aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΠ: «Κόκκινος φάκελος; Αποκόπτονται οι χορηγίες και πρόστιμο €50.000»

ΚΟΠ: «Κόκκινος φάκελος; Αποκόπτονται οι χορηγίες και πρόστιμο €50.000»

Για το θέμα των τελευταίων ημέρων που δεν είναι άλλο από τους κόκκινους φακέλους μίλησε στον Super Sport (104.0) ο Κωνσταντίνος Σιαμπουλλής. Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΚΟΠ ήταν ξεκάθαρος τονίζοντας ότι οι φάκελοι μελετούνται και θα υποβληθούν ποινές, προστίμα και θα αποκόπτονται οι χορηγίες στις ομάδες της Β κατηγορίας.

Για τους φακέλους: «Αυτοί, αφορούν αγώνες β’ κατηγορίας και κυπέλλου. Υπάρχουν κανονισμοί και είναι ξεκάθαροι. Το ότι δεν έχουν ανακοινωθεί περισσότερο, είναι επειδή μελετούνται οι φάκελοι. Αν θυμάσαι, πέρσι, είχαμε διακόψει το πρωτάθλημα β’ κατηγορίας και προχωρήσαμε σε κάποιες αλλαγές. Όταν έρθει φάκελος από την ΟΥΕΦΑ, άμεσα επιβάλλονται ποινές. Στην β’ κατηγορία, είτε φέρουν ευθύνη είτε όχι, στον πρώτο φάκελο, αποκόπτονται όλες οι χορηγίες. Από την πρώτη στιγμή που ήρθε φάκελος, οι ποινές είναι κωδικοποιημένες. Όλες οι παραπομπές των φακέλων, προχωρούν στον αθλητικό δικαστή. Αυτό σημαίνει πως θα δημοσιευτούν και οι ομάδες. Για τους αγώνες που ήρθαν εκθέσεις μέχρι στιγμής, μιλάμε για την Β’ κατηγορία και παιχνίδι κυπέλλου».

Για την επιτροπή που θα παρακολουθεί εκ νέου τον αγώνα: «Από τη στιγμή που ήρθε έκθεση από την ΟΥΕΦΑ δεν χρειάζεται. Για τους αγώνες κυπέλλου, πρέπει να επιρρίπτεται ευθύνη σε κάποιο σωματείο ή και στους δύο. Αυτό εμπίπτει στους κανονισμούς. Επιβάλλεται πρόστιμο στις ομάδες, 50.000 ευρώ. Γενικά, αιωρούνται πράγματα, όμως πρέπει να καταλάβει και ο κόσμος ότι τα πράγματα δεν είναι απλά. Χρειάζεται μελέτη και εξ όσων γνωρίζω δεν ήρθαν άλλοι φάκελοι. Είναι δεδομένο ότι οι φάκελοι θα πάνε στην Αστυνομία. Όλα τα στοιχεία των φακέλων, αποστέλλονται στην Αστυνομία».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ