Κοινό μέτωπο για οριστική διακοπή, πάνε με πρόταση στην ΚΟΠ

Την ακύρωση του β’ γκρουπ θα ζητήσουν από την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου οι ομάδες που συμμετέχουν στον όμιλο του υποβιβασμού. Εκπρόσωποι των πέντε από τις έξι ομάδες που συμμετέχουν στο β΄ γκρουπ (απουσίασε η Πάφος FC, όμως ενημέρωσε ότι θα ταχθεί υπέρ των αποφάσεων που λήφθηκαν) είχαν συνάντηση το βράδυ της Παρασκευής για να εξετάσουν τα δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ομάδες του β’ γκρουπ είναι έντονα προβληματισμένες, καθώς η πανδημία του κορωνοϊού έχει «παγώσει» το πρωτάθλημα και θεωρούν ότι θα ήταν σοφότερο η Ομοσπονδία να λάβει άμεσα απόφαση ακύρωσης του β’ γκρουπ. Εκφράστηκαν ανησυχίες για την υγεία των αθλητών και όλων όσοι τους περιτριγυρίζουν σε περίπτωση επανέναρξης των προπονήσεων, ενώ τέθηκε στο τραπέζι και το ανθρωπιστικό ζήτημα, αφού αρκετοί ποδοσφαιριστές των ομάδων έχουν εκφράσει επιθυμία επιστροφής στην πατρίδα τους.

Επιπλέον, σε περίπτωση που η μπάλα στηθεί στη σέντρα μετά από ένα μήνα θα επιφέρει οικονομικό κόστος στις ομάδες και λέχθηκε πως δεν υπάρχει η δυνατότητα από τα σωματεία για πληρωμές μισθών πέραν του Μαΐου.

Τα όσα συζητήθηκαν θα μεταφερθούν από τις ομάδες του β’ γκρουπ στην Ομοσπονδία σε συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί αρχές της επόμενης βδομάδας. Φαίνεται πως υπάρχει κοινό μέτωπο και θα γίνει εισήγηση στην ΚΟΠ όπως ακυρωθεί ο δεύτερος όμιλος. Μάλιστα, δεν προκύπτει διαφωνία ακόμη και στο ενδεχόμενο να μην υπάρξει διαβάθμιση και αύξησης των ομάδων από 12 σε 14 αν είναι αυτό απαραίτητο.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ