aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚύπρος – Κόσοβο 0-2: Μία από τα ίδια… (vid)

Κύπρος – Κόσοβο 0-2: Μία από τα ίδια… (vid)

Κάκιστο, προβληματικό και απογοητευτικό ήταν το ξεκίνημα της Εθνικής Κύπρου στο Πρωτάθλημα Εθνών 2022 – 2024. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ηττήθηκε 0-2 από το Κόσοβο στην «ΑΕΚ Αρένα» στον πρώτο του αγώνα στον β’ όμιλο της Γ’ Κατηγορίας.

Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες για μια νέα αρχή και βελτιωμένες εμφανίσεις πήγαν στράφι με το «καλημέρα» στη διοργάνωση. Η Κύπρος εμφανίστηκε διπρόσωπη. Υποφερτή, με διάθεση και πλάνο, αλλά αναποτελεσματική στο πρώτο ημίχρονο και τραγική στην επανάληψη. Το Κόσοβο έκανε πάρτι στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο και πήρε μια δίκαιη νίκη με σκόρερ τους Μπερίσα (65′) και Ζεγκρόβα (78′).

Ο αγώνας με το Κόσοβο ήταν ο πρώτος από μια σειρά τεσσάρων ματς που θα δώσει η Εθνική μας μέχρι τις 12 Ιουνίου. Στις 5 Ιουνίου θα υποδεχθούμε τη Β. Ιρλανδία (19:00, «ΑΕΚ Αρένα»), στις 9 Ιουνίου θα αγωνιστούμε το Πανθεσσαλικό Στάδιο στον Βόλο με την Ελλάδα (21:45) και στις 12 Ιουνίου θα γίνει ο αγώνας της ομάδας μας με τη Β. Ιρλανδία στο Μπέλφαστ (16:00).

Το ματς

Καλύτερη η Κύπρος στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Έφτιαξε έξι τελικές προσπάθειες (καμία στον στόχο), έναντι δύο των Κοσοβάρων (μια στον στόχο). Η κατοχή της μπάλας ήταν 47%-53%, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επιδιώκει να δίνει την μπάλα και χώρο στον αντίπαλο.

Το σκηνικό ήταν εντελώς διαφορετικό στην επανάληψη, με τους φιλοξενούμενους να καταγράφουν 14 τελικές (εφτά στον στόχο). Αφού… σφυροκόπησε την Κύπρο για 20’ στο δεύτερο ημίχρονο, καταγράφοντας οκτώ τελικές προσπάθειες οι πλείστες εκ των οποίων κλασικές ευκαιρίες το Κόσοβο προηγήθηκε με τον Μπερίσα στο 65’

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν τραγικό. Στο διάστημα 46-65’ οι φιλοξενούμενοι έκαναν ότι ήθελαν στο γήπεδο, ο πάγκος της Εθνικής Κύπρου δεν έκανε κάτι για να ανατρέψει το σκηνικό και στο 65’ έγινε το αναμενόμενο. Το Κόσοβο μετουσίωσε την υπεροχή του σε γκολ με τον Μπερίσα να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Μιχαήλ.

Ακολούθησε (καθυστερημένα) τριπλή αλλαγή για την Κύπρο. Πίττας, Κατελάρης και Φιλιώτης στις θέσεις των Παπουλή, Χάμπου Κυριάκου και Μηνά Αντωνίου. Η Κύπρος ισορρόπησε κάπως το ματς, αλλά στο 78’ ο Ζεγκρόβα φανέρωσε τις αρετές του και έδωσε τη χαριστική βολή στην Κύπρο. «Ζάλισε» τον Γκόγκιτς και την κατάλληλη στιγμή σουταρε για να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μιχαήλ για το 2-0.

H TΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Κύπρος (Νίκος Κωστένογλου): Μιχαήλ, Χ. Κυριάκου (66′ Κατελάρης), Γκόγκιτς, Παναγιώτου, Αντωνίου (66′ Φιλιώτης), Αρτυματάς, Κάστανος, Παπουλής (66′ Πίττας), Ν. Ιωάννου (77′ Κακουλλής), Τζιωνής (71′ Λοΐζου), Π. Σωτηρίου.

Κόσοβο (Αλαίν Ζιρές): Μούριτς, Αλίτι, Κριέζιου, Ραχμανί, Καστράτι, Μπερίσια (76′ Ντρέζεβιτς), Φαζίλι, Ιντρίτζι (70′ Λοζάζ), Ραζίτσα, Σεγκρόβα, Μουρίγκι.

Σκόρερ: – / Μπερίσα 65′, Ζεγκρόβα 78′

Κίτρινες: Παναγιώτου / Καστράτι, Κριέζιου, Λόσάζ, Ντρέζεβιτς.

Αποβολές: – / –

Διαιτητής: Jérôme Brisard.

TO LIVE TΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

Έναρξη αγώνα.

Λιγοστός ο κόσμος στις εξέδρες, σε βαθμό που οι φωνές των παικτών ακούγονται ξεκάθαρα.

7′ Xωρίς κάποια αξιόλογη φάση μπροστά στις δύο εστίες, μέχρι στιγμής. Αναγνωριστικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

8′ Πρώτη τελική προσπάθεια στο ματς, ο Πιέρος Σωτηρίου έγινε κάτοχος της μπάλας εκτός περιοχής, έκανε ωραία ενέργεια σούταρε, αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

15′ Πατάει καλά στο γήπεδο η Κύπρος, προσπαθεί με ορθόδοξο τρόπο να γίνει απειλητική, ενώ την ίδια ώρα η εστία του Μιχαήλ δεν κινδύνευσε σε καμία στιγμή.

22′ Μακρινό συρτό σουτ του Κάστανου, η μπάλα κτύπησε σε πόδι αμυντικού και έφυγε κόρνερ.

25′ Πρώτη τελική για το Κόσοβο στο παιχνίδι, σουτ του Μπερίσια εκτός περιοχής η μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μιχαήλ.

28′ Ο Μπερίσια έκανε κακό κοντρόλ και έχασε την ευκαιρία να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση.

35′ Η Κύπρος έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά ο ρυθμός έπεσε και δεν μπορεί να γίνει απειλητική.

41′ Τεράστια ευκαιρία για την Κύπρο, η μεγαλύτερη στο παιχνίδι. Ο Παπουλής έπαιξε κάθετα στον Μηνά Αντωνίου, αυτός έκανε πάσα από δεξιά στον Πιέρο, ο οποίος από το σημείο του πέναλτι έκανε το πλασέ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δεξί δοκάρι.

45′ Ο Νεόφυτος Μιχαήλ έπεσε στην αριστερή του γωνία και έδιωξε σε κόρνερ την μπάλα στο σουτ του Σεγκρόβα. Έμεινε ζεστός ο τερματοφύλακας της Εθνικής παρά το γεγονός ότι ήταν θεατής την περισσότερη ώρα του αγώνα.

Τέλος πρώτου ημιχρόνου. 

ΣΧΟΛΙΟ: Καλύτερη η Κύπρος στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο. Έφτιαξε έξι τελικές προσπάθειες (καμία στον στόχο), έναντι δύο των Κοσοβάρων (μια στον στόχο). Η κατοχή της μπάλας ήταν 47%-53%, με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα να επιδιώκει να δίνει την μπάλα και χώρο στον αντίπαλο.

Έναρξη δευτέρου ημιχρόνου

47′ Φάση διαρκείας στην περιοχή της Εθνικής Κύπρου, ο Κάστανος σε πρώτο χρόνο και ο Γκόγκιτς σε δευτερο απομάκρυναν προσωρινά την μπάλα και στη συνέχεια το σουτ του Καστράτι έφυγε έξω.

52′ Kεφαλιά του Μουρίγκι μετά από σέντρα ακριβείας του Μπερίσια, η μπάλα λίγο έξω. Άρχισε πολύ πιο απαιτητικά το δεύτερο ημίχρονο το Κόσοβο. Η Κύπρος δεν πατάει καλά και ο Κωστένογλου έδωσε εντολή σε Λοΐζου και Φιλιώτη να πάνε για ζέσταμα.

54′ Καθοριστική άμυνα του Γκόγκιτς στον Μουρίγκι, ο οποίος ήταν έτοιμος να… πυροβολήσει τον Μιχαήλ.

55′ Νέα ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους με τον Ιντρίτζι να αστοχεί από το σημείο του πέναλτι.

56′ Ο Μιχαήλ λέει “όχι” στον Μπερίσια σε τετ α τετ. Είναι φανερό πως η Κύπρος παραπαίει και χρειάζεται νέο αίμα.

57′ Ο Ραχμανί σε θέση βολής αστοχεί! Κάθε λεπτό και ευκαιρία για το Κόσοβο το τελευταίο πεντάλεπτο.

59′ O Σεγκρόβα πέρασε σαν σταματημένους Νικόλα Ιωάννου και Κάστανο, μπήκε στην περιοχή, έκανε το πλασέ και η μπάλα έφυγε αργά και βασανιστικά έξω.

64′ Μακρινό σουτ του Ραζίτσα ο Μιχαήλ απέκρουσε σταθερά.

65′ ΓΚΟΛ για το Κόσοβο με τον Μπερίσα! Σουτ εκτός περιοχής μετά από ωραία συνεργασία οι φιλοξενούμενοι ανοίγουν το σκορ μετά από 11 τελικές σε 20 λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο! Πήραν αυτό που άξιζαν οι φιλοξενούμενοι.

66′ Τριπλή αλλαγή για την Κύπρο, Πίττας, Κατελάρης και Φιλιώτης στις θέσεις των Παπουλή, Χάμπου Κυριάκου και Μηνά Αντωνίου. Καθυστερημένα έγιναν οι αλλαγές από τον Κωστένογλου, ο οποίος εδώ και ώρα θα έπρεπε να αλλάξει το ρυθμό του αγώνα.

72′ Δοκάρι για το Κόσοβο, μετά από φάουλ ο Αλίτι έκανε κεφαλιά η μπάλα κτύπησε στον Αρτυματά και αφού βρήκε το δοκάρι έφυγε κόρνερ.

76′ Τελική προσπάθεια μετά από ώρα για την Κύπρο, μακρινό σουτ του Πίττα η μπάλα έξω.

78′ ΓΚΟΛ για το Κόσοβο, 2-0 με τον Ζεγκρόβα! Ο επιθετικός της Λιλ… ζάλισε τον Γκόγκιτς και την κατάλληλη στιγμή σουταρε για να στείλει την μπάλα στη δεξιά γωνία του Μιχαήλ.

85′ Δείχνει να έχει αποδεχθεί τη μοίρα της η Κύπρος.

Τέλος αγώνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ