aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΛ ΛΕΜΕΣΟΥΛ. Σίλβα κι Αντόνια, ανέβασαν την ΑΕΛ στο -1 από τον ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

Λ. Σίλβα κι Αντόνια, ανέβασαν την ΑΕΛ στο -1 από τον ΑΠΟΕΛ! (vid & pics)

Σε ένα από τα καλύτερα φετινά ματς στο κυπριακό ποδόσφαιρο, με αρκετά γκολ, ανατροπές και συγκινήσεις, η ΑΕΛ επέστρεψε στις νίκες (μετά από τις λευκές ισοπαλίες με ΑΕΚ και Απόλλωνα) επικρατώντας με 3-2 της Νέας Σαλαμίνας στο Τσίρειο στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής και προτελευταίας για το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Η Νέα Σαλαμίνα προηγήθηκε με τον Φουστάρ στο 11′, αλλά ο Λεάντρο Σίλβα με δύο όμορφα γκολ στο 22′ και στο 28′ έφερε τα κάτω-πάνω για την ΑΕΛ. Ο Τιάγκο ισοφάρισε σε 2-2 στο 44′, αλλά ο Αντόνια στο 53′ πέτυχε το γκολ της νίκης για τους γαλαζοκίτρινους.

Με αυτή της τη νίκη, η ΑΕΛ βρίσκεται πλέον στη 2η θέση με 45 πόντους και στο -1 από τον πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ, ενώ η Νέα Σαλαμίνα η οποία παρά την καλή εμφάνισή της, δεν μπόρεσε να πάρει βαθμολογικό όφελος κι έτσι, έμεινε στους 30 βαθμούς. Ωστόσο παραμένει στην 6η θέση και στο +2 από την 7η Ομόνοια.

Όσον αφορά στην εξέλιξη της αναμέτρησης, συνολικά η ΑΕΛ ήταν καλύτερη κι αξιοποίησε τα λάθη που παρουσίασε η Νέα Σαλαμίνα ασχέτως αν είχε κι αυτή πολύ καλή εμφάνιση και μπορούσε να πάρει βαθμολογικό όφελος.

Το γκολ με το οποίο άνοιξε το σκορ ο Φουστάρ στο 11′ προήλθε με κεφαλιά έπειτα από φάουλ του Κορέια. Ο Λεάντρο ισοφάρισε με απευθείας φάουλ από πλάγια εκτός περιοχής στο 22′, ενώ ο Πορτογάλος άσος με άπιαστο συρτό σουτ έπειτα από ασίστ του Γουίλερ στο 28′ έκανε την ανατροπή για τους γηπεδούχους. Όμως, οι ερυθρόλευκοι πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου 45λέπτου δεν είπαν την τελευταία τους λέξη, αφού ο Τιάγκο με ωραίο φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής, ισοφάρισε σε 2-2.

Στην επανάληψη, το ματς ήταν μοιρασμένο από πλευράς απόδοσης. Είχαν κι οι δύο ομάδες αρκετές τελικές για τέρμα, όμως, αυτή που τα κατάφερε ήταν η ΑΕΛ στο 53′, όταν ο Αντώνια μετά από έξυπνη κάθετη του Μυτίδη, βρέθηκε φάτσα με τον Βεσελόφσκι και με πλασέ πέρασε την μπάλα από πάνω του και την έστειλε στα δίκτυα. Μέχρι την ολοκλήρωση του αγώνα, η ΑΕΛ είχε ευκαιρίες για το 4-2, αλλά κι η Νέα Σαλαμίνα για να ισοφαρίσει εκ νέου σε 3-3. Στο τέλος, πήρε το τρίποντο η ομάδα του Ντούσαν Κέρκεζ.

Η ταυτότητα του αγώνα:

ΑΕΛ (Ντούσαν Κέρκεζ): Πρόσεκ, Ν. Τεϊσέιρα, Ζούνιορ, Α. Τεϊσέιρα, Γουίλερ, Αντόνια, Λ. Σίλβα (85′ Αγκάνοβιτς), Ζντραφκόφσκι, Μακρής, Αντάμοβιτς (66′ Ιρένε), Μυτίδης (72′ Χουράδο).

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Βεσελόφσκι, Μιντίκκης (89′ Σιαθάς), Φουστάρ, Χριστοφόρου, Κορέια, Τιάγκο, Ρέινολντς, Μαργκάσα, Ελουντού (66′ Τισντέλ), Νουρ (81′ Κωστή), Κίνγκσλεϊ.

Στάδιο: Τσίρειο.

Σκόρερ: 22′, 28′ Λ. Σίλβα, 53′ Αντόνια /11′ Φουστάρ, 44′ Τιάγκο.

Κίτρινες: 64′ Α. Τεϊσέιρα (3η), 83′ Ιρένε.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Κυριάκος Χριστοδούλου.

Α’ βοηθός: Χαράλαμπος Χαραλάμπους.

Β’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Τέταρτος: Βασίλης Δημητρίου.

Παρατηρητής διαιτησίας: Μιχάλης Αργυρού.



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ