aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚολοκούδιας-Κοσμά: Αλήθειες, παραδοχές, παράκληση και «ποτέ δεν έφυγα»

Κολοκούδιας-Κοσμά: Αλήθειες, παραδοχές, παράκληση και «ποτέ δεν έφυγα»

Στην κάμερα  του επίσημου καναλιού της Ένωσης Νέων Παραλιμνίου στο YouTube, μίλησε ο επιθετικός των βυσσινί Γιώργος Κολοκούδιας κι ο νέος προπονητής Γιώργος Κοσμά. Αμφότεροι αναφέρθηκαν στο κυριακάτικο ματς με τον Ερμή στο «Τάσος Μάρκου», στη σημασία της νίκης, ενώ απηύθυναν κάλεσμα προς τον κόσμο για στήριξη.

Αρχικά, ο Κολοκούδιας είπε: «Σημαντικό όπως και τα υπόλοιπα είναι το κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ερμή. Πρέπει να κάνουμε τρεις νίκες στη σειρά για να σιγουρέψουμε την παραμονή μας. Αρχής γενομένης από το παιχνίδι της Κυριακής απέναντι σε έναν αντίπαλο που δεν έχει τίποτα να χάσει, ούτε θα φοβηθεί. Θα έρθουν εδώ για την αξιοπρέπειά τους. Εμείς πρέπει να μάθουμε να ζούμε με την πίεση και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κερδίσουμε. Η υποτίμηση είναι ο χειρότερος αντίπαλος. Όταν τον υποτιμήσεις τον αντίπαλο θα χάσεις. Σε πολλές περιπτώσεις ομάδες που είχαν ήδη υποβιβαστεί έκοψαν βαθμούς από ομάδες με κίνητρα για Ευρώπη, για πρωτάθλημα ή που πάλευαν για να σωθούν. Θα έχουμε δύσκολο απόγευμα αν υποτιμήσουμε. Έχουμε καλούς παίκτες και αν παρουσιαστούμε συγκεντρωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Και πρόσθεσε: «Με το δίκιο του πικράθηκε ο κόσμος με το δίκιο του. Αρχίσαμε τη σεζόν με άλλες βλέψεις, ήρθαν παίκτες που αγωνίστηκαν σε μεγάλες ομάδες. Θέλαμε να φτιάξουμε μία ομάδα που σε καμία περίπτωση δεν θα πάλευε για την παραμονή της. Κάναμε λάθη, χάσαμε βαθμούς σε παιχνίδια που έπρεπε να κερδίσουμε. Τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε, αλλά ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα μας όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για την παραμονή μας, τον χρειαζόμαστε, είμαστε εδώ, δουλεύουμε καθημερινά για να σώσουμε όλοι μαζί την ομάδα και δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής ο οποίος δεν θα πληγωθεί εάν η ομάδα βρεθεί στη β’ κατηγορία. Τον θέλουμε δίπλα μας για να σωθούμε. Ο κόσμος πρέπει να είναι δίπλα στην ομάδα στα καλά και στα κακά, αλλά κυρίως στα κακά».

Ο Κοσμά, είπε αρχικά: «Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα. Είναι η δεύτερη μου φορά που εργάζομαι εδώ, υπό διαφορετικές συνθήκες και σε διαφορετική κατηγορία, όμως, ποτέ δεν έφυγα. Μπορεί να εργαζόμουν κατά περιόδους σε άλλες ομάδες, αλλά η Ένωση είναι η ομάδα η οποία με μεγάλωσε, που μου έδωσε πάρα πολλά και έχω την ευκαιρία να της δώσω κάτι πίσω από όλα αυτά που πήρα. Πραγματικά το θέλω. Ευτυχώς η τύχη μας εξαρτάται από τα δικά μας χέρια και πόδια επειδή αν πάρουμε τους βαθμούς που χρειάζονται, η ομάδα θα πετύχει τον στόχο της».

«Θετική εικόνα, η Ένωση έχει πλούσιο ρόστερ με ποδοσφαιριστές που έχουν παραστάσεις από υψηλό επίπεδο. Είναι άξιο απορίας πως αυτή η ομάδα έμεινε τόσο πίσω. Όπως είπα και στα παιδιά μόλις ήρθα, δεν έχουμε χρόνο να βλέπουμε πίσω και να κλαίμε για ό,τι έγινε. Έχουμε μόνο χρόνο για το αύριο και το πώς θα κοιτάμε το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και να βρούμε τον τρόπο να πάρουμε τους τρεις βαθμούς», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Θα κοιτάξουμε ένα – ένα τα παιχνίδια, δεν έχουμε άλλο πλάνο στο μυαλό εκτός από τα παιχνίδια αυτά. Δεν θα υποτιμήσουμε τον Ερμή, θα τον σεβαστούμε, θα κάνουμε μεγάλη προσπάθεια και αν μας βγουν αυτά στα οποία δουλεύουμε, θα κερδίσουμε. Θα χρειαστεί μεγάλη προσπάθεια από όλους. Για να ζούμε τη Δευτέρα, πρέπει να κερδίσουμε την Κυριακή. Ο κόσμος πραγματικά φέτος ήταν συγκλονιστικός.  Είχε ματς τα οποία είδα κι εγώ από την κερκίδα. Στήριξε πολύ την ομάδα. Τους καλώ την Κυριακή να είναι παρόντες για να σπρώξουν θετικά τα παιδιά προς την επιτυχία. Ευχαριστών τον πρόεδρο Γιώργο Τσόκκο και το Δ.Σ. που με εμπιστεύθηκαν σε αυτή τη δύσκολη ώρα και τους υπόσχομαι ότι θα κάνω το παν για να πετύχουμε αυτό που δικαιούται η ομάδα. Θέλω όλοι μαζί ενωμένη να προσπαθήσουμε να τα καταφέρουμε».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ