aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚΟΠ: Στο τραπέζι μόνιμοι ξένοι διαιτητές και περισσότερες κάμερες

ΚΟΠ: Στο τραπέζι μόνιμοι ξένοι διαιτητές και περισσότερες κάμερες

Το κεφάλαιο διαιτησία βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίας της ΚΟΠ και όπως ανακοινώθηκε προηγουμένως, η Εκτελεστική Επιτροπή στηρίζει την απόφαση του Μίλοραντ Μάζιτς για ανανέωση στον χώρο της διαιτησίας.

Στην ανακοίνωση της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας γίνεται λόγος για εμπλουτισμό του καταλόγου διαιτητών και για εξέταση περιθωρίων περαιτέρω τεχνικής αναβάθμισης της λειτουργίας του VAR. Πώς μεταφράζεται αυτό; Όπως πληροφορείται το Goal.com.cy επανήλθε στο τραπέζι πιο δυνατά η πρόταση για πρόσληψη ξένων διαιτητών, οι οποίοι θα σφυρίζουν σε μόνιμη βάση τα παιχνίδια της Α’ Κατηγορίας. Επομένως, η ανανέωση είναι πιθανό να μην αφορά μόνο σε προώθηση νέων Κύπριων διαιτητών, που άρχισε από την 4η αγωνιστική. Κάτι που σημαίνει ότι είναι πιθανό να συνεχιστεί η περιθωριοποίηση πρωτοκλασάτων ονομάτων.

Όσο για την αναβάθμιση του VAR, εξετάζεται το ενδεχόμενο να προστεθούν στην παραγωγή ακόμη τουλάχιστον δύο κάμερες, ώστε να γίνει πιο εφικτό το ξεκαθάρισμα των φάσεων.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΚΟΠ, το θέμα της διαιτησίας θα συζητηθεί και στην Άτυπη Γενική Συνέλευση της ερχόμενης Τρίτης 5 Οκτωβρίου, που θα ακολουθήσει των εργασιών της Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Ομοσπονδίας. Είναι πιθανό λοιπόν τότε να σημειωθούν εξελίξεις και να ξέρουμε περισσότερα για τα επόμενα βήματα με στόχο να καλυτερεύσει η κατάσταση με την κυπριακή διαιτησία.

Στη σημερινή συνεδρία δεν ήταν παρών ο Σέρβος αρχιδιαιτητής, ο οποίος βρίσκεται για προσωπικές υποχρεώσεις στην πατρίδα του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ