aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚύπελλο: Σούπερ ντέρμπι Απόλλων – ΑΕΛ στους «16», τα οκτώ ζευγάρια

Κύπελλο: Σούπερ ντέρμπι Απόλλων – ΑΕΛ στους «16», τα οκτώ ζευγάρια

Κέφια είχε η κληρωτίδα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Coca – Cola. Από νωρίς ανέδειξε ντέρμπι και μάλιστα τοπικό με τις δύο παραδοσιακές δυνάμεις της Λεμεσού, Απόλλωνα και ΑΕΛ να τίθενται αντιμέτωπες. Μάλιστα, ήταν μόλις το δεύτερο ζευγάρι που ανέδειξε η κληρωτίδα.

Μετά το ντέρμπι της Λεμεσού η κληρωτίδα ανέδειξε και ντέρμπι της Λευκωσίας με τον ΑΠΟΕΛ να αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό. Ενδιαφέρον και αμφίρροπο ζευγάρι το Πάφος FC – Ανόρθωση, ενώ η Ομόνοια έπεσε στα «μαλακά», αφού θα αντιμετωπίσει την ΠΟ Ξυλοτύμπου. Βατή κλήρωση και για την ΑΕΚ, η οποία είναι το μεγάλο φαβορί για πρόκριση επί της ΠΑΕΕΚ. Στα αξιοσημείωτα το γεγονός πως δύο ομάδες της Β’ Κατηγορίας θα είναι στους «8» του Κυπέλλου, καθώς οι τέσσερις από τις πέντε ομάδες που συνεχίζουν στο θεσμό κληρώθηκαν μεταξύ τους.

Οι αγώνες είναι διπλοί και τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στην έδρα της ομάδας που βγήκε πρώτη από την κληρωτίδα. Οι διαθέσιμες ημερομηνίες είναι 12/1, 19/1, 26/1, 2/2. Πιθανόν να χρειαστούν νέες ημερομηνίες εξαιτίας γηπέδων ή VAR και θα καθοριστούν εάν παραστεί ανάγκη.

Αναλυτικά τα οκτώ ζευγάρια

Ερμής Αραδίππου – ΕΝΠ

Απόλλων – ΑΕΛ

Πάφος FC – Ανόρθωση

Ονήσιλλος – Καρμιώτισσα

ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός

ΠΟ Ξυλοτύμπου – Ομόνοια

Εθνικός Άχνας – Δόξα Κατωκοπιάς

ΑΕΚ – ΠΑΕΕΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ