aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚορωνοϊός: Μεγαλώνει η αλυσίδα κρουσμάτων στο ποδόσφαιρο

Κορωνοϊός: Μεγαλώνει η αλυσίδα κρουσμάτων στο ποδόσφαιρο

Στο… έλεος των κρουσμάτων έφερε (και) το κυπριακό ποδόσφαιρο η επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού, με την ανησυχία και τον προβληματισμό να διευρύνεται. Από την Κυριακή μέχρι χθες, μέσα σε λίγα δηλαδή 24ωρα, εντοπίστηκαν 28 κρούσματα σε 9 από τις 12 ομάδες της Α΄ Κατηγορίας, δοκιμάζοντας εκ νέου τις αντοχές. Οι εκτιμήσεις, μάλιστα, κάνουν λόγο ότι ο αριθμός θα μεγαλώσει, θέτοντας αυτομάτως ερωτηματικά για τη διεξαγωγή αγώνων που εντάσσονται στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και πρώτης για έτος 2022.

Εκτός από το γεγονός πως ανιχνεύτηκαν θετικά κρούσματα στη συντριπτική πλειονότητα των ποδοσφαιρικών τμημάτων των ομάδων, οι παίκτες της Ομόνοιας και του ΑΠΟΕΛ επαναρχίζουν αύριο τις προπονήσεις. Εννοείται ότι θα περάσουν άπαντες από έλεγχο. Επιπλέον, αναμένονται τα αποτέλεσμα των επαναληπτικών τεστ σε ομάδες που «τρύπωσε» ο ιός, την ίδια ώρα που επιστρέφουν από τη χώρα τους και οι τελευταίοι ξένοι παίκτες για να μπουν στην εξίσωση του συνόλου. Ως εκ τούτου, η πιθανότητα για να μεγαλώσει η αλυσίδα των κρουσμάτων είναι ένα ενδεχόμενο πολύ ορατό.

Τέσσερις ομάδες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Η Δόξα είναι αυτή τη στιγμή η… πρωταθλήτρια. Οι πράσινοι της Κατωκοπιάς μετρούν πέντε κρούσματα που αφορούν ποδοσφαιριστές του καταλόγου Α΄, ενώ θετικοί στον ιό βρέθηκαν άλλοι δύο παίκτες του καταλόγου Β΄. Οι παράγοντες της Δόξας εξέφρασαν χθες τη βεβαιότητα ότι θα αναβληθεί το εκτός έδρας παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας με αντίπαλο τον Εθνικό, με βάση το σχετικό πρωτόκολλο, την ίδια ώρα που στην ΚΟΠ ανέμεναν το σχετικό αίτημα από τη Δόξα.

Οξύ είναι το πρόβλημα σε άλλες τρεις ομάδες. Συγκεκριμένα, η χθεσινή προγραμματισμένη επιστροφή στις προπονήσεις των ποδοσφαιριστών της ΑΕΚ μετά από οκταήμερη άδεια, έφερε τον εντοπισμό τεσσάρων κρουσμάτων Covid-19. To πρώτο εντοπίστηκε σε παίκτη κατά τη διάρκεια παραμονής του στο εξωτερικό και τα άλλα τρία μετά τα τεστ εργαστηριακής εξέτασης PCR που διενεργήθηκε από την ομάδα στην Κύπρο. Ισάριθμα κρούσματα μετρούν τόσο η ΠΑΕΕΚ όσο και ο Άρης (δύο αφορούν παίκτες). Η επιστροφή των παικτών στην εκγύμναση σε άλλες δύο ομάδες, ανέβασε τον αριθμό των κρουσμάτων. Ο Απόλλων ανακοίνωσε τρεις θετικούς στον ιό (δύο εξ αυτών ποδοσφαιριστές), ισάριθμα ο Ολυμπιακός, την ίδια ώρα που Ανόρθωση, ΑΕΛ και Εθνικός μετρούν από ένα κρούσμα ποδοσφαιριστή. Στην Πάφος FC, δεν βρέθηκε ούτε ένας θετικός από το ποδοσφαιρικό τμήμα της.

Η ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, όπως είναι αναμενόμενο, έβαλε σε βαθιές σκέψεις τόσο τους παράγοντες των ομάδων όσο και τους αξιωματούχους στην ΚΟΠ. Στο παρόν στάδιο, θέμα αναβολής της επικείμενης αγωνιστικής που είναι προγραμματισμένη μεταξύ 3ης και 5ης Ιανουαρίου, δεν εξετάζεται. Πάντως, η επέλαση της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορωνοϊού είναι λογικό να έχει επηρεάσει και τις χαμηλότερες κατηγορίες. Στην ομοσπονδία, περιμένουν την επίσημη ενημέρωση των ομάδων στις οποίες προέκυψαν κρούσματα ώστε με βάση το πρωτόκολλο, να εφαρμόσουν τις ανάλογες αποφάσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ