aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚοινοτάρχης Άχνας: «Μεγάλη κουβέντα, θα δώσει ζωή στην κοινότητα η Ομόνοια»

Κοινοτάρχης Άχνας: «Μεγάλη κουβέντα, θα δώσει ζωή στην κοινότητα η Ομόνοια»

Πανευτυχείς και ανυπόμονοι για να φιλοξενήσουν την Ομόνοια και τις χιλιάδες των οπαδών της δηλώνουν στο Δασάκι. Η εκπομπή «Βάλε ένα γκολ» στο ραδιόφωνο του Active (107,4 & 102,5) επικοινώνησε με τον κοινοτάρχη της Άχνας, Νίκο Βάσιλα, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και χαριτολογώντας μας είπε ότι είναι στα σκαριά συμφωνία και με τον Παναθηναϊκο.  

«Μπορεί να φέρουμε και τον Παναθηναϊκό (γέλια). Είμαι στην Αθήνα για επαγγελματικούς λόγους», ανέφερε αρχικά και ακολούθως αναφέρθηκε στο πώς υποδέχθηκαν στο χωριό την είδηση της συμφωνίας για χρησιμοποίηση του γηπέδου από την Ομόνοια; «Εγώ ενημερώθηκα χθες. Ένιωσα μεγάλη ικανοποίηση. Μια Ομόνοια να έχει έδρα το γήπεδο της Άχνας να το πω κυπριακά “είναι μεγάλη κουβέντα”. Απ’ ότι άκουσα θα μπορεί αν φιλοξενήσει μέχρι και 10.000 θεατές το γήπεδο, άρα θα είναι ευχάριστο για την κοινότητα μας».

Εσείς θα δώσετε άδεια για τα βελτιωτικά έργα και την αύξηση της χωρητικότητας; «Δεν είναι στη δική μας αρμοδιότητα, από εμάς θα ζητήσουν απόψεις γιατί είμαστε κοινότητα και όχι Δήμος. Σίγουρα, εμείς θα είμαστε θετικοί. Είναι πολεοδομικό θέμα και αφορά τον έπαρχο Αμμοχώστου. Αν κάποιο δοκιμάσουν να φέρουν αντίσταση για οποιοδήποτε λόγο, εμείς θα υποστηρίξουμε θερμά το αίτημα για την Ομόνοια γιατί θα δώσει ζωή στην κοινότητα μας».

Έχετε σκεφτεί τρόπους ώστε να επωφεληθεί η κοινότητα; «Ακόμα δεν συζητήσαμε κάτι, όμως όταν αγωνίζεται μια Ομόνοια σε ένα μέρος σίγουρα υπάρχει μεγάλη προβολή της κοινότητας. Είναι πανέμορφη η κοινότητα μας γιατί κάποτε ήταν δάσος. Θα προβάλλεται η κοινότητα μας, αλλά θα υπάρχουν και κέρδη για τα εστιατόρια, τα καφενεία. Είναι πολλής κόσμος που θα επισκέπτεται κάθε 15 μέρες τη μικρή μας κοινότητα».

Με την αστυνόμευση πώς πάει το πράγμα εκεί; Είστε σε επικοινωνία με την Αστυνομία των Βάσεων; «Ναι, έχουμε άριστη σχέση και νομίζω δεν θα υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Χωρίς να είμαι ειδικός νομίζω υπάρχει η δυνατότητα, καθώς και παλαιότερα έγιναν παιχνίδια με 4-5 χιλιάδες κόσμου. Έως τώρα η Αστυνομία των Βάσεων ήταν πάντα θετική και νομίζω θα είναι ξανά έτοιμη να βρει λύσεις».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ