Κούμας για σκέψεις παραίτησης: «Αν υπάρχουν δελφίνοι ας αποκαλυφθούν»

Για αγωνιώδη προσπάθεια να αναδειχθεί ότι δήθεν η συντριπτική πλειοψηφία των μελών της Γενικής Συνέλευσης και ακολούθως του Διοικητικού Συμβουλίου «μαγείρεψαν» την διακοπή του πρωταθλήματος έκανε λόγο ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας στο δεύτερο μέρος των απαντήσεων που έδωσε σε ερωτήσεις που στάλθηκαν στο γραφείο Τύπου της ΚΟΠ.

Διαβάστε επίσης: Κούμας: Το πρωτόκολλο, η διακοπή τα €4,300.000 της ΟΥΕΦΑ και η… σκιά

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ ερωτήθηκε κατά πόσο σκέφτηκε την παραίτηση από την ηγεσία της Ομοσπονδίας με δεδομένο ότι έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη του κόσμου και απάντησε: «Όσον αφορά την ερώτησή σας αν σκέφτομαι την παραίτηση, θεωρώ πως ένας πρόεδρος έχει υποχρέωση να επιτελεί το καθήκον του και να μην εγκαταλείπει την μάχη, εκεί που τον έταξαν αυτοί που τον ψήφισαν και τον στηρίζουν. Βέβαια, αν υπάρχουν δελφίνοι* ας αποκαλυφθούν και να βγουν να το πουν δημόσια. Δεν πρόκειται για ένα βασιλικό θρόνο, όπως νομίζουν κάποιοι, αλλά για μια ηλεκτρική καρέκλα».

*Δελφίνος ήταν ένας γαλλικός τίτλος ευγενείας σε χρήση από το 1349 έως το 1830 και προοριζόταν για τους πρίγκιπες του στέμματος στο θρόνο της Γαλλίας που ήταν νόμιμοι απόγονοι του κυρίαρχου μονάρχη. Αρχικά ήταν ο τίτλος των κομήτων του Αλμπόν, κυρίων του Ντωφινέ, και μετά τη μεταβίβαση του Ντωφινέ στο βασίλειο της Γαλλίας, το 1349, έγινε ο τίτλος που έφερε ο μεγαλύτερος γιος και διάδοχος του βασιλιά της Γαλλίας. Τον έφερε ο κληρονόμος του στέμματος μέχρι τη στέψη του ή το θάνατό του, οπότε ο τίτλος περνούσε στον επόμενο κληρονόμο του θρόνου.

Διαβάστε ολόκληρο το δεύτερο μέρος των απαντήσεων του πρόεδρου της ΚΟΠ: Κούμας: «Χατίρια σε κανέναν, το “μαγείρεμα” της διακοπής διαψεύδεται…»

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ