Κάρτα φιλάθλου και από σωματεία προωθεί ο Ιωνάς

ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΗ 

Εξελίξεις σημειώνονται όσον αφορά στην κάρτα φιλάθλου, ωστόσο είναι αμφίβολο κατά πόσο οι κινήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο, θα πείσουν τους οργανωμένους οπαδούς να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Τα πλείστα σωματεία έχουν στην ουσία αποδεχθεί πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης Ιωνά Νικολάου για να εκδίδουν τα ίδια κάρτα μέλους, η οποία να είναι συνδεδεμένη με το αρχείο του ΚΟΑ. Έτσι θα μπορεί κάποιος φίλαθλος να εκδίδει κάρτα φιλάθλου είτε από τον ΚΟΑ, είτε από το σωματείο της ομάδας του. Όπως ανέφερε στον «Φ» ο υπουργός Δικαιοσύνης, τον περασμένο Ιανουάριο απέστειλε επιστολή στην ΚΟΠ για το θέμα της κάρτας και μεταξύ άλλων έθετε και τρεις επιλογές για επίλυση του προβλήματος που προέκυψε με την άρνηση των οργανωμένων οπαδών να δίνουν τα στοιχεία τους. Προ τριών εβδομάδων περίπου η ΚΟΠ απάντησε στην επιστολή αυτή και ζήτησε διευκρινίσεις ενώ τώρα προγραμματίζεται συνάντηση με τον ΚΟΑ και τα ποδοσφαιρικά σωματεία ώστε να υπάρξει κατάληξη.

Ο κ. Νικολάου τόνισε ότι όποια λύση και να βρεθεί, δεν πρόκειται να πάμε πίσω στην ανωνυμία των φιλάθλων και σημείωσε ότι, όταν θα υπάρξει κατάληξη, τότε θα ετοιμαστεί νομοσχέδιο που θα σταλεί στη Βουλή, ώστε να μπορούν τα σωματεία να διατηρούν αρχείο φιλάθλων το οποίο να συνδέεται με τον ΚΟΑ. Πρόσβαση στο αρχείο του ΚΟΑ και όχι των σωματείων θα έχει η Αστυνομία σε περίπτωση επεισοδίων.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης επανέλαβε ότι δεν είναι η κάρτα φιλάθλου που κρατεί τους οπαδούς εκτός των γηπέδων αλλά άλλα ζητήματα, όπως το γεγονός ότι ένας μπορεί να κάτσει σπίτι του και από τον καναπέ του να απολαύσει ταυτόχρονα δύο παιχνίδια που τον ενδιαφέρουν, ή να πάει σε ένα καφέ και να δει τον αγώνα της ομάδας του δίχως να ταλαιπωρηθεί. Υπάρχουν και άλλα ζητήματα που κρατούν έναν φίλαθλο μακριά από τα γήπεδα, είπε, και θα συζητηθούν με τα σωματεία, ώστε να βρεθούν λύσεις για να ξαναγεμίσουν τα γήπεδα, χωρίς όμως να έχουμε προβλήματα βίας. Ο κ. υπουργός υπέδειξε τα έκτροπα που έγιναν προχθές στην Ελλάδα μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού, τονίζοντας την αναγκαιότητα της κάρτας φιλάθλου.

ΜΕΣΩGoal.com.cy team
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ