aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Κυπριακό Πρωτάθλημα ΠοδοσφαίρουΑ' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ«Κλειδώνουν» τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, το «παράθυρο» της Ένωσης

«Κλειδώνουν» τα ευρωπαϊκά εισιτήρια, το «παράθυρο» της Ένωσης

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος ξεκαθάρισαν σε μεγάλο βαθμό τα δεδομένα ως προς τις τέσσερις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας. Η νίκη της ΑΕΚ επί της ΑΕΛ (1-0), η ήττα της Ομόνοιας από τον Απόλλωνα (3-1) και η ισοπαλία (1-1) στο «Αμμόχωστος» μεταξύ Νέας Σαλαμίνας – ΑΠΟΕΛ μεγάλωσαν τις αποστάσεις της πρώτης τετράδας από τις ομάδες που ακολουθούν.

Οι Λαρνακείς έφτασαν τους 42 βαθμούς, δέκα περισσότερους από την 5η Σαλαμίνα και 11 από την 6η Ομόνοια. Πλέον, μείωσαν στους τρεις βαθμούς τη διαφορά από την τρίτη ΑΕΛ, η οποία έχασε επαφή από ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα που ξεχώρισαν για τη διεκδίκηση του τίτλου.

Η πρώτη τετράδα σχεδόν «κλείδωσε» και κατά μεγάλο ποσοστό ξεκαθαρίζει το σκηνικό για τις τέσσερις ομάδες που θα πάρουν το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Θυμίζουμε ότι ο πρωταθλητής θα παίξει στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ ο κυπελλούχος, ο δεύτερος και ο τρίτος του πρωταθλήματος στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ. Εφόσον το κύπελλο κατακτήσει ομάδα που είναι στις πρώτες τέσσερις θέσεις, πλην του πρωταθλητή, τότε θα παίξει στη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση της ΟΥΕΦΑ η τέταρτη ομάδα στη βαθμολογία.

Διαβάστε επίσης: Ο τελευταίος τροχός στην ετοιμόρροπη άμαξα της διαιτησίας

Θέση στα ημιτελικά του κυπέλλου εξασφάλισαν ΑΕΛ και Ένωση, δεδομένη πρέπει να θεωρείται η πρόκριση του Απόλλωνα και το τέταρτο εισιτήριο θα πάρει μία εκ των ΑΕΚ ή ΑΠΟΕΛ. Εφόσον η Ένωση δεν πάει στον τελικό κυπέλλου τότε οι ομάδες της πρώτης τετράδας (σ.σ. ΑΠΟΕΛ, Απόλλων, ΑΕΛ και ΑΕΚ) θα παίξουν στην Ευρώπη.

Αν οι βυσσινί κατακτήσουν το τρόπαιο ή ηττηθούν στον τελικό από τον πρωταθλητή, όποιος και αν είναι αυτός, τότε θα γράψουν ιστορία συμμετέχοντας μετά από πολλά χρόνια στην Ευρώπη και θα αφήσουν εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων την ομάδα που θα τερματίσει στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ