aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚύπρος – Μάλτα 2-2: Έπεσε «μαύρο» στην «Αρένα» κι ο εφιάλτης συνεχίζεται

Κύπρος – Μάλτα 2-2: Έπεσε «μαύρο» στην «Αρένα» κι ο εφιάλτης συνεχίζεται

Ούτε τώρα! Η Κύπρος κρατούσε τη νίκη στο τσεπάκι της και ήταν έτοιμη να βάλει τέλος στον κατήφορο των τελευταίων 6,5 μηνών αλλά στην τελευταία φάση του αγώνα τα θαλάσσωσε! Η Μάλτα με τέρμα του Ντεκαμπριέλε στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 2-2 στην «Αρένα», σε παιχνίδι για την 8η αγωνιστική της προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Φώτης Παπουλής (7’) και Πιέρος Σωτηρίου (80’) πέτυχαν τα τέρματα για την Κύπρο που ισοφαρίστηκε αρχικά σε 1-1 με γκολ του Μουσκάτ (53’). Ο εφιάλτης για την Κύπρο συνεχίζεται, αφού αγνοεί τη νίκη από τις 30 Mαρτίου και την εντός έδρας νίκη επί της Σλοβενίας. Το τέλος της αφλογιστίας στο σκοράρισμα μετά από 195 ημέρες δεν ήταν αρκετό για να οδηγήσει το συγκρότημα του Νίκου Κωστένογλου στην επιτυχία. Ο Ελλαδίτης και οι διεθνείς μπαίνουν ξανά, όπως είναι λογικό, στη στόχαστρο της κριτικής καθώς είναι φανερό ότι η Κύπρος διανύει πολύ κακό «φεγγάρι» και οι δυνατότητες τόσο του προπονητή όσο και των παικτών αμφισβητούνται.

Οι υποχρεώσεις της Κύπρου στον 8ο όμιλο ολοκληρώνονται το Νοέμβριο με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις κόντρα σε Ρωσία (11/11) και Σλοβενία (14/11). Στα αξιοσημείωτα το ντεμπούτο του Μάριου Δημητρίου με την εθνική Ανδρών.

Το τέλος του αγώνα βρήκε την Κύπρο και πάλι καθηλωμένη στο βυθό του ογδόου ομίλου με πέντε βαθμούς, όσους και η Μάλτα, η οποία όμως κέρδισε με 3-0 στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Η βαθμολογία

Untitled 1

Το ματς

Με διάθεση να βάλει πίεση στον αντίπαλο άρχισε τον αγώνα η εθνική Κύπρου και το εγχείρημα ήταν επιτυχές. Νωρίς – νωρίς το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα με τον Φώτη Παπουλή να βάζει σε θέση οδηγού την ομάδα του Νίκου Κωστένογλου στο 7’ της αναμέτρησης.

Ο Φώτης Παπουλής έβαλε τέλος στην αφλογιστία 195 ημερών, έξι παιχνιδιών και 585 αγωνιστικών λεπτών για την εθνική Κύπρου. Η πίεση από ψηλά που άσκησαν οι παίκτες της εθνικής έφερε καρπούς με τον Χάμπο Κυριάκου να κλέβει την μπάλα, έδωσε πάσα στον Παπουλή, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα και αμέσως με φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Η Κύπρος είχε την υπεροχή μέχρι και το τέλος του πρώτου σαρανταπεντάλεπτο, αλλά είτε λόγω φλυαρίας είτε λόγο αδυναμίας δεν κατάφερε να «σκοτώσει» το παιχνίδι με δεύτερο τέρμα. Διαφορετική εικόνα είχε το δεύτερο ημίχρονο. Οι Μαλτέζοι κέρδισαν μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και κυρίως με στατικές φάσεις (κόρνερ και μακρινά φάουλ) έδειχναν τα δόντια τους. Στο 53’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν σε 1-1 με κεφαλιά του Μουσκάτ, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πισάνι.

Παρά το χαστούκι της ισοφάρισης η Κύπρος δεν έδειχνε να συνέρχεται. Αντίθετα, η Μάλτα ήταν αυτή που είχε δοκάρι στο 72’. Στη συνέχεια το ματς έγινε ροντέο, με τον Κωστένογλου να αλλάζει τον σχηματισμό σε τετράδα στην άμυνα και τριάδα στην επίθεση στο 79’ και ένα λεπτό αργότερα η Κύπρος να πετυχαίνει δεύτερο τέρμα. Ο Κάστανος κουβάλησε την μπάλα, έδωσε πάσα στον Κακουλλή, ο οποίος έκανε το σουτ ο Μπονέλο απέκρουσε προ της γραμμής τέρματος και στη συνέχεια της φάσης ο Πίττας έκανε πάσα στον Σωτηρίου που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Και εκεί που όλα έδειχναν ότι το ματς έφθανε στο τέλος ένα απερίσκεπτο φάουλ του Νικόλα Ιωάννου έβαλε τους Μαλτέζους στην περιοχή του Μιχαήλ και στην τελευταία φάση του αγώνα, στο 90+8’ μαύρα σύννεφα σκέπασαν την «Αρένα» με το γκολ του Ντεγκαμπριέλε. Ο Τέουμα εκτέλεσε φάουλ, οι διεθνείς μάρκαραν με τα μάτια και ο Ντεκαμπριέλε άγγιξε ελαφρώς την μπάλα στέλνοντάς την στα δίχτυα.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Μ. Δημητρίου (86′ Ψάλτης), Κ. Σωτηρίου, Αντωνιάδης, Σ. Ανδρέου (79′ Πίττας), Ν. Ιωάννου, Χ. Κυριάκου (79′ Γκόγκιτς), Κάστανος, Παπουλής (86′ Παναγιώτου), Λοΐζου (61′ Κακουλλής), Π. Σωτηρίου.

Μάλτα (Ντέβις Μάντζια): Μπονέλο (83′ Γκαλέα), Καμενζούλι, Μποργκ (57′ Σο), Κρετς, Μοντεμπέλο, Μπονγκ, Πέπε, Τέουμα, Ατάρτ, Μούσκατ, Καρουάνα (46′ Πισάνι).

Σκόρερ: Παπουλής 7′, Π. Σωτηρίου 80′ / Μουσκάτ 53′, Ντεγκαμπριέλε 90+8′.

Κίτρινες: Δημητρίου / Τέουμα.

Αποβολή: – / –

Στάδιο: ΑΕΚ Αρένα.

Διαιτητής: Ντένις Χίνγκλερ (Ολλανδία).

Α’ βοηθός διαιτητής: Έρβιν Ζένστρα (Ολλανδία).

Β’ βοηθός διαιτητής: Μάριο Ντικς (Ολλανδία).

4ος διαιτητής: Γιερόεν Μάνσοτ (Ολλανδία).

VAR: Άλαρντ Λίντχουτ (Ολλανδία).

AVAR: Ρομπ Ντίπερινκ (Ολλανδία).

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

7′ ΓΚΟΛ για την Κύπρο με τον Φώτη Παπουλή. Η πίεση από ψηλά που άσκησαν οι παίκτες της εθνικής έφερε καρπούς. Ο Χάμπος Κυριάκου έκλεψε την μπάλα, έδωσε στον Παπουλή, ο οποίος σταμάτησε την μπάλα και αμέσως με φαλτσαριστό σουτ την έστειλε στα δίχτυα.

Γκολ για την Κύπρο μετά από 195 μέρες ή 585 αγωνιστικά λεπτά. Μόλις το δεύτερο στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

13′ Μακρινό σουτ του Χάμπου Κυριάκου, η μπάλα έξω.

19′ Πανέμορφη πάσα 50 μέτρων του Νικόλα Ιωάννου ο Πιέρος Σωτηρίου δεν έκανε καλό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί φάτσα με τον αντίπαλο τερματοφύλακα.

21′ Ο Νικόλας Ιωάννου προωθήθηκε, όμως επιχείρησε πολύ φιλόδοξο σουτ από μακριά και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

32′ Πρώτη τελική προσπάθεια για την Μάλτα, το σουτ του Κρετς απέκρουσε με ευκολία ο Μιχαήλ.

33′ Σέντρα του κορυφαίου έως τώρα παίκτη της εθνικής Φώτη Παπουλή από αριστερά, ο Πιέρος Σωτηρίου έκανε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε την μπάλα όπως θα ήθελε.

40′ Ο Λοΐζου βρέθηκε στην καρδιά της περιοχής των Μαλτέζων μετά από πάσα του Παπουλή, όμως οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων δεν άφησαν χώρο στο νεαρό εξτρέμ για να σουτάρει.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου.

51′ Κεφαλιά του Λοΐζου, μετά από σέντρα του Δημητρίου, η μπάλα έφυγε έξω.

53′ Η Μάλτα κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και απειλεί με ισοφάριση, παράλληλο γύρισμα του Πισάνι η μπάλα έξω.

53′ ΓΚΟΛ για τη Μάλτα, ισοφαρίζει σε 1-1 με τον Μουσκάτ. Κόρνερ του Πισάνι ο σκόρερ νίκησε τον Κωνσταντίνου Σωτηρίου στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

64′ Σουτ του Πισάνι ο Μιχαήλ μάζεψε εύκολα την μπάλα.

70′ Ο τερματοφύλακας της Μάλτας Μπονέλο με ρίσκο απέφυγε τους Κακουλλή και Πιέρο Σωτηρίου, μετά έχασε την μπάλα, όμως το σουτ του Παπουλή από μακριά δεν βρήκε στόχο.

72′ Μεγάλη ευκαιρία για τη Μάλτα, κόρνερ του Πισάνι, ο Μιχαήλ βγήκε με γροθιά η μπάλα πήγε προς τα πίσω και κτύπησε στο κάθετο δοκάρι.

76′ Σέντρα του Δημητρίου ο Χάμπος Κυριάκου έκανε κεφαλιά ψαράκι η μπάλα κόντραρε σε πόδι αμυντικού και ο Μπονέλο απέκρουσε με δυσκολία σε κόρνερ.

80′ ΓΚΟΛ για την Κύπρο, σκόρερ ο Πιέρος Σωτηρίου! Ο Κάστανος κουβάλησε την μπάλα, έδωσε πάσα στον Κακουλλή, ο οποίος έκανε το σουτ ο Μπονέλο απέκρουσε προ της γραμμής τέρματος και στη συνέχεια της φάσης ο Πίττας έκανε πάσα στον Σωτηρίου που έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

90+2′ Απειλεί ξανά από κόρνερ η Μάλτα, ο Τέουμα έκανε το σουτ η μπάλα κτύπησε στον Κάστανο.

90+8′ Ψυχρολουσία για την Κύπρο, η Μάλτα ισοφαρίζει με γκολ του Ντεκαμπριέλε! Ο Τέουμα εκτέλεσε φάουλ, οι διεθνείς μάρκαραν με τα μάτια και ο Ντεκαμπριέλε άγγιξε ελαφρώς την μπάλα στέλνοντάς την στα δίχτυα.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ