aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚίκης για Ομόνοια: «Υπήρχε “δάκτυλος” 1000%, ήταν προαποφασισμένο το σκηνικό»

Κίκης για Ομόνοια: «Υπήρχε “δάκτυλος” 1000%, ήταν προαποφασισμένο το σκηνικό»

Για παρεμβάσεις στο αίτημα του Εθνικού και της Ομόνοιας για χρησιμοποίηση του γηπέδου στο Δασάκι από τους πράσινους έκανε λόγο ο Κίκης Φιλίππου. Μιλώντας στον Super Sport FM ο πρόεδρος της προσφυγικής ομάδας ήταν έντονος σχολιάζοντας την τροπή που πήρε το θέμα εξαιτίας της αρνητικής απάντησης από την Αστυνομία των Βάσεων.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

«Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους και να λειτουργήσουμε νομότυπα στο αίτημα μας για παραχώρηση του γηπέδου στην Ομόνοια και την αστυνόμευση από τις Βάσεις. Θέλω να πω κάτι: ιστορικά η Άχνα πιάστηκε από τους Τούρκους σε περίοδο εκεχειρίας και ήρθαμε εδώ με τις ευλογιές των Βάσεων. Δεν μπορούσε για χρόνια να κτίσει κάτι στο Δασάκι και μετά από παρεκκλίσεις και αρκετά χρόνια μετά καταφέραμε να κτίσουμε τη ζωή μας. Στο Δασάκι έχουν φιλοξενηθεί η Ανόρθωση και η Νέα Σαλαμίνα, ενώ το 1978 παίχτηκε παιχνίδι Ανόρθωση – Ομόνοια σε ξύλινες κερκίδες και σε εκείνο το παιχνίδι είχαν κοπεί 7000 εισιτήρια χωρίς να σπάσει μύτη. Σε δύσκολες εποχές».

Για την απόρριψη του αιτήματος της Ομόνοιας: «Εμείς μετά από το αίτημα της Ομόνοιας ακολουθήσαμε το πρωτόκολλο πηγαίνοντας στον πολιτικό διοικητή των Βάσεων και κάναμε την αίτηση μας. Αυτή την αίτηση την κάναμε στις 7 Ιουλίου και στις 9 Ιουλίου η Ομόνοια. Έχουν σημασία οι ημερομηνίες. Τις κάναμε στον πολίτικο διοικητή που είναι υπεύθυνος για να δώσει στην αστυνομία  για ερεύνα και να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις και χωρίς να ληφθούμε υπόψη η αστυνομία έβγαλε μια ανακοίνωση 15 Ιουλίου ότι το γήπεδο δεν μπορούσε να το επιτρέψει γιατί χρειάζονται 150 αστυνομικοί, κάτι αδικαιολόγητο. Όταν είχαμε νέα συνάντηση μαζί με τον πρόεδρο της Ομόνοιας τους είπαμε ότι έπρεπε να μας ακούσετε και μας είπαν ότι ο λόγος είναι η σύγκριση με παιχνίδια στο ΓΣΠ και με στοιχεία και μιλάμε για ανόμοια πράγματα σε ένα γήπεδο 22000 οπαδών ενώ το Δασάκι είναι χωρητικότητας 5.500 και έλεγαν ότι χρειάζονταν αυτό τον αριθμό αστυνομικών.

Λαμβάνουμε και εμείς στοιχεία όπως στο γήπεδο του Αρένα με 45 αστυνομικούς διεξάγεται παιχνίδι. Μας μίλησαν για το πάρκινγκ και εγώ προκαλώ, αν υπάρχει άλλο γήπεδο με το τέτοιο πάρκινγκ όπως του Εθνικού. Δεν έλαβαν καθόλου υπόψη την κάρτα φιλάθλου, το κοντρόλ, το safe pass, τον διαχωρισμό των φιλάθλων αλλά το πιο σημαντικό και τους είπε ο πρόεδρος της Ομόνοιας ότι το 60% είναι γυναικόπαιδα και πιο μεγάλης ηλικίας. Πραγματικά λυπήθηκα τον χρόνο με τις συναντήσεις αλλά φαίνεται ότι τα αυτιά τους ήταν κλειστά θεωρώντας ότι οι φίλαθλοι της Ομόνοιας ήταν οι μεγαλύτεροι ταραξίες. Είχαμε προτείνει να κάνουμε τρία παιχνίδια για να δουν αν υπάρχει πρόβλημα».

Υπονοείται ότι υπήρξε παρέμβαση για την απόφαση; «Είμαι 1000% σίγουρος και δεν μιλάμε για την οικονομική πτυχή. Στην αρχή φίλοι μου έλεγαν να μην τα βάλω μαζί τους, αλλά έχω μάθει στη ζωή μου. Το κάνω για όλη την κοινότητα και φαίνεται ότι μας δίνουν τυρούι και το πιπιλούμε, αλλά έχουμε πρόβλημα διότι με αυτό τον τρόπο μας στερούν την ανάπτυξη στην κοινότητα. Ήταν προαποφασισμένο το σκηνικό. Πριν κάνουν ακόμη ερεύνα και αναφέρομαι στις 13 Ιουλίου είχε σταλεί μια επιστολή από την Ανόρθωση μέσω του Μιχάλη Ππεκρή για αναβολή της κλήρωσης του πρωταθλήματος διότι η Ομόνοια θα είχε πρόβλημα με την αστυνομία. Γνώριζαν, δηλαδή, ότι θα υπήρχε ήδη πρόβλημα. Κάποιοι γνώριζαν ότι αυτό δεν επρόκειτο να γίνει.

Χρειάζομαι 150 αστυνομικούς για να πάρω πίσω την Άχνα; Ο πρόεδρος της Ομόνοιας πρότεινε να μένουν και 15 λεπτά οι φίλαθλοι της ομάδας μετά το τέλος του αγώνα. Είχα φοβηθεί από την αρχή ότι είχε ήδη βγει η απόφαση πριν συναντηθούμε. Όταν δεν μπορούν να αστυνομεύσουν ένα αγώνα ποδοσφαίρου τότε πως θα νιώσω ασφάλεια με τους Τούρκους δίπλα μας; Με τον ερχομό της Ομόνοιας θα αποκτούσε ζωή και γενικότερα όλη η περιοχή όπου θα είχε οφέλη που είναι μίζερος εδώ και τόσα χρόνια και διερωτώμαι αν δεν υπήρχε και ο Εθνικός στην περιοχή. Για εμένα δεν έκαναν καθόλου καλά την δουλειά τους οι Αγγλικές Βάσεις. Οι άνθρωποι της Ομόνοιας ήταν ειλικρινείς και μέχρι τον Σεπτέμβριο θα κάναμε πολλά πράγματα στο γήπεδο και δυστυχώς δεν μας δόθηκε το δικαίωμα».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ