Βρώμαγε από στήσιμο σε βαθμό αηδίας, αλλά πέρασε στο… ντούκου!

Ας ονομάσουμε το κυπριακό πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα της… Κομπίνα Φάσο να τελειώνουμε!

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Κάποτε, προκύπτουν από κυπριακά παιχνίδια κάποια ύποπτα αποτελέσματα. Χειραγωγημένα ή αν προτιμάτε στημένα παιχνίδια (συμφωνημένα για βαθμολογικούς λόγους ή τζόγος με σκοπό το χρηματικό κέρδος), διεξάγονται και τελειώνουν λες και δεν συμβαίνει τίποτα. Λες και οι κορυφαίες αρχές του τόπου, η Αστυνομία κι η Πολιτεία γενικότερα «κοιμούνται».

Έτσι μοιάζει… και καταντάει και κουραστικό για το σινάφι μας και τρώμε και βρισίδι κι από πάνω, σαν να μην μας φτάνουν όλα τα άλλα, επειδή δεν μπορούμε να αναφερθούμε με λεπτομέρειες, ονόματα και στοιχεία. Αγνοούν αυτοί που τούς «φταίμε» ότι απειλούμαστε με αγωγές και με κάθε λογής άλλους τρόπους από τον «ποδοσφαιρικό υπόκοσμο». Κι αυτό καθότι αποφασίζουν οι «κεφαλές» του αθλητισμού, της Πολιτείας και της Αστυνομίας, να κρύβουν από το φως της δημοσιότητας, ονόματα και καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: «Σβήστε τα φώτα για να σωθείτε!»

Κατάντησε τόσο πολύ γελοίο το πράγμα με τα χειραγωγημένα παιχνίδια κι η ξεφτίλα γιγαντώθηκε σε βαθμό που πολλές φορές μοιάζει σαν να μην συνέβηκε τίποτα. Μερικές φορές τελειώνουν οι αγώνες και βλέπουμε αποτελέσματα που «βρωμάνε» από στήσιμο και τα οποία σε κανονικά Κράτη θα αποτελούσαν σκάνδαλο, θα τύγχαναν έρευνας από πειθαρχικούς εισαγγελείς, οι ύποπτοι θα καλούνταν για καταθέσεις, θα παραπέμπονταν στα δικαστήρια και αν αποδεικνυόταν η ενοχή τους θα κλείνονταν στη φυλακή.

Διαβάστε επίσης: «Προφήτης» βρήκε το 5-2 στο Άρης – Καρμιώτισσα με απόδοση €71!

Με αφορμή αρκετές φετινές γελοιότητες σε μικρότερες κατηγορίες, θυμηθήκαμε ένα παιχνίδι που «φώναζε» ότι ήταν καρα-στημένο και το οποίο, όπως προαναφέραμε, σε χώρες με κανονικό ποδόσφαιρο, θα προέκυπτε μέγα-σκάνδαλο μετά την ολοκλήρωσή του. Αλλά στην Κύπρο πέρασε κι ακούμπησε τα αφτιά μας σαν ένα αεράκι δροσερό, μίας καλοκαιρινής κι ανυπόφορα ζεστής μέρας. Μόνο στα Social Media υπήρχε αντίδραση, εκεί που όποιος γράψει κάτι, εάν δεν είναι επώνυμος, ούτε φόρο πληρώνει, ούτε έχουν ισχύ όσα υποστηρίζονται. Ούτε φάκελος από την ΟΥΕΦΑ δεν έγινε γνωστό εάν ήλθε. Τούς έκρυβαν τότε…

Διαβάστε επίσης: Οι έξπερτ του «1» ημίχρονο, «2» τελικό δεν λογαριάζουν κανέναν!

Ήταν μία αναμέτρηση πριν από κάποια χρόνια για το κύπελλο. Το αουτσάιντερ (νεοφώτιστη ομάδα) κέρδισε το μεγάλο φαβορί με το ίδιο αποτέλεσμα και μάλιστα στις λεπτομέρειες και στις δύο αναμετρήσεις. Όσοι πόνταραν σε αυτό το παιχνίδι, έκαναν… τα παλούκια τους χρυσά. Το αποκλεισμένο φαβορί, την επομένη και πριν από την ολοκλήρωση της χρονικής διάρκειας που έχουν στη διάθεσή τους οι ομάδες ως διορία για να υποβάλουν ένσταση κατά του κύρους ενός αγώνα, υπέβαλε ένσταση και πήρε το παιχνίδι στα χαρτιά.

Διαβάστε επίσης: Τρελό χρήμα με HF-FT!

Γιατί; Επειδή η ομάδα που πήρε την πρόκριση στο γήπεδο χρησιμοποίησε παράτυπα -άκουσον, άκουσον-, όχι έναν, ούτε δύο, αλλά τρεις παίκτες που δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής στον επαναληπτικό. Και ούτε γάτα, ούτε ζημιά μετά από αυτό. Το πήραν και χαλαρά οι άνθρωποι της ομάδας που έχασε την πρόκριση στη δικαστική αίθουσα της ΚΟΠ. Για την ιστορία, η ομάδα που αποκλείστηκε στο… χορτάρι μα προκρίθηκε μέσω ένστασης, πήγε στον τελικό. Έως εδώ…

Ας ονομάσουμε το κυπριακό πρωτάθλημα σε πρωτάθλημα της… Κομπίνα Φάσο να τελειώνουμε!