν μπόρεσε να επιβληθεί. Ο ΑΠΟΕΛ είχε περισσότερο την κατοχή, αλλά ήταν ο Απόλλων που βρέθηκε πιο κοντά στο γκολ. Μάλιστα, ο Αλμπάνης στο 53’ έχασε μια μοναδική ευκαιρία, που θα διερωτάται για πολύ καιρό πώς δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα μόνος φάτσα με τον Μιχαήλ, σουτάροντας πάνω από την εστία. Οι φιλοξενούμενοι είχαν άλλες 2-3 ευκαιρίες και προϋποθέσεις, αλλά υστέρησαν στην τελική πάσα. Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχασε τη μεγάλη ευκαιρία, αλλά είχε 2-3 καλές στιγμές και άλλες τόσες προϋποθέσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ