aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΚΑΡΜΙΩΤΙΣΣΑ ΠΟΛΕΜΙΔΙΩΝΚαρμιώτισσα – Ολυμπιακός 0-2: Ανάσανε και πήρε φόρα για ΑΕΛ (vid)

Καρμιώτισσα – Ολυμπιακός 0-2: Ανάσανε και πήρε φόρα για ΑΕΛ (vid)

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 2-0 της Καρμιώτισσας στο Τσίρειο, ανεβαίνοντας βαθμολογικά και παίρνοντας φόρα για τον πρώτο ημιτελικό της ερχόμενης Τετάρτης στο Μακάρειο με την ΑΕΛ.

Οι μαυροπράσινοι ανέβηκαν στους 22 βαθμούς, πιάνοντας το Παραλίμνι στη 12η θέση και πλησιάζοντας τη Δόξα στους δύο πόντους. Πλέον, θα περιμένει το μεταξύ τους παιχνίδι της ερχόμενης Δευτέρας για να δει πώς θα διαμορφωθεί η βαθμολογία του β’ γκρουπ με το πέρας της 29ης αγωνιστικής.

Ο Ολυμπιακός εξαργύρωσε νωρίς την υπεροχή του, στο 12ο λεπτό, με δημιουργό τον Χέντρικς και σκόρερ τον Καλίλι, ο οποίος πέτυχε το πρώτο γκολ στα κυπριακά γήπεδα. Ο Ολλανδός πήρε την μπάλα κάτω από το κέντρο, προχώρησε και πάσαρε στον Σουηδό, ο οποίος πέρασε τον Σπόλιαριτς και από πλάγια θέση έστειλε την μπάλα στα ανυπεράσπιστα δίχτυα.

Έστω και αν η Καρμιώτισσα προσπάθησε να ανασυνταχθεί στη συνέχεια, οι φάσεις που δημιουργήθηκαν έως τη λήξη του ημιχρόνου ήταν στη δική της περιοχής. Στο 17’ ο κίπερ της είπε «όχι» σε προβολή του Χαραλάμπους από κοντά, στο 41’ ο Χέντρικς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα μόλις άουτ, ενώ η τελευταία φάση του πρώτου 45λεπτου περιλάμβανε χαμένο πέναλτι.

Σε χρόνο καθυστέρησης ο Χούμποτσαν έκανε χέρι στην περιοχή, παρενέβη το VAR, ο Μάριος Αντωνίου πήγε στο on field review και καταλόγισε την εσχάτη των ποινών. Στο 45’+5 ο Σάλι εκτέλεσε… πασάροντας στον Σπόλιαριτς, ο οποίος απέκρουσε το πιο εύκολο πέναλτι της ζωής του.

Πιο ισοζυγισμένο το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, με την Καρμιώτισσα να προσπαθεί να φτάσει στην ισοφάριση. Την άγγιξε στο 63’ με σουτ του Μπεν Σαλάμ, αλλά απέκρουσε ο Μολ. Λίγο αργότερα όμως, συγκεκριμένα στο 66’, ο Έσελινκ πέτυχε το δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Καλίλι.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καρμιώτισσα (Αλεξάντερ Κερζακόφ): Σπόλιαριτς, Τζανακάκης (74′ Κουλιμπαλί), Μαλόνε, Χούμποτσαν, Γκραντινάρου, Ανδρονίκου (46′ Σελούτσκα), Μπεν Σαλάμ, Γκαστανιάγκα, Λούκιλι (46’Γκράβενμπεργκ), Ελ Αλουχί, Ντούρις.

Ολυμπιακός (Μάκης Σεργίδης): Μολ, Γκόρουπετς, Μπάρντι, Έσελινγκ, Ιωάννου, Σάλι (58′ Αλσέους), Χαραλάμπους (69′ Ψύχας), Νάνι, Πεχλιβάνης (81′ Κορομά), Καλιλί (81′ Δόσης), Χέντρικς (69′ Κα).

Σκόρερ: – / Καλίλι 12′, Έσελινκ 66′

Κίτρινες: Ανδρονίκου, Σελούτσκα, Ντούρις, Μπεν Σαλάμ, Χούμποτσαν / Ιωάννου, Μπάρντι, Δόσης

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο

Διαιτητής: Αντωνίου Μάριος

Α’ Βοηθός: Γεωργίου Παύλος

Β’ Βοηθός: Λάμπρου Λάμπρος

4ος: Χατζηγεωργίου Παναγιώτης

VAR: Αντωνίου Μενέλαος

AVAR: Σωτηρίου Μιχάλης

Παρατηρητής: Θεοδότου Κώστας

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ