ΚΟΑ για Κ.Φ.: «Αν η Βουλή αποφασίσει τροποποίηση, θα τρέξουμε να το κάνουμε»

Για το φλέγον θέμα της κάρτας φιλάθλου μίλησε (Super Sport FM 104.0) ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε στις συναντήσεις με την επιτροπή νομικών όπου συζητείται η εφαρμογή της κάρτας, η αναστολή αλλά και η τροποποίηση.

Αναλυτικά:

«Συνεχίστηκε στην επιτροπή νομικών η συζήτηση, ίσως ολοκληρώνεται σήμερα που θα συναντηθούμε ξανά. Εκείνο που μπορώ να πω είναι ότι την περασμένη φορά που ήμασταν στην επιτροπή νομικών, συζητείτο η περίπτωση αναστολής. Χθες απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, υπάρχει πρόταση για τροποποίηση του νόμου. Είχε γίνει ένα νομοσχέδιο από το υπουργείο δικαιοσύνης, μετά από συνάντηση με ΚΟΠ και σωματεία που πήγε στη νομική υπηρεσία. Προχωρά σαν πρόταση νόμου αυτό το νομοσχέδιο. Αν υπάρξει πλειοψηφία, ίσως πάει και στην ολομέλεια θα φανεί σήμερα.

Ο ΚΟΑ είναι εμπλεκόμενος, είναι το εκτελεστικό όργανο. Αυτό που πρέπει να καταλάβει ο κόσμος, επειδή ο κόσμος που λέει καταργείστε το μέτρο κτλπ, εμείς εφαρμόζουμε τον νόμο που ψήφισε η Βουλή. Το ξέρει ο κόσμος, αλλά σημαντική μερίδα πιστεύει πως είναι νόμος του ΚΟΑ. Αν η Βουλή ψηφίσει κάτι διαφορετικό και εμείς πάρουμε οδηγία να το εφαρμόσουμε, θα το κάνουμε.

Αυτό το μέτρο δούλεψε τη σεζόν που μας πέρασε, έχουν εκδοθεί 72.000 κάρτες. Εμάς η δικιάς μας θέση είναι ότι ένα μέτρο που ψηφίζεται θα πρέπει να του δοθεί ο χρόνος να δείξει τα δόντια του. εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να του δοθεί χρόνος, κι αν δείξει πως δεν μετράει… είχαμε μια αρνητική επίδραση με την μείωση της προσέλευσης. Θα πρέπει να δούμε τους λόγους, πόσο μέτρησε αυτός ο νόμος. Εμείς περιμέναμε να τελειώσει ο χρόνος, θα κάνουμε έρευνα για το θέμα. Αν η Βουλή αποφασίσει τροποποίηση, θα τρέξουμε να το κάνουμε.

Αυτό το νομοσχέδιο είχε ετοιμαστεί μετά από τις συναντήσεις με την ΚΟΠ και τα σωματεία. Υπήρχε άποψη να εκδίδεται η κάρτα από τα σωματεία. Τώρα 10 σωματεία έστειλαν επιστολή που ζητούν αναστολή. Το πώς θα διαφοροποιηθεί η απόφαση της Βουλής, θα πρέπει να περιμένουμε. Θα υπάρξει αλλαγή αν αποφασιστεί από την Βουλή».

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ