aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κολλημένος δεν κάνεις βήματα μπροστά

Πάντοτε η σκιά που αφήνει ο πολύ επιτυχημένος προπονητής φεύγοντας από μία ομάδα, είναι μεγάλη για τον επόμενο ή τους επόμενους. Στα μέρη μας αυτή την περίοδο υπάρχει έντονα το φαινόμενο σε δύο από τις μεγαλύτερες ομάδες του τόπου. Τον περασμένο Φεβρουάριο εκδόθηκε το διαζύγιο της Ομόνοιας με τον Χένινγκ Μπεργκ, ενώ τον Ιούνιο χώρισαν οι δρόμοι της Ανόρθωσης με τον Τιμούρ Κετσπάγια.

Αποφάσεις που προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων από μερίδα οπαδών τους, που δεν τις είδαν με καλό μάτι. Ε, όπως συμβαίνει πάντοτε σε τέτοιες περιπτώσεις, αν τα πράγματα δεν εξελιχτούν καλά στη συνέχεια, οι διοικούντες τις βρίσκουν μπροστά τους.

Από τη στιγμή λοιπόν που το «τριφύλλι» και η «Μεγάλη Κυρία» δεν μπήκαν καλά στο πρωτάθλημα και ήδη έδιωξαν τους διαδόχους του Νορβηγού και του Γεωργιανού, αντιστοίχως Νιλ Λένον και Ντάρκο Μίλανιτς, ήταν λογικό να ξεσπάσει μπόρα. Πόσο μάλλον για τους πράσινους, αφού το ίδιο διάστημα η Πάφος FC του Μπεργκ καλπάζει στο πρωτάθλημα και το περασμένο Σάββατο τούς έριξε τριάρα!

Είτε όμως πάρθηκε σωστά είτε λανθασμένα η απόφαση για τους δύο προπονητές, λίγη σημασία έχει πλέον. Οι ομάδες πρέπει πάντοτε να είναι υπεράνω προσώπων, διαφορετικά θα μείνουν κολλημένες στο παρελθόν και δεν θα κάνουν βήμα προς τα εμπρός.

Μήπως δεν ήταν μεγάλη η σκιά του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον ΑΠΟΕΛ; Μήπως ο ΑΠΟΕΛ μπόρεσε να φτιάξει ξανά μια τέτοια ομάδα, όπως το 2012 που πήγε στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ; Το ότι όμως ακολούθησαν έξι πρωταθλήματα, δύο νταμπλ, έξι προκρίσεις στους ομίλους και δύο πέρα από αυτούς, κρατούσε τον κόσμο του ικανοποιημένο και πολύ πιο σπάνια θυμόταν τον «στρατηγό». Τον αναπολούν τώρα, εννιά χρόνια μετά, επειδή ήρθαν για την ομάδα τους αποτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη, την ώρα που αυτός οδηγεί το «τρένο» του Παναθηναϊκού.

Εν κατακλείδι, πάντα έρχεται η ώρα που φεύγει ένας πολύ επιτυχημένος και πάντα ακολουθούν αντιδράσεις. Όλα κρίνονται στη συνέχεια εκ του αποτελέσματος…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ