aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Προτεραιότητα στα γήπεδα των Ανόρθωσης, Νέας Σαλαμίνας και Άχνας»

Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: «Προτεραιότητα στα γήπεδα των Ανόρθωσης, Νέας Σαλαμίνας και Άχνας»

Όπως ανέφερε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, η τρίτη σημερινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο με θέματα του αθλητισμού, αφορούσε τις εγκαταστάσεις ποδοσφαίρου και την ανάγκη εναρμόνισης τους με τις απαιτήσεις της Αρχής Αδειοδότησης Σταδίων.

Για το θέμα ανέφερε:

«Διαπιστώθηκε ότι εντοπίζονται προβλήματα που αφορούν την ασφάλεια των γηπέδων, υλοποίηση προνοιών νομοθεσίας για πρόληψη και καταστολή βίας στους αθλητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις και άλλα.

Θα δοθεί προτεραιότητα στα τρία γήπεδα Ανόρθωσης, Σαλαμίνας και Άχνας, τα οποία παρουσιάζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα.

Αποφασίστηκε, επίσης, να διαμορφωθεί ένας μεσοπρόθεσμος και μακροπρόθεσμος προγραμματισμός για τον οποίο απαιτείται σε πρώτη φάση μια ολοκληρωμένη μελέτη, που θα αντιμετωπίζει ολικά των ζήτημα των γηπέδων ποδοσφαίρου.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συμφώνησε όπως χρηματοδοτηθούν αυτές οι μελέτες με ποσό 150 χιλιάδων Ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό και ανάλογα με τα αποτελέσματα των μελετών θα ληφθούν οι αποφάσεις για τις απαιτούμενες αναβαθμίσεις.

Συζητήθηκε, επίσης, το ενδεχόμενο αύξησης του φόρου στοιχήματος ώστε να δημιουργηθεί ένα ταμείο, για τη συντήρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ