«Κοντά το καρναβάλι, να ανεβούμε σε ένα άρμα, δεν θα χρειαστούμε μάσκες»

Ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΠΑΣΠ, Σπύρος Νεοφυτίδης παραχώρησε δηλώσεις στον Σπορ FM 95.0 και μεταξύ άλλων τοποθετήθηκε και για το θέμα της αύξηση των ομάδων, αλλά και για την πολύκροτη υπόθεση με το Δελτίο Υγείας του Φρανσίς Ουζόχο.

Αρχικά είπε για το ενδεχόμενο αύξησης των ομάδων: «Να γίνει αύξηση αλλά με κάποιες προϋποθέσεις. Γιατί δεν πρέπει να αγνοούμε την ποιότητα και να ασχολούμαστε με την ποσότητα. Πρέπει να βρούμε τον τρόπο να δούμε πως θα υπάρξει οικονομική στήριξη ιδιαίτερα στη Β’ Κατηγορία. Διότι είναι μεγάλο το χάσμα ανάμεσα σε Β’ και Α’ κατηγορία. Όταν σμικρυνθεί η ψαλίδα αυτή τότε θα δείτε ότι θα έχει ομάδες που θα θέλουν να μείνουν Β’ κατηγορία. Έπρεπε εδώ και δυο χρόνια να ήμασταν σαν ΠΑΣΠ στην γενική συνέλευση της ΚΟΠ για να πάμε μπροστά. Να έχουμε ψήφο και λόγο. Βέβαια, η καλύτερη λύση είναι να υπάρχει συνδυασμός ποσότητα και ποιότητας, είναι αμφίδρομο αυτό. Εγώ είμαι από αυτούς που λένε ότι στην Κύπρο μπορεί να μας πάρει μέχρι τις 24 ομάδες επαγγελματικές ομάδες σε δυο κατηγορίες. 12 στην Α’ και 12 στη Β’, να υποβιβάζονται τέσσερις και η πέμπτη από το τέλος να παίζει μπαράζ. Δεν μπορεί να αλλάξει το πρωτάθλημα σήμερα για αύριο, θα είναι καταστροφικό και πλήγμα για την αξιοπιστία του πρωταθλήματος. Θα καταντήσουμε καραγκιόζηδες. Αν γίνει κάτι τέτοιο, η Λεμεσός και το καρναβάλι είναι κοντά, να πάμε όλοι να ανεβούμε σε ένα άρμα και δεν θα χρειαστούμε ούτε μάσκες».

Ερωτηθείς για την υπόθεση Ουζόχο, απάντησε: «Η υπόθεση είναι πολύ μπλεγμένη. Υπήρχε πρόβλημα με το δελτίο υγείας γενικά στον ΚΟΑ που το διαπιστώσαμε με τους τρεις ποδοσφαιριστών που είχαν θέματα με την καρδιά τους. Υπάρχει επείγουσα αναγκαιότητα να αλλάξει ο τρόπος που εκδίδεται το δελτίο υγείας. Δεν ευθύνη του ποδοσφαιριστή, είναι λόγω της απουσίας κανονισμών και ελέγχου. Τραγική φιγούρα είναι μόνο ο ποδοσφαιριστής που είναι διεθνής και που του στερεί να αγωνιστεί προς το παρόν. Πρέπει να εκδώσει νέο δελτίο για να αγωνιστεί. Αν υπάρχει πρόβλημα με τον ποδοσφαιριστή και δεν μπορεί να βγάλει τελικά η Ανόρθωση είναι αναγκασμένη να πληρώνει κανονικά το συμβόλαιό του».

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ