aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΝΟΡΘΩΣΗ«Κυρία» με άρωμα Ελλάδας στην πρεμιέρα η Ανόρθωση (vid & pics)

«Κυρία» με άρωμα Ελλάδας στην πρεμιέρα η Ανόρθωση (vid & pics)

Με μπροστάρηδες τους Ελλαδίτες, Γκαλίτσιο – Καλτσά και σε κέφια τον Οκριασβίλι που δεν σκόραρε αλλά ήταν εκ των κορυφαίων της αναμέτρησης, η Ανόρθωση άρχισε ιδανικά το νέο πρωτάθλημα κερδίζοντας με 3-1 τον Ερμή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Η «Κυρία» ήταν το απόλυτο αφεντικό στον αγώνα, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, και παρόλο που ισοφαρίστηκε προσωρινά σε 1-1 με τον Ρουσιά στο 38’ κέρδισε δίκαια και σχετικά εύκολα στο τέλος την ομάδα της Αραδίππου, η οποία προέβαλε ισχυρή αντίσταση στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ανόρθωσης στο δεύτερο ημίχρονο.

Ντεμπούτο με γκολ για τον Τσαρλς Ελουντού που διαμόρφωσε το τελικό 3-1 στο 87’, ενώ την πρώτη τους εμφάνιση με τη φανέλα της «Κυρίας» έκαναν επίσης οι Κορέια, Χουσμπάουερ και Μανιάς. Ο Τσέχος μέσος έμεινε από δυνάμεις και αντικαταστάθηκε από τον Νταουσβίλι στο 72’.

Το ματς…

Πιο απαιτητική η Ανόρθωση στο πρώτο ημίχρονο ανέλαβε από νωρίς τον έλεγχο του αγώνα και με κινητήριους «μοχλούς» τους Οκριασβίλι και Καλτσά επιχείρησε να διασπάσει την αμυντική διάταξη του Ερμή. Η ομάδα της Αμμοχώστου βρήκε το πρώτο φετινό της τέρμα από στατική φάση, στοιχείο που υπερείχε των αντιπάλων της και στη περσινή σεζόν. Στο 28’ της αναμέτρησης ο Καλτσάς εκτέλεσε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ερμή, Καϊκέ έδιωξε άτσαλα την μπάλα η ο οποία κτύπησε στο κεφάλι του Γκαλίτσιο και από «σπόντα» κατέληξε στα δίχτυα.

Η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια έβαλε πίεση στους «φτεροπόδαρους» ψάχνοντας το δεύτερο γκολ, όμως σε 2-3 περιπτώσεις με τους Οκριασβίλι, Καλτσά και Μαργκάσα δεν βρήκε στόχο. Στο 36’ ο Ερμής έδειξε τα… δόντια του στην «Κυρία» με τον Ρουσιά να απειλεί την εστία του Λόρια και τον Γεωργιανό να αποκρούει δύσκολα. Δύο λεπτά αργότερα ο Κύπριος επιθετικός ύστερα από ωραία ενέργεια του Δημητρίου πλάσαρε ιδανικά και ισοφάρισε σε 1-1 για την ομάδα της Αραδίππου.

Με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και διάθεση να επιτεθεί άρχισε το δεύτερο ημίχρονο η Ανόρθωση. Οι κυανόλευκοι ευτύχησαν νωρίς να πάρουν εκ νέου προβάδισμα με σκόρερ τον Καλτσά. Ο Οκριασβίλι ταλαιπώρησε την άμυνα του Ερμή έκανε το σουτ η μπάλα κόντραρε και πήρε ύψος με τον Καλτσά να κάνε την κεφαλιά τον Καϊκέ να αποκρούει και τον Ελλαδίτη με δεύτερη προσπάθεια την σπρώχνει στα δίχτυα.

Η «Κυρία» έφτασε κοντά σε τρίτο γκολ με τους Καλτσά (64’), Σίλντενφελντ (71’) και Οκριασβίλι (86) για να το πετύχει εν τέλει με τον Τσαρλς Ελουντού στο 87’. Ο βραχύσωμος εξτρέμ μετά από ασταθή απόκρουση του Καϊκέ σε σουτ του Μανιά έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 3-1.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!

Ανόρθωση (Τιμούρ Κετσπάγια): Λοριά, Γκαλίτσιος, Σελίν, Σίλντενφελντ, Κορέια, Κ.Αρτυματάς, Μαργκάσα, Οκριασβίλι, Καλτσάς (78′ Ελουντού), Χουσμπάουερ (72′ Νταουσβίλι), Κατσαράβα (62′ Μανιάς).

Ερμής (Νίκος Παναγιώτου): Καϊκέ, Γαβριήλ, Ρομπέρτο Ντίαζ, Σισοκό, Δημητρίου, Μέιρα, Γουέσλι Ντίαζ (70′ Αΐρτον), Νούμα, Ρέις (56′ Κωνσταντίνου), Γιεμπλί, Ρουσιάς (59′ Παπαθανασίου).

Γήπεδο: «Αντώνης Παπαδόπουλος».

Σκόρερ: 28′ Γκαλίτσιος, 52′ Καλτσάς, 87′ Ελουντού / 38′ Ρουσιάς.

Κίτρινες: Καλτσάς, Οκριασβίλι / Γαβριήλ, Δημητρίου, Νουμά.

Αποβολές:

Διαιτητής: Ιωάννης Αναστασίου.

Α’ βοηθός: Ιωάννης Λαζάρου.

Β’ βοηθός: Γιώργος Σάββα.

Τέταρτος: Χρυσοβαλάντης Θεουλή.

Παρατηρητής: Χρίστος Νικολαΐδης.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ