aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚάρτα φιλάθλου: 11 μέρες μετά, η επιβεβαίωση

Κάρτα φιλάθλου: 11 μέρες μετά, η επιβεβαίωση

ΤΟΥ ΑΛΕΚΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ

Σε συνέχεια του πρωινού ρεπορτάζ του Φιλελεύθερου για το θέμα της Κάρτας Φιλάθλου:

Χρειάστηκε σχεδόν δύο εβδομάδες η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου, για να επιβεβαιώσει «το κενό ασφαλείας, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο να μπορεί να ανακτά από τις ιστοσελίδες των σωματείων, στοιχεία των οπαδών τους».

Με ανακοίνωση της 6ης Αυγούστου, η κ. Λοϊζίδου διαπίστωσε παραβιάσεις του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, που αφορούν σε κενό ασφάλειας το οποίο είχε ως αποτέλεσμα, μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο να μπορεί να ανακτά από τις ιστοσελίδες των σωματείων, στοιχεία οπαδών τους (ονοματεπώνυμο, αρ. Κάρτας Φιλάθλου και αρ. Δελτίου Ταυτότητας), οι οποίοι είχαν αγορασμένα εισιτήρια, κατά τον ουσιώδη χρόνο της παραβίασης.

Ως εκ τούτου, καταχωρώντας τα δύο τελευταία στοιχεία στην ιστοσελίδα του ΚΟΑ, το μη εξουσιοδοτημένο πρόσωπο, μπορούσε να δει και να κατεβάσει τις Κάρτες Φιλάθλου των επηρεαζόμενων οπαδών.

Εν τω μεταξύ, τόσες μέρες μετά, η Επίτροπος περίμενε τις θέσεις των εταιρειών «ΑΠΟΕΛ Ποδόσφαιρο ΛΤΔ» και «Ομόνοια Ποδόσφαιρο ΛΤΔ» αλλά και της αναδόχου εταιρείας, ώστε να εκδώσει τελικές αποφάσεις.

Παρόλα τα παραπάνω, εξηγούσε πως το σύστημα του ΚΟΑ που αφορά στην Κάρτα Φιλάθλου «δεν είχε παραβιαστεί», ωστόσο δεν είναι δύσκολο να γίνει κατανοητό πως τα δεδομένα ήταν ήδη στα χέρια «μη εξουσιοδοτημένων προσώπων». Επομένως, το ζήτημα είχε ήδη ξεφύγει από τον έλεγχο του ΚΟΑ και του συστήματος που αφορά στην Κάρτα Φιλάθλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ