aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚΟΠ: Κανένα λάθος από διαιτητές και VARίστες σε 15η και 16η αγωνιστική!

ΚΟΠ: Κανένα λάθος από διαιτητές και VARίστες σε 15η και 16η αγωνιστική!

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR στη 15η και στη 16η αγωνιστική του Πρωταθλήματος Cyta που ολοκληρώθηκαν πρόσφατα με τη διεξαγωγή των αναβληθέντων αγώνων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 12 αγώνες που διεξήχθησαν στη 15η και στη 16η αγωνιστική, έγινε έλεγχος σε 62 συνολικά φάσεις.

Οι 14 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 24 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 24 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 62 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει στις τέσσερις ενώ στις τρεις από τις τέσσερις φάσεις, έγινε χρήση του On Field Review.

Οι δύο περιπτώσεις που έγινε χρήση του On Field Review αφορούσαν κόκκινη κάρτα (μια για βίαιο παίξιμο και μια για στέρηση προφανούς ευκαιρίας επίτευξης τέρματος) και η μια περίπτωση αφορούσε πέναλτι ενώ έγινε παρέμβαση από το VAR και σε μια περίπτωση offside.

Για την εξέταση των φάσεων, χρειάστηκαν κατά μέσο όρο 120 δευτερόλεπτα.

Η Επιτροπή διαιτησίας της ΚΟΠ δεν έχει διαπιστώσει στους υπό αναφορά δώδεκα αγώνες οποιαδήποτε λάθος στη χρήση του VAR είτε από τους διαιτητές στον αγωνιστικό χώρο είτε από τους διαιτητές στο VAR.

Από τους 12 αγώνες, στους 11 οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στον 1 αγώνα ήταν ξένος διαιτητής.

1645439927

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ