aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚΟΠ – Σωματεία: Στο τραπέζι επιμήκυνση της σεζόν και αναβολής αγωνιστικών

ΚΟΠ – Σωματεία: Στο τραπέζι επιμήκυνση της σεζόν και αναβολής αγωνιστικών

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Κρίσιμη για το μέλλον του κυπριακού πρωταθλήματος είναι η σημερινή συνάντηση του πρόεδρου της ΚΟΠ με τους πρόεδρους των ομάδων Α’ Κατηγορίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ.

Η ατζέντα είναι ανοικτή, όμως τα σημαντικότερα θέματα που θα συζητηθούν είναι το ενδεχόμενο επιμήκυνσης της σεζόν. Όπως ενημέρωσε από την περασμένη Τετάρτη το Goal.com.cy, μετά την αναβολή του Euro Κ17 που ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Κύπρου, υπάρχει η δυνατότητα ολοκλήρωσης της σεζόν μέσα στο Μάιο αντί τέλος Απριλίου.

Το εμπόδιο σε αυτή την σκέψη-πρόθεση της Ομοσπονδίας είναι το γεγονός ότι αρκετές ομάδες έχουν συνάψει εννιάμηνα (αντί δεκάμηνα) συμβόλαια με τις ομάδες τους. Εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή και παρθεί απόφαση για επιμήκυνση της σεζόν το σενάριο αναβολής αγωνιστικών, ώστε να διεξαχθούν τα παιχνίδια των ομάδων που «χτυπήθηκαν» από κορωνοϊό και «χρωστούν» αγώνες είναι ορατό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Goal.com.cy θα τεθεί το συγκεκριμένο θέμα στη συνάντηση, ώστε να μην υπάρχουν ομάδες που θα δώσουν σε μεταγενέστερο στάδιο τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού. Δηλαδή, η πρόταση θα είναι να διεξαχθούν πρώτα οι αγώνες που αναβλήθηκαν και στη συνέχεια να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.

Τη συνάντηση του πρόεδρου της ΚΟΠ με τις ηγεσίες των ομάδων θα απασχολήσουν, επίσης, η διαιτησία, το οικονομικό, ενώ για το ενδεχόμενο υποβιβασμού μόνο δύο ομάδων (αντί τεσσάρων) ώστε και το επόμενο πρωτάθλημα να διεξαχθεί με 14 ομάδες είναι θέμα χρόνου να τεθεί προς συζήτηση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ