aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΛευκαρίτης: «Ή θα εξαφανιστεί το στοίχημα ή το ποδόσφαιρο»

Λευκαρίτης: «Ή θα εξαφανιστεί το στοίχημα ή το ποδόσφαιρο»

Για τη χθεσινή συνεδρία της ΚΟΠ με θέμα τους στημένους αγώνες και όλα όσα αφορούν τον συγκεκριμένο τομέα, μίλησε στην εκπομπή «Μαγκαζίνο των Σπορ», ο αντιπρόεδρος της UEFA, Μάριος Λευκαρίτης.

Για τη χθεσινή συνάντηση: «Ήταν αρκετά εποικοδομητική. Ακούστηκαν διάφορες απόψεις, προβληματισμοί και θέσεις. Το διοικητικό συμβούλιο θα συγκληθεί τη Δευτέρα για να πάρει τις αποφάσεις όπως τις καθόρισε ο κ. Κουτσοκούμνης».

Για την εμπλοκή της UEFA: «Η UEFA ενδιαφέρεται για όλα τα πρωταθλήματα των μελών της και γι’ αυτό έχει στήσει το σύστημα προστασίας, που προειδοποιεί και εντοπίζει αν κάτι γίνεται παράνομο για τη στοιχηματική δραστηριότητα. Καταγράφονται τα πάντα, οι στοιχηματική δραστηριότητα που είναι ασυνήθιστη. Από τη στιγμή που εντοπιστούν αυτοί οι αγώνες, υπάρχει ειδική ομάδα που παρακολουθεί τον αγώνα και συγκρίνει. Είναι ειδικοί που εντοπίζουν ορισμένες φάσεις που μπορεί να είναι ύποπτες».

Για τη διαδικασία παρακολούθησης: «Τα πάντα εξελίσσονται. Η διαδικασία της παρακολούθησης ξεκίνησε το 2011, εμείς στην Κύπρο τους λέμε κόκκινους φακέλους. Από το 2011 μέχρι σήμερα έχουν σταλεί 75. Οι συνάδελφοι μου δεν έχουν να κάνουν με αυτό. Είναι ειδική υπηρεσία της UEFA, επαγγελματίες. Δεν ξέρω τι νούμερο χρημάτων παίζεται, η στοιχηματική δραστηριότητα στα παιχνίδια στην Κύπρο είναι προερχόμενη από την Ασία στο μεγαλύτερο ποσοστό. Αυτό είναι νόμιμο στοίχημα».

Για το αν μπορεί κάποια ομάδα να αφαιρεθεί από το στοίχημα: «Δεν ξέρω. Δεν μπορώ να το απαντήσω, πρέπει να το δουν οι δικηγόροι του κάθε σωματείου. Αμφιβάλλω αν μπορεί. Εγώ έχω μάθει περί στοιχημάτων τον τελευταίο καιρό. Δεν ξέρω πώς παίζεται ούτε την ορολογία. Τώρα που διάβασα όλες αυτές τις εκθέσεις, είδα ορολογίες που για μένα είναι άγνωστες».

Για το αν το στοίχημα είναι σημαντική πηγή εσόδων για τα μικρά σωματεία: «Υπήρχε στοίχημα πριν 5-6 χρόνια; Ήρθαν τα τηλεοπτικά δικαιώματα και ένα σωρό άλλα έσοδα με τα οποία ενισχύονται οι ομάδες. Η Ομοσπονδία πρέπει να βρει τον τρόπο να σταματήσει η γάγγραινα. Ελπίζω τη Δευτέρα με τις αποφάσεις που θα παρθούν να περιοριστεί. Ή θα εξαφανιστεί το στοίχημα, ή το ποδόσφαιρο».

Για το αν είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρχει λύση: «Είμαι αισιόδοξος, εφόσον το Δ.Σ. να πάρει τις αποφάσεις που διαφάνηκαν χθες. Οι αποφάσεις δεν είναι κατ’ ανάγκη ομόφωνες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ