aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚύπελλο Κύπρου: Δεν ακολουθεί την ΟΥΕΦΑ με το εκτός έδρας γκολ η ΚΟΠ

Κύπελλο Κύπρου: Δεν ακολουθεί την ΟΥΕΦΑ με το εκτός έδρας γκολ η ΚΟΠ

Παρά το γεγονός ότι η UEFA κατήργησε τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ από το καλοκαίρι, εντούτοις η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα τον διατηρήσει στο Κύπελλο της αγωνιστικής περιόδου 2021-22, η κλήρωση της φάσης των «16» του οποίου έβγαλε σούπερ λεμεσιανό ντέρμπι και άλλα ενδιαφέροντα ζευγάρια (δείτε ΕΔΩ σχετικό ρεπορτάζ).

Aπό τη φάση των «16» μέχρι και τα ημιτελικά όταν θα υπάρχουν διπλά ματς στη διοργάνωση, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου τα εκτός έδρας γκολ θα μετράνε κανονικά.

Η οδηγία που έδωσε η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ποδοσφαίρου στις ομοσπονδίες μέλη της είναι να αποφασίσουν κατά το δοκούν. Η UEFA έδωσε το ελεύθερο στην κάθε ομοσπονδία να αποφασίσει αν θα εφαρμόσει τον κανονισμό της κατάργησης του εκτός έδρας γκολ στις εγχώριες διοργανώσεις τους ή όχι. Μετά την Ελλάδα η οποία επίσης αποφάσισε να μην υιοθετήσει τον κανονισμό του εκτός έδρας γκολ τον ίδιο δρόμο ακολουθεί και η Κύπρος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ