Κατάταξη ΟΥΕΦΑ: Μείωσε η Ελλάδα, στο +1.375 η Κύπρος

Άλλους 200 πόντους πρόσθεσε στο UEFA Ranking της η Κύπρος και εξακολουθεί να παραμένει στην 15η θέση της κατάταξης, όμως με την Ελλάδα που ακολουθεί να έχει μειώσει κάπως την απόσταση στους 1.375 πόντους.

Η χώρα μας έφτασε τους 24.875 στο σύνολο μετά τη νίκη του Απόλλωνα επί της Αούστρια Βιέννης (3-1), ενώ έχασε μια ομάδα, την ΑΕΚ που ηττήθηκε (0-3) και αποκλείστηκε από τη Γάνδη, με αποτέλεσμα να μην δώσει βαθμούς.

Αντίθετα, η Ελλάδα που βρίσκεται στη 16η θέση έχει πλέον 23.500 βαθμούς μετά την ισοπαλία της ΑΕΚ Αθηνών με την Κραϊόβα στο ΟΑΚΑ (1-1), και τη νίκη του Άρη επί της Μόλντε στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (3-1). Η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όμως, παρά τη νίκη αποκλείστηκε από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά την ήττα στη Νορβηγία (0-3).

Έτσι, η Κύπρος συνεχίζει με δύο από τις τέσσερις ομάδες και η Ελλάδα με τις τρεις από τις πέντε ομάδες. Στόχος της χώρας μας είναι να διατηρηθεί στην 15η θέση προκειμένου από τη σεζόν 2021/22 να εξασφαλίσει πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια (δύο στα προκριματικά του Champions League, ένα στα προκριματικά του Europa League 1 και δύο στα προκριματικά του Europa League 2 που θα εισαχθεί εκείνη τη σεζόν). Aν πέσει στη 16η θέση ή υποχωρήσει περισσότερο, θα μείνει με τέσσερα εισιτήρια και θα εκπροσωπηθεί όπως και φέτος από μία ομάδα στα προκριματικά του Champions League, αλλά με καμία στο Europa League 1 και τρεις στο Europa League 2.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ