aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚούμας: Πάσα Μάζιτς για ξένους διαιτητές και καμπανάκι κινδύνου για βία

Κούμας: Πάσα Μάζιτς για ξένους διαιτητές και καμπανάκι κινδύνου για βία

Στην παρουσία του πρόεδρου της ΚΟΠ, Γιώργου Κούμα πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της προημιτελικής φάσης του κυπέλλου Coca – Cola. Ο διοικητικός ηγέτης της Ομοσπονδίας ήχησε καμπανάκι κινδύνου μετά τα περιστατικά βίας που παρατηρούνται στο κυπριακό ποδόσφαιρο και κάλεσε όλους σε αυτοσυγκράτηση ώστε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα χωρίς βία και κυρίως χωρίς θύματα.

«Είναι λυπηρό αυτό που έγινε. Δυστυχώς σαν Κύπρος ακολουθούμε τα βήματα της Ελλάδας. Είμαστε στο τέλος, οι φίλαθλοι πρέπει να απολαμβάνουν το ποδόσφαιρο αλλά και εμείς, οι αθλητές, οι αξιωματούχοι θα πρέπει να συμβάλουμε ώστε να μην υπάρξουν άλλα. Καλώ τα σωματεία μας όλα να βοηθήσουν στην προσπάθεια να έχουμε ένα ομαλό πρωτάθλημα χωρίς βία και χωρίς θύματα», σημείωσε χαρακτηριστικά και ακολούθως τοποθετήθηκε για το θέμα ξένων διαιτητών και πέταξε το μπαλάκι στον Μίρολαντ Μάζιτς.

«Είναι καθαρά θέμα αρχιδιαιτητή. Με μεγάλη προσπάθεια μπορούμε να έχουμε ξένους VARίστες. Πολλές χώρες έχουν τα δικά τους προβλήματα και χρειάζονται τους διαιτητές τους. Βλέπετε πως πλέον μόνο από την Πορτογαλία έρχονται και κάποτε μας δίνει η Ιταλία. Θέλουμε να μην έχουμε λάθη που θα αλλάξουν τη βαθμολογία. Είχαμε προβλήματα, αλλά θεωρώ πως και με την προσπάθεια του κυρίου Μάζιτς με τους νέους διαιτητές, είμαστε σε καλύτερο δρόμο και υπάρχει ελπίδα. Η λύση των ξένων θα είναι πάντα προσωρινή».

Αναλυτικά η ομιλία του Προέδρου της ΚΟΠ:

«Κυρίες και κύριοι
Σας καλωσορίζω στην κλήρωση της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Coca – Cola. Ιδιαίτερο καλωσόρισμα απευθύνω στην εκπρόσωπο της χορηγού εταιρείας, την Κάλια Πατσιά.

Με κάθε ευκαιρία, ως Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην Coca – Cola η οποία από το 1962, δηλαδή εδώ και 60 χρόνια, είναι χορηγός της διοργάνωσης και έχει συνδέσει το όνομα της με το Κύπελλο Κύπρου. Οι ευχαριστίες αυτές δεν είναι καθόλου τυπικές, αλλά απόλυτα εγκάρδιες. Άλλωστε, η σχέση της ΚΟΠ με την Coca – Cola, έχει προ πολλού ξεπεράσει την απλή χορηγική σχέση και έχει εξελιχθεί σε μια σχέση αλληλοσεβασμού και εκτίμησης, η οποία είμαι σίγουρος πως θα συνεχιστεί και τα επόμενα χρόνια.

Το Κύπελλο Κύπρου Coca – Cola είναι μια ιστορική διοργάνωση με μεγάλο κύρος και μεγάλη σημασία η οποία συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των φιλάθλων και αποτελεί σημείο αναφοράς. Η κατάκτηση του, συνεπάγεται με συμμετοχή στο Europa League, κάτι που δίνει ισχυρά κίνητρα σε όλες τις ομάδες.

Αγαπητοί εκπρόσωποι των Σωματείων
Μπορώ να αντιληφθώ την αγωνία σας αναμένοντας να μάθετε τον αντίπαλο σας στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca – Cola. Για αυτό και δεν θα μακρηγορήσω.

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στους αγώνες σας. Εύχομαι να δούμε θεαματικούς και αμφίρροπους αγώνες που θα κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων. Τόσο το Πρωτάθλημα Cyta όσο και το Κύπελλο Coca – Cola μπαίνουν σε καθοριστική φάση. Οι διοργανώσεις μας είναι άκρως ανταγωνιστικές και ενδιαφέρουσες. Έχουμε όλοι υποχρέωση, μέσω των δηλώσεων αλλά και των πράξεων μας να τις προστατεύσουμε και να αφήσουμε το φίλαθλο κοινό να τις χαρεί, χωρίς να βάζουμε νερό στο μύλο της προκατάληψης και του φανατισμού.

Αγαπητοί φίλοι
Οι πρόσφατες χαλαρώσεις των μέτρων που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση, επιτρέπουν πλέον αυξημένη παρουσία φιλάθλων στις κερκίδες, κάτι που μας χαροποιεί ιδιαίτερα.

Όμως, πρέπει να έχουμε όλη η υπόψη μας πως η Πανδημία δεν έχει τελειώσει και πως, ως ομάδες και ως φίλαθλοι, πρέπει να συμπεριφερόμαστε με υπευθυνότητα, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στην προσπάθεια για επιστροφή στην κανονικότητα.

Σας ευχαριστώ».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ