aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚΟΠ: «Δύο λανθασμένες αποφάσεις δεν διορθώθηκαν από το VAR»

ΚΟΠ: «Δύο λανθασμένες αποφάσεις δεν διορθώθηκαν από το VAR»

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου παρουσιάζει τον απολογισμό της χρήσης του VAR για την 7η και 8η αγωνιστική της Β’ φάσης του Πρωταθλήματος Cyta για τον Α’ όμιλο και για την 8η, 9η και 10η αγωνιστική για το Β’ όμιλο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανέλυσαν ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας της ΚΟΠ Μίλορατ Μάζιτς και το αρμόδιο τμήμα της Ομοσπονδίας, στους 18 αγώνες που διεξήχθησαν, έγινε έλεγχος σε 130 συνολικά φάσεις.

Οι 18 φάσεις αφορούσαν πιθανή κόκκινη κάρτα, οι 47 ήταν φάσεις για πιθανό πέναλτι και οι 65 ήταν περιπτώσεις επίτευξης τέρματος.

Από τις 130 φάσεις στις οποίες έγινε έλεγχος, το VAR χρειάστηκε να παρέμβει σε 10 και στις 6 από αυτές έγινε χρήση του on field review.

Οι παρεμβάσεις του VAR για on field review αφορούσαν δύο περιπτώσεις πέναλτι για φάουλ, μια περίπτωση πέναλτι γκαι χέρι, την ακύρωση ενός τέρματος για φάουλ στο ξεκίνημα της επιθετικής προσπάθειας, μια κόκκινη κάρτα για σοβαρό παραβατικό παιχνίδι και την ακύρωση ενός πέναλτι αφού δεν υπήρξε χέρι.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων ήταν κατά μέσο όρο 90 δευτερόλεπτα.

Η παρέμβαση του VAR χωρίς on field review αφορούσε δύο ακυρώσεις τερμάτων για offside, την κατακύρωση ενός τέρματος αφού δεν υπήρξε offside και την επανάληψη ενός πέναλτι για είσοδο ποδοσφαιριστή στη μεγάλη περιοχή.

Ο χρόνος που χρειάστηκε για να γίνει εξέταση των φάσεων ήταν κατά μέσο όρο 60 δευτερόλεπτα.

Στους υπό αναφορά 18 αγώνες, διαπιστώθηκε πως δύο λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών, δεν διορθώθηκαν από το VAR.

Η πρώτη περίπτωση ήταν στο 64ο λεπτό του αγώνα Άρη -Απόλλωνα (8η αγωνιστική) και η δεύτερη περίπτωση στο 13ο λεπτό του αγώνα Ολυμπιακός – Καρμιώτισσα (10η αγωνιστική). .

Σε δέκα περιπτώσεις, το VAR διόρθωσε λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών.

Στους 12 αγώνες, οι διαιτητές στο VAR ήταν Κύπριοι και στους 6 αγώνες ήταν ξένοι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ