«Κουτσοκούμνης, Ζιβανάρης και Γκμοχ σε δύο βδομάδες με έκλεισαν στον ΑΠΟΕΛ»

Εκτός από τα ωραία χρόνια που πέρασε στην Ανόρθωση και την Ομόνοια (διαβάστε ΕΔΩ), ο Βέσκο Μιχαϊλοβιτς μιλώντας στον Active (107.4 & 102.5) και στην εκπομπή «Τα Λέμε Όλα» θυμήθηκε και τις δύσκολες σεζόν που άνηκε στον ΑΠΟΕΛ, ομάδα που τον έφερε για πρώτη φορά στην Κύπρο. Στους «γαλαζοκιτρίνους» την περίοδο 1993-94 δεν μπορέσει να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του, ενώ και η πορεία της ομάδας δεν ήταν καλή.

«Έπαιξα σε 26 παιχνίδια, δεν ήταν ευχαριστημένοι στον ΑΠΟΕΛ γιατί η ομάδα δεν βγήκε Ευρώπη και έπρεπε κάποιος να φταίει. Έφταιγαν οι ξένοι που ήταν μόνο τρεις, ήταν η εύκολη λύση. Και τώρα πάλι φταίνε οι ξένοι όταν μια ομάδα δεν κάνει καλή πορεία, γιατί οι Κύπριοι δεν παίζουν. Στον ΑΠΟΕΛ μου είπαν ξεκάθαρα ότι “εκτός από την Ομόνοια, τον Απόλλωνα και την Ανόρθωση, μπορείς να πας όπου αλλού θέλεις”. Εντάξει δεν ήταν κάτι παράξενο αυτό, το βλέπουμε ακόμη και τώρα να σημαίνει. Έτσι πήγα στην ΕΝΠ λόγω του Σλόμποταν Βουτσέκοβιτς, τον οποίο γνώριζα από τις ακαδημίες της Βοϊβοντίνα. Θεώρησα ότι η πιο σωστή επιλογή για να επανέλθω μετά από μια μέτρια χρονιά για μένα και τον ΑΠΟΕΛ. Στην ΕΝΠ ίσως έκανα την καλύτερη σεζόν στην Κύπρο, απλώς αγωνιζόμουν σε μια μικρομεσαία ομάδα. Μετά δεν με άφησαν από τον ΑΠΟΕΛ να μείνει και άλλη μια σεζόν στην ΕΝΠ, κάτι που ήθελα και έτσι πήγα στον Ολυμπιακό δανεικός. Ήταν μια δύσκολη χρονιά, εκείνην που η ΑΕΛ πήγε διαβάθμιση. Μετά πήγα στην Ανόρθωση, αρχικά δανεικός και ύστερα με μετεγγραφή και τέλος στην Ομόνοια».

Διαβάστε επίσης: Βέσκο: «Μάγκας ο Κίκης Κωνσταντίνου, σε 30’’ διαφωνήσαμε και πήγα Ομόνοια»

Ερωτηθείς πως έκλεισε η μετεγγραφή του στον ΑΠΟΕΛ, ο παλαίμαχος άσος απάντησε: «Ήρθαν στη Σερβία άνθρωποι του ΑΠΟΕΛ τον Ιανουάριο ή τον Φεβρουάριο εκείνη την εποχή, μέσω άλλης χώρας που πετούσαν αεροπλάνα, για να με δουν. Ήρθαν δύο φορές να μου μιλήσουν για να είμαι ειλικρινής. Την πρώτη φορά ο αείμνηστος Κωστάκης Κουτσοκούμνης μαζί με τον Κυριάκο Ζιβανάρη και δεύτερη φορά ήρθε και ο Γιάτσεκ Γκμοχ για να με δει. Σε αυτά τα δύο παιχνίδια που με παρακολούθησαν από τον ΑΠΟΕΛ είχα εξαιρετική απόδοση και έτσι έγιναν όλα πολύ γρήγορα και τελείωσε η μετεγγραφή μου νομίζω σε δύο εβδομάδες».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ