aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΠΟΕΛΚαθάρισε σε οκτώ λεπτά ο ΑΠΟΕΛ, χειροκροτήθηκε η Σαλαμίνα! (pics & vid)

Καθάρισε σε οκτώ λεπτά ο ΑΠΟΕΛ, χειροκροτήθηκε η Σαλαμίνα! (pics & vid)

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ

Το 4x3 και το απόλυτο σε βαθμούς, πέτυχε ο ΑΠΟΕΛ, στο… πέσιμο της αυλαία της 7ης αγωνιστικής, κερδίζοντας με 3-0 τη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Oι γαλαζοκίτρινοι, πήραν τους τρεις πόντους και ανέβηκαν στους 12 και στη 2η θέση, μέση ενός παιχνιδιού το οποίο για μεγάλη διάρκεια πίεζε η προσφυγική ομάδα χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες, αλλά στο τέλος μίλησε η ποιότητα κι ευστοχία των γηπεδούχων.

Η μπάλα τιμώρησε τους ερυθρόλευκους που δεν ήταν εύστοχοι, ενώ οι φιλοξενούμενοι αξιοποίησαν πλήρως ένα εκρηκτικό οκτάλεπτο (60′ – 74′) που είχαν στο δεύτερο μέρος και με τρία γκολ σε τρεις φάσεις, έκαναν τη νίκη τους να φαίνεται εύκολη, αλλά στην πραγματικότητα να μην είναι.

Για τον ΑΠΟΕΛ εκκρεμούν, να υπενθυμίσουμε τρία ματς με Ολυμπιακό, Εθνικό Άχνας και Ανόρθωση, ενώ η Νέα Σαλαμίνα παραμένει στους 9 βαθμούς και στην 7η θέση, μετρώντας τρεις νίκες και τέσσερις ήττες.

Στο πρώτο μέρος δεν ξεχώρισε κάποια ομάδα με την εικόνα της. Η Νέα Σαλαμίνα προσπαθούσε να επιβληθεί του ΑΠΟΕΛ, ενώ οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό. Σκορ ημιχρόνου 0-0, κάτι που θεωρείτο αντιπροσωπευτικό της εικόνας του ματς. Ανούσια υπεροχή στην κατοχή μπάλας είχε ο ΑΠΟΕΛ, ενώ η Σαλαμίνα δεν κατάφερε στις αντεπιθέσεις να σκοράρει, όμως, της βγήκε το αμυντικού πλάνο του Πουρσαϊτίδη.

Στην επανάληψη, τα πράγματα ήταν εντελώς διαφορετικά. Σε μεγάλο βαθμό. Οι ερυθρόλευκοι επιβλήθηκαν του αντιπάλου τους χάνοντας μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 60’ με τους Ελουντού, Τισντέλ, Κορέια και Κωστή, ωστόσο δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, ενώ με την απόδοσή τους, όλα έδειχναν πως φλέρταραν πολύ με το προβάδισμα. Στη συνέχεια η μπάλα ανεβοκατέβαινε για λίγα λεπτά, αφού ο ΑΠΟΕΛ ισορρόπησε και έφερε εντελώς το ματς με το μέρος του στο 66’ όταν άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Μερκή μετά από φάουλ του Μάτιτς.

Αυτό αποτέλεσε την αφετηρία, μίας μεγαλειώδους νίκης για τον ΑΠΟΕΛ, αφού μέσα στα επόμενα οκτώ λεπτά, «καθάρισε» με άλλα δύο γκολ. Αρχικά στο 70’ ο Μάτιτς με άπιαστο σουτ από το ύψος της περιοχής μετά από πάσα του Τάαμαρι (2-0) και στο 74’ ο Βιντιγκάλ, ο οποίος αφού ξέφυγε από μαρκάρισμα, εξαπέλυσε ένα βολέ από πλάγια εκτός περιοχής, στέλνοντας την μπάλα στο δεξιό παραθυράκι του Κίσσα (3-0).

Το 3-0 υπέρ των περσινών πρωταθλητών, ήταν και το αποτέλεσμα του ματς, ενώ λόγω της εξαιρετικής εμφάνισής της, η Σαλαμίνα καταχειροκροτήθηκε από τον κόσμο της.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ!

Νέα Σαλαμίνα (Σάββας Πουρσαϊτίδης): Κίσσας, Σαν Ρομάν, Τσαμπούρης, Λαμπό, Χριστοφόρου, Κορέια, Ελουντού (72′ Σίμπσον), Νουρ (79′ Μαριάνοβιτς), Κωστή, Τισντέλ, Κίνγκσλεϊ (83′ Μαουρίσιο).

ΑΠΟΕΛ (Τόμας Ντολ): Μπέλετς, Βούρος (84′ Χ. Σιέλης), Μερκής, Σάβιτς, Μιχαΐλοβιτς, Άλεφ (46′ Τάαμαρι), Σόουζα, Μάτιτς, Βιντιγκάλ, Χαλένιους (79′ Χάνι), Πάβλοβιτς.

Γήπεδο: «Αμμόχωστος – Επιστροφή».

Σκόρερ: 66′ Μερκής, 70′ Μάτιτς, 74′ Βιντιγκάλ.

Κίτρινες: 39′ Tισντέλ / 16′ Βιντιγκάλ, 47′ Μερκής.

Αποβολές: -/-.

Διαιτητής: Γιώργος Νικολάου.

Α’ βοηθός: Μιχάλης Μαρίνου.

Β’ βοηθός: Όμηρος Τζιωρτζής.

Τέταρτος: Αναστάσης Αναστάση.

Παρατηρητής διαιτησίας: Κώστας Καπιτανής.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ!



 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ