aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚορυφαία σε χρησιμοποίηση παικτών από τις ακαδημίες η Ομόνοια, εκτός 5άδας ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση

Κορυφαία σε χρησιμοποίηση παικτών από τις ακαδημίες η Ομόνοια, εκτός 5άδας ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση

Κορυφαία στη σε χρησιμοποίηση παικτών από τις ακαδημίες της στο κυπριακό πρωτάθλημα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το διεθνές κέντρο αθλητικών ερευνών, CIES Football Observatory, είναι η Ομόνοια.

Η έρευνα αφορά νεαρούς παίκτες που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των ομάδων τους (έχουν προπονηθεί για τουλάχιστον για τρία χρόνια στον σύλλογό τους από τα 15 έως τα 21 τους) και κατά πόσο χρησιμοποιούνται από αυτές.

Στην κορυφή της σχετικής λίστας, λοιπόν βρίσκεται η Ομόνοια, έχοντας χρησιμοποιήσει νεαρούς ποδοσφαιριστές των ακαδημιών της στο 17.8% των λεπτών του πρωταθλήματος, ανά μέσο όρο. Ακολουθεί ο Ολυμπιακός με 17.3% και ο Απόλλων με 12.8%. Την πεντάδα συμπληρώνουν ΑΕΚ και Εθνικός, με 9.9% και 9% αντίστοιχα.

Η ΑΕΛ από την άλλη έχει χρησιμοποιήσει τους περισσότερους νεαρούς παίκτες από τις ακαδημίες της, οκτώ στο σύνολο, όμως είναι στην έκτη θέση με 7.5%. Ομόνοια και Ολυμπιακός έχουν χρησιμοποιήσει από έξι, ενώ σε πέντε νεαρούς έχει δώσει χρόνο συμμετοχής ο ΑΠΟΕΛ, που έχει 4.3%.

Κανέναν νεαρό δεν έχει χρησιμοποιήσει η Πάφος FC, ενώ από έναν έχουν χρησιμοποιήσει Δόξα και Άρης.

1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ