Σφοδρές επικρίσεις δέχεται ο Κύρος Βασάρας στη Ρουμανία, μετά την απόφασή του να στείλει τον Ρουμάνο διαιτητή Ράντου Πετρέσκου στην Κύπρο για τον ημιτελικό Κυπέλλου Ομόνοια – ΑΕΚ, παρά το γεγονός ότι είχε τιμωρηθεί για σοβαρά λάθη στο ντέρμπι Ραπίντ – Στεάουα.
Ο Πετρέσκου, ο οποίος βρέθηκε στο επίκεντρο έντονης κριτικής μετά την αναμέτρηση Ραπίντ – Στεάουα, όπου δεν δόθηκε πέναλτι στη Ραπίντ σε ένα καθοριστικό σημείο του αγώνα, τιμωρήθηκε με αποκλεισμό για το υπόλοιπο της σεζόν. Παρά την τιμωρία του, ο Έλληνας αρχιδιαιτητής της ρουμάνικης Ομοσπονδίας αποφάσισε να τον επιλέξει για να διευθύνει τον κρίσιμο ημιτελικό στην Κύπρο, με αμοιβή 5.000 ευρώ.
Τα ρουμανικά ΜΜΕ, σχολιάζοντας την απόφαση, επισημαίνουν χαρακτηριστικά: «Παρά τα κραυγαλέα λάθη του στο ντέρμπι με την Στεάουα, ο Ράντο Πετρέσκου όχι μόνο δεν τιμωρήθηκε, αλλά εστάλη στην Κύπρο για τον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ομόνοια και ΑΕΚ, με αμοιβή 5.000 ευρώ». Η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη Ρουμανία, με τα τοπικά μέσα να κατηγορούν τον Βασάρα για εύνοια προς τον Πετρέσκου και για την επιλογή του να τον στείλει σε ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι, παρόλο που είχε ήδη αποδειχθεί ότι δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις των μεγάλων αγώνων. Το συγκεκριμένο δημοσίευμα συνεχίζει: «Ο Βασάρας θα μπορούσε να είχε επιλέξει άλλο διεθνή διαιτητή, αλλά προτίμησε να στηρίξει τον Πετρέσκου».
Κι όλα αυτά στον απόηχο του πρώτου ημιτελικού της Ομόνοιας και της ΑΕΚ, με τους πράσινους να βράζουν για τη διαιτησία και τον πρόεδρό της Ομόνοιας, Σταύρο Παπασταύρου, να εξαπολύει δριμεία επίθεση στον πρόεδρο της ΚΟΠ, Γιώργο Κούμα.














