aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚυπριανίδης: Το ακυρωθέν γκολ του ΑΠΟΕΛ, η κόκκινη στον Καρώ και το χέρι του Μακέντα

Κυπριανίδης: Το ακυρωθέν γκολ του ΑΠΟΕΛ, η κόκκινη στον Καρώ και το χέρι του Μακέντα

Τις επίμαχες φάσεις του πρώτου προημιτελικού αγώνα κυπέλλου, ανάμεσα στην Ομόνοια και τον ΑΠΟΕΛ ανέλυσε ο Γιαννάκης Κυπριανίδης. Μιλώντας στον Super Sport FM ο επί σειρά ετών διαιτητής και αναλυτής επίμαχων φάσεων, ανέφερε ότι το γκολ του Κοσταντίνοφ ακυρώθηκε καθώς ο διαιτητής έκρινε πως η κίνησή του να διεκδικήσει τη μπάλα επηρέασε τον αμυντικό.

Όσον αφορά την αποβολή του Καρώ, επεσήμανε πως η δεύτερη κίτρινη δικαιολογείται για τη στέρηση υποσχόμενης επιθετικής ενέργειας. Όσον αφορά το δεύτερο τέρμα του ΑΠΟΕΛ με τον Ντάλσιο, σημείωσε πως δεν είναι σε θέση να γνωρίζει κατά πόσο ελέγχθηκε από το VAR το χέρι του Μακέντα στην πλάτη του Γιούστε, χωρίς όμως να διαφαίνεται μέσω των ριπλέι εάν έγινε σπρώξιμο ή όχι.

Αναλυτικά οι φάσεις

Γενικό σχόλιο για τη διαιτησία του αγώνα: «Σε σχέση με άλλους διαιτητές, ο Ιταλός έδινε πολύ εύκολα φάουλ και κάρτες. Δεν ήταν τα σφυρίγματα επιπέδου Ιταλών, αφού δεν ήταν διεθνής διαιτητής».

Για το γκολ του ΑΠΟΕΛ με τον Κοσταντίνοφ που ακυρώθηκε: «Στο γκολ του Κοσταντίνοφ του ΑΠΟΕΛ δόθηκε οφσάιντ στον Μακέντα. Στη σέντρα που έγινε, ο Μακέντα προεξείχε της γραμμής άμυνας. Αν έμενε ακίνητος και δεν έκανε κίνηση προς την μπάλα, δεν θα τιμωρούταν. Από τη στιγμή που πήδηξε θεωρείται πως επηρέασε τον αμυντικό.

Αυτή η φάση στο ίδιο γκολπόστ έγινε στο παιχνίδι Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα και είχα πει γιατί δεν κάλεσε το VAR τον διαιτητή, ώστε να δει τον παίκτη που επηρεάζει τη φάση. Χθες, κλήθηκε ο διαιτητής για να αποφασίσει ο ίδιος.

Ο επηρεασμός και η τελική απόφαση είναι του διαιτητή. Και εγώ αν ήμουν στο VAR θα έστελνα τον διαιτητή στο on field review. Είτε με την απόφαση που πήρε να το ακυρώσει το γκολ είτε να το μετρούσε, εγώ θα συμφωνούσα, γιατί είναι η άποψή του».

Για την κόκκινη κάρτα στον Καρώ: «Στην αποβολή του Καρώ, δεν ήταν το φάουλ που έδωσε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ήταν ένα απλό σπρώξιμο. Αυτό το σπρώξιμο όμως σταμάτησε μία υποσχόμενη επιθετική ενέργεια και ο κανονισμός λέει πως είναι κίτρινη κάρτα».

Για το δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ: «Στο δεύτερο γκολ του ΑΠΟΕΛ, η κάρτα που μας έβαλαν ήταν για οφσάιντ. Ίσως να ελέγχθηκε στην πισινή κεφαλιά που έγινε. Αν είναι για οφσάιντ που ελέγχθηκε, έπρεπε να ελεγχθεί το χέρι του Μακέντα πάνω στην πλάτη του Γιούστε που φάνηκε σε ένα ριπλέι, χωρίς όμως να μπορούμε να δούμε αν έγινε σπρώξιμο ή όχι. Δεν ξέρω αν ελέγχθηκε για φάουλ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ