Κορωνοϊός: Η αβεβαιότητα, η ημερομηνία επιστροφής και η «φυγή» των παικτών

Σε αναμονή για τις εξελίξεις σε σχέση με τον κορωνοϊό και χωρίς να πραγματοποιούν ομαδικές προπονήσεις, βρίσκονται οι κυπριακές ποδοσφαιρικές ομάδες. Το στοίχημα πλέον των προπονητικών επιτελείων μετατίθεται στη διατήρηση μιας ικανοποιητικής φυσικής κατάστασης με το δεδομένο ότι οι ποδοσφαιριστές βρίσκονται κλεισμένοι στα σπίτια τους.

Μετά και το Διάταγμα της Κυβέρνησης και τις σαφείς οδηγίες του ΚΟΑ για αναστολή όλων των ομαδικών προπονήσεων, σε εσωτερικούς αλλά και σε εξωτερικούς χώρους, οι κυπριακές ομάδες έδωσαν οδηγίες στους ποδοσφαιριστές τους να προπονούνται ατομικά με ειδικό πρόγραμμα προπόνησης το οποίο να ακολουθούν στο σπίτι.

Στόχος είναι να παραμείνουν, όσο το δυνατόν, σε ένα καλό βαθμό αγωνιστικής ετοιμότητας καθώς με το πιο αισιόδοξο σενάριο, η επανέναρξη του Πρωταθλήματος δεν προβλέπεται πριν από τις 2 Μαΐου και ολοκλήρωση του (αν ξεκινήσει τότε) στις 24 Ιουνίου.

Το Διάταγμα απαγόρευσης των ομαδικών προπονήσεων σε εξωτερικούς χώρους ισχύει μέχρι τις 10 Απριλίου, ημερομηνία που είναι οριακή για να μπορέσουν οι ομάδες να επαναφέρουν τους ποδοσφαιριστές τους σε πλήρες αγωνιστικό επίπεδο μέχρι τις αρχές Μαΐου, λαμβανομένου υπόψη πως μέχρι αυτές τις 4 εβδομάδες, το αγωνιστικό τους επίπεδο, σύμφωνα με τους γυμναστές των ομάδων, δεν μπορεί να κρατηθεί όποια προπόνηση και αν ακολουθήσουν μέσα στους τέσσερις τοίχους.

Παράλληλα, οι ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες και με τα αιτήματα ξένων ποδοσφαιριστών να επιστρέψουν στην πατρίδα τους και στις οικογένειες τους σε αυτή την κρίσιμη περίοδο, καθώς πολλοί θεωρούν πως το μέλλον της επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης είναι εντελώς αβέβαιο.

ΠΗΓΗΚΥΠΕ
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ