aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΕΘΝΙΚΟΣ ΑΧΝΑΣΚαρμιώτισσα – Εθνικός: Ασταμάτητος, ξέφυγε στο +4! (vid)

Καρμιώτισσα – Εθνικός: Ασταμάτητος, ξέφυγε στο +4! (vid)

Ασταμάτητος ο Εθνικός Άχνας που έφτασε τις πέντε σερί νίκες στο πρωτάθλημα, νικώντας με 4-2 την Καρμιώτισσα στο «Στέλιος Κυριακίδης», για την έκτη αγωνιστική των πλέι οφ.

Περατικός, Μ. Ηλία, Ουαλί και Κουμή τα γκολ της νίκης για τους φιλοξενούμενους που έφτασαν τους 37 βαθμούς και ανέβασαν τη διαφορά στους 4 πόντους από τη ζώνη του υποβιβασμού και τη Νέα Σαλαμίνα.

Παρά την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλαν οι ποδοσφαιριστές του Γιαννάκη Ποντικού, η Καρμιώτισσα δεν κατάφερε να έχει βαθμολογικό όφελος. Τα «χάλασε» στο τέλος και δεν απέφυγε την ήττα. Ι. Σάσι και Χατζηβασίλης τα γκολ των γηπεδούχων, που έμειναν στην τελευταία θέση και τους 22 βαθμούς.

Το ματς

Καλύτερα μπήκε στο παιχνίδι η Καρμιώτισσα, η οποία στο πρώτο διάστημα ήταν πιο επιθετική από τον Εθνικό. Στο 23’ μάλιστα έχασε τρομερή ευκαιρία να ανοίξει το σκορ με τον Χατζηβασίλη. Μετά από ασίστ πάρε – βάλε του Χέρσκοβιτς, και με εξουδετερωμένο τον Μπογκατίνοφ, ο Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν μπόρεσε να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίκτυα. Πέντε λεπτά αργότερα (28’) ο Εθνικός κατάφερε να βρει δίκτυα με τον Περατικό, ο οποίος αφού είδε τον Παπλωματά λίγο εκτός εστίας τον κρέμασε με όμορφη λόμπα. Οι φιλοξενούμενοι ανέλαβαν τα ηνία του αγώνα από το σημείο εκείνο και έπειτα και μπορούσαν να σκοράρουν εκ νέου, ενώ είχαν και δοκάρι με τον Ουαλί, μετά από σέντρα – σουτ. Σε μια αντεπίθεση όμως και μετά λάθος του Ιωάννου στο 44’, έκλεψε ο Χέρσκοβιτς και έδωσε την κατάλληλη στιγμή την πάσα στον Ι.Σάσι. Ο Τυνήσιος από το ύψος της περιοχής νίκησε τον τερματοφύλακα της προσφυγικής ομάδας και έφερε το ματς στα ίσα.

Σε «ροντέο» μετατράπηκε το δεύτερο ημίχρονο. Η Καρμιώτισσα κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς στο 54’ με ωράια γυριστή κεφαλιά του Χατζηβασίλη και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Ο Εθνικός ισορρόπησε και ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια με την είσοδο του Μ. Ηλία στο ματς. Στο 70’ ο Κύπριος επιθετικός έγινε η «χρυσή» αλλαγή του Ηλία Χαραλάμπους, αφού έφερε το ματς στα ίσα, με πλασέ από κοντά μετά από πάσα του Μιγκελίτο. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν ασφυκτικά και στο 88΄πήραν το προβάδισμα που έψαχναν. Ο Μαϊντεβατς μπήκε στην περιοχή, πάσαρε, ο Μ. Ηλία άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του, εκεί που ήταν ο Ουαλί που τελείωσε εύστοχα τη φάση. Το ματς τελείωσε στο 90+3’ ο Κουμή, που μόλις είχε περάσει στο γήπεδο, αφού πήρε το ριμπάουντ μετά από δοκάρι του Μ. Ηλία.

Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καρμιώτισσα (Γιαννάκης Ποντικός): Παπλωματάς, Χριστοφή, Πέρεζ, Καψός, Ευσταθίου (90′ Σάββα), Μ. Σάσι (63′ Ρομό), Χρίστου, Νεοφύτου, Ι. Σασί (90′ Γεωργίου), Χατζηβασίλης, Χέρσκοβιτς (72′ Κωμοδίκης).

Εθνικός (Ηλίας Χαραλάμπους): Μπογκατίνοφ, Χριστοφή, Περατικός, Ιωάννου (46′ Σάβιτς), Ντέιβισον, Γκόρουπετς, Παπαγεωργίου (89′ Κουμή), Μιγκελίτο, Ουαλί, Ζάκπα (56′ Μ.Ηλία), Μαϊντεβατς (89′ Kυπριανού).

Σκόρερ: Ι.Σάσι 44′, Χατζηβασίλης 54′ / Περατικός 28′, Μ. Ηλία 70′, Ουαλί 88′, Κουμή 90+3

Κίτρινες: Πέρεζ / Ιωάννου, Ντέιβισον

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Στέλιος Κυριακίδης.

Διαιτητής: Χριστοδούλου Κυριάκος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Πέτρου Πέτρος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Σάββα Γεώργιος.

4ος Διαιτητής: Τσούκκας Αβραάμ.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Γεωργίου Παύλος.

Παρατηρητής: Νικολαϊδης Χρίστος.

ΤΟ LIVE ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

23′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα. Ο Χέρσκοβιτς μπήκε στην περιοχή και γύρισε στον Χατζηβασίλη, ο οποίος με τον Μπογκατίνοφ εξουδετερωμένο να μην μπορεί να δώσει στην μπάλα πορεία προς τα δίκτυα.

28′ ΓΚΟΛ Ανοίγει το σκορ ο Εθνικός με τον Περατικό με πολύ όμορφο γκολ. Είδε τον Παπλωματά λίγο εκτός εστίας, και με ωραία λόμπα τον κρέμασε.


31′ Κίτρινη κάρτα στον Ιωάννου για φάουλ στον Χρίστου.

38′ Σέντρα του Ουαλί από αριστερά, πήρε περίεργη πορεία η μπάλα, χτύπησε στο δοκάρι και κατέληξε άουτ.

44′ ΓΚΟΛ Φέρνει στα ίσα το ματς η Καρμιώτισσα με τον Ι.Σασί. Μετά από λάθος του Ιωάννου, έκλεψε ο Χέρσκοβιτς που έστρωσε την κατάλληλη στιγμή στον Τυνήσιο, ο οποίος από το ύψος της περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα.


ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Εκτός ο Ιωάννου, στη θέση του ο Σάβιτς.

54′ ΓΚΟΛ Γυρίζει το ματς η Καρμιώτισσα με ωραία κεφαλιά του Χατζηβασίλη.


56′ Στη θέση του Ζάκπα ο Μ. Ηλία.

63′ Αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Ρομό αντί του Μ.Σάσι.

67′ Μεγάλη απόκρουση του Παπλωματά σε κεφαλιά του Μάιντεβατς από πολύ καλή θέση.

67′ Κίτρινη κάρτα στον Ντέιβισον.

70′ ΓΚΟΛ Ισοφαρίζει ο Εθνικός με τον Μ.Ηλία, σε φάση διαρκείας. Ο Μιγκελίτο έδωσε την πάσα στον Κύπριο επιθετικό, ο οποίος ελευθερώθηκε και πλάσαρε εύστοχα.


72′ Κωμοδίκης στη θέση του Χέρσκοβιτς.

75′ Ατομική ενέργεια του Ουαλί που έκανε το σουτ λίγο εκτός περιοχής, για λίγο έξω η μπάλα.

77′ Κατέβασε με το στήθος ο Παπαγεωργίου και σούταρε στην κίνηση από το ύψος της περιοχής, πέρασε ξυστά η μπάλα από το δοκάρι του Παπλωματά.

81′ Κεφαλιά του Ντέιβισον, ξανά άουτ.

83′ Νέα εντυπωσιακή απόκρουση του Παπλωματά σε κεφαλιά του Μ.Ηλία.

84′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία με τον Περατικό. Πανέμορφη ατομική ενέργεια, πέρασε τρεις αντιπάλους, βρέθηκε απέναντι από τον Παπλωματά και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.

88′ ΓΚΟΛ Παίρνει προβάδισμα ο Εθνικός. Μετά την πάσα του Μαϊντεβατς, άφησε την μπάλα να περάσει κάτω από τα πόδια του ο Μ. Ηλία, εκεί που ήταν ο Ουαλί που τελείωσε εύστοχα τη φάση.


90+3′ ΓΚΟΛ Προβάδισμα δύο γκολ ο Εθνικός με τον Κουμή που πήρε το ριμπάουντ μετά το δοκάρι του Μ. Ηλία, τελειώνει το ματς.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ