aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΛεφτά υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μην τρελαθούμε!

Λεφτά υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μην τρελαθούμε!

Σιγά-σιγά προχωρούμε προς την ολοκλήρωση της ποδοσφαιρικής περιόδου, την οποία -όλως παραδόξως- οι περισσότεροι εκπρόσωποι ομάδων, παράγοντες, προπονητές, ακόμη και ποδοσφαιριστές τη θεωρούν πετυχημένη. Κάποιοι «απόλυτα πετυχημένη», κάποιοι άλλοι «πολύ πολύ πετυχημένη», ενώ κάποιοι τρίτοι «υπό τις περιστάσεις εξαιρετικά πετυχημένη». Καμία σχέση με τη νοοτροπία πριν από 30 και 40 χρόνια, όταν οι ποδοσφαιρικοί μας παράγοντες ισχυρίζονταν ότι ο ποδοσφαιρικός χώρος είναι τόσο σκληρός, αφού μόνο μια ομάδα ήταν  πετυχημένη και οι υπόλοιπες «αποτυχημένες».

Στις μέρες μας, βέβαια, είναι αλήθεια ότι μετρούν και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια. Είναι η σανίδα σωτηρίας για τις ομάδες μας, που δίνει προοπτική να καλυφθεί η ζημιά ή ο προϋπολογισμός της επόμενης περιόδου. Το ποιος είναι πετυχημένος και ποιος όχι δεν είναι μόνο μια ματιά στη βαθμολογία. Ένα σημαντικό κριτήριο είναι τι στόχους έβαλες στην αρχή της σεζόν και τι πέτυχες στο φινάλε, ενώ τεράστιας σημασίας είναι και πόσα ξόδεψες. Κι επίσης, τι εμπόδια βρήκες στο δρόμο σου, τι ρόλο έπαιξαν οι αστάθμητοι παράγοντες, τους οποίους δεν μπορείς ούτε να προβλέψεις, ούτε να υπολογίσεις.

Αν θυμάμαι καλά, στο ξεκίνημα της σεζόν, πέντε-έξι ομάδας είχαν στόχο την κατάκτηση τίτλων και τροπαίων. Αν ανατρέξουμε στα ρεπορτάζ και στις δηλώσεις αξιωματούχων της Ομόνοιας, του Απόλλωνα, της ΑΕΚ, της Ανόρθωσης, του ΑΠΟΕΛ και της ΑΕΛ, θα βρούμε δεκάδες τέτοιες αναφορές. Ο τίτλος του πρωταθλήματος πήγε στους κυανόλευκους της Λεμεσού, ενώ στα καφενεία συζητείται κατά πόσο η σεζόν θα είναι πετυχημένη για την Ομόνοια, αν κατακτήσει το τρόπαιο του κυπέλλου.

Οι ομάδες του «Big 6» ξόδεψαν αρκετά χρήματα για να πρωταγωνιστήσουν στη σεζόν 2021-22, ενώ στο χορό μπήκαν για τα καλά και ο Άρης και η Πάφος FC. Λεφτά υπάρχουν στο κυπριακό ποδόσφαιρο, μην τρελαθούμε! Όταν ξοδεύεις εκατομμύρια ευρώ και τερματίζεις… καταϊδρωμένος και θεωρείς ότι είσαι πετυχημένος, δεν είναι καθόλου άσχημη ιδέα, να το ψάξεις λίγο περισσότερο. Είπαμε ότι δεν είμαστε αμερικανάκια του στιλ «Ο πρώτος είναι το παν και ο δεύτερος τίποτα», αλλά κάποιοι προσπαθούν να μας φορέσουν ζουρλομανδύα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ