aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝΗ ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέδωσε «100% ευθύνη» στην Καρμιώτισσα

Η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέδωσε «100% ευθύνη» στην Καρμιώτισσα

Tου Φάνη Μακρίδη

Ο Χάρης Σαββίδης μιλώντας για το Καρμιώτισσα – Απόλλωνας που αποτέλεσε και σημείο τριβής μεταξύ Αναστασιάδη – Παπαχαραλάμπους, ξεκαθάρισε ότι όταν ανέλαβε τη διερεύνηση, κανένας δεν παρενέβη στο έργο του και μάλιστα είχε ανακοινωθεί η έναρξη σχετικής έρευνας.

Ξεκαθάρισε ότι ο Παπαχαραλάμπους ποτέ δεν του έκανε υπόδειξη, ούτε ότι είχε παρέμβαση από κάποιο άλλο πρόσωπο. Ο νυν αντιπρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού, Ευθύμιος Ευθυμίου, ανέφερε πως όταν ανέλαβε δεν βρήκε στα αρχεία σχετική απόφαση για έναρξη διερεύνησης της αναμέτρησης. Ο κ. Σαββίδης σε τοποθετήσεις του, αναφερόμενος στους 16 αγώνες -11 της Καρμιώτισσας και 5 του Ερμή- είπε πως η UEFA στο e-mail της απέδωσε αποκλειστική ευθύνη στα δύο σωματεία για χειραγώγησή των αγώνων τους, αποδίδοντάς τους τον χαρακτηρισμό «implicated team» (σ.σ. εμπλεκόμενη ομάδα).

Εξήγησε ότι με βάση τους κανονισμούς της ΚΟΠ, οι ομάδες όταν περιληφθούν για τρίτη φορά σε κόκκινους φακέλους, υποβιβάζονται, ενώ στην τέταρτη διαγράφονται από τα μητρώα. Ειδικότερα για το Καρμιώτισσα – Απόλλωνας είπε πως η ευρωπαϊκή Ομοσπονδία απέδωσε στην πρώτη «100% ευθύνη».

Για το Ανόρθωση – Απόλλωνας, ο κ. Παπαχαραλάμπους σχολίασε ότι κακώς ο Τύπος έκανε λόγο απαξιωτικά για «ένα μιτσοκάμμημα που διερευνάτο», εξηγώντας πως υπήρχαν άλλα σοβαρά γεγονότα. Εκ μέρους της ΚΟΠ παρευρέθηκε ο εκ των αντιπροέδρων της Νικ Νικολάου, ενώ από πλευράς Αστυνομίας ο βοηθός αρχηγός Διοίκησης, Χριστόφορος Μαυρομμάτης. Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών, είπαν ότι δεν είχαν κανένα στοιχείο για χειραγωγημένους αγώνες και δεσμεύτηκαν να το πράξουν στις 14 Ιουνίου, οπότε θα συζητηθεί εκ νέου το θέμα στην κοινοβουλευτική επιτροπή Θεσμών. Ο κ. Νικολάου για το θέμα των 16 κόκκινων φακέλων, δήλωσε άγνοια και είπε πως μόνο δύο ειδοποιήσεις είχε λάβει η ΚΟΠ κατά το επίμαχο διάστημα (1/1/2019 μέχρι και τα μέσα του 2020).

Η βουλευτής Αλεξάνδρα Ατταλίδου (Οικολόγοι) ρώτησε τον Νικ Νικολάου, αν παράγοντες της ΚΟΠ έχουν συμφέροντα με το άθλημα που υπηρετούν και πιο συγκεκριμένα αν υπάρχουν στελέχη της Ομοσπονδίας που δραστηριοποιούνται στον κλάδο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και του στοιχήματος. Ο κ. Νικολάου επιφυλάχθηκε να απαντήσει για τις 14/6.

Ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε πως η Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας Αθλητισμού λειτουργούσε χωρίς κανονισμούς. Πρόσθεσε ότι ακόμη και να οδηγείτο στο δικαστήριο μια υπόθεση που διερεύνησε η επιτροπή, αυτή θα ήταν καταδικασμένη να «πέσει». Δεν έκρυψε τα συναισθήματά του για τον κ. Αναστασιάδη λέγοντας ότι πριν χρόνια είχε αλλάξει το όνομά του σε Νικόλαος Χρυσάνθου για να αγοράσει μετοχές. Είπε πως το ανακάλυψε όταν ενεργούσε ως δικηγόρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς («τον πιάσαμε σαν ποντικό στην φάκα»). Υποστήριξε ακόμη πως ο τέως Πρόεδρος υπέπεσε στο αδίκημα της ψευδορκίας, για το θέμα με τις Σεϋχέλλες.

Στην αρχή της συνεδρίας της κοινοβουλευτικής επιτροπής ο βουλευτής Δημήτρης Δημητρίου, ως προεδρεύων, ανέγνωσε περιεχόμενο επιστολής που απέστειλε ο Νίκος Αναστασιάδης. Επρόκειτο για τις γνωστές θέσεις του τέως Προέδρου σε σχέση με τους ισχυρισμούς Παπαχαραλάμπους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ