aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΚαρμιώτισσα – Δόξα 2-1: Την τούμπαρε και σκαρφάλωσε! (vid)

Καρμιώτισσα – Δόξα 2-1: Την τούμπαρε και σκαρφάλωσε! (vid)

Με δύο γκολ στο δεύτερο ημίχρονο η Καρμιώτισσα ανέτρεψε το σε βάρος της 0-1 του πρώτου μέρους και επικράτησε με 2-1 της Δόξας στο Τσίρειο, για τη 12η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Ντούμπια (57’) και Ελ Αλουχί (70’) τα γκολ για την ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών, ενώ το σκορ για τους φιλοξενούμενους άνοιξε ο Σαντίκ (24’, πεν.).

Τέταρτη νίκη στο πρωτάθλημα για την Καρμιώτισσα και πρώτη μετά τις 23 Οκτωβρίου κόντρα στον Ακρίτα, στην επιστροφή της στο Τσίρειο. Με 15 πλέον βαθμούς πραγματοποίησε άλμα τριών θέσεων, ανεβαίνοντας στο έβδομο σκαλοπάτι της βαθμολογίας, αφήνοντας πίσω της ΑΕΛ, Ανόρθωση και Νέα Σαλαμίνα (έχουν ματς λιγότερο).

Από την άλλη, όγδοη ήττα στο πρωτάθλημα για τη Δόξα και έβδομη στα τελευταία οκτώ ματς. Παρέμεινε στη 12η θέση με 8 βαθμούς και στη ζώνη του υποβιβασμού.

Για τη 13η αγωνιστική, η Καρμιώτισσα φιλοξενείται στο ΓΣΠ από την Ομόνοια (Δευτέρα, 5/12), ενώ η Δόξα υποδέχεται στην Περιστερώνα τον Ακρίτα (Παρασκευή, 2/12).

Το ματς

Τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης πήρε η Καρμιώτισσα. Η ομάδα των Πάνω Πολεμιδιών κυριάρχησε στο πρώτο 45λεπτο και ήταν αυτή που είχε τις περισσότερες και καλύτερες ευκαιρίες για να σκοράρει, τόσο πριν όσο και μετά το γκολ της Δόξας, χωρίς όμως να τα καταφέρει. Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα στο σκορ κόντρα στη ροή του αγώνα, χάρις στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σαντίκ (24’), όμως είχαν παθητικό ρόλο στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου, ψάχνοντας μέσω αντεπιθέσεων και στατικών φάσεων να απειλήσουν.

Στον ίδιο ρυθμό συνεχίστηκε ο αγώνας και στην επανάληψη, με την Καρμιώτισσα να έχει την πρωτοβουλία των κινήσεων και να ψάχνει την ισοφάριση. Και την βρήκε, όταν στο 57ο λεπτό οι Μαλόν και Καλτσάς έπαιξαν όμορφα το ένα-δύο, με τον τελευταίο να δίνει έτοιμο γκολ στον Ντούμπια. Ο Ιβοριανός επιθετικός δεν λάθεψε και έφερε το ματς στα ίσα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και ήταν αυτοί που έδειξαν να θέλουν περισσότερο το δεύτερο γκολ.

Στο 70’ τα κατάφεραν, έφεραν «τούμπα» το ματς με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελ Αλουχί, που άφησε άγαλμα τον Σισκόφσκι και διαμόρφωσε το 2-1. Αυτό ήταν και το τελικό αποτέλεσμα, παρά το γεγονός ότι η Δόξα κυνήγησε μέχρι τέλους την ισοφάριση.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καρμιώτισσα (Χρίστος Χαραλάμπους): Κνόμπλοχ, Τάντι, Μαλόν, Μεντιμόρετς, Χούμποτσαν, Σελούτσκα (73′ Αβράαμ), Οικονομίδης (46′ Μπεν Σαλάμ), Ελ Αλούχι (89′ Χατζηβασίλης), Ντούμπια (89′ Αγγελή), Καλτσάς (80′ Κουλιμπαλί), Ντούρις.

Δόξα (Ρικάρντο Σέου): Σισκόφσκι, Στυλιανού, Αντενόν, Κέρλα, Κοβάσεβιτς, Βαγίεχο, Ίλιτς (51′ Μπένι), Σόμπτσικ (73′ Τιντζιανί), Αμπντουλαχί (73′ Καργκμπό), Φασουλιώτης (20′ Ασαμόα), Σαντίκ.

Σκόρερ: Ντουμπιά 57′, Ελ Αλουχί 70′ / Σαντίκ (πεν.) 24′

Kίτρινες: Οικονομίδης, Ελ Αλουχί, Μπεν Σαλάμ / Ασαμόα

Αποβολές: – / –

Στάδιο: Τσίρειο.

Διαιτητής: Φωτίου Κωνσταντίνος.

Α’ Βοηθός Διαιτητής: Γεωργίου Χαράλαμπος.

Β’ Βοηθός Διαιτητής: Ευαγόρου Ευαγόρας.

4ος Διαιτητής: Χριστοφόρου Μάριος.

VAR: Αντωνίου Μενέλαος.

AVAR: Τζιωρτζής Όμηρος.

Παρατηρητής: Σκαπούλλης Χαράλαμπος.

ΤΟ LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

6′ Φαλτσαριστό εκτός περιοχής σουτ του Ντούμπια, σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

13′ Δυνατό σουτ του Ελ Αλουχί από το ύψος της περιοχής, ξανά σε κόρνερ ο Σισκόφσκι.

20′ Σουτ του Κέρλα, σταθερά ο Κνόμπλοχ. Φωνές από πλευράς Δόξας για πέναλτι, σε χέρι του Σέλουστκα στην περιοχή.

20′ Αναγκαστική αλλαγή για τη Δόξα. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Φασουλιώτης, στη θέση του ο Ασαμόα.

22′ Πάει στο on field review o Φωτίου, μετά από παρέμβαση του VAR.

23′ Πέναλτι για τη Δόξα.

24′ ΓΚΟΛ 0-1 Ανοίγει το σκορ η Δόξα, με εύστοχη εκτέλεση του Σαντίκ.

34′ Από καλή θέση στην περιοχή ο Ελ Αλουχί, ήταν άστοχος.

39′ Κεφαλιά του Ντούρις, μετά από εκτέλεση φάουλ του Καλτσά. Πάνω από τα δοκάρια.

44′ Κίτρινη στον Οικονομίδη, πρώτη στο ματς.

ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

57′ ΓΚΟΛ 1-1 Ισοφαρίζει η Καρμιώτισσα, με τον Ντούμπια. Καλτσάς και Μαλόν έπαιξαν όμορφα το ένα-δύο, ο Ελλαδίτης έδωσε πάρε-βάλε στον Ιβοριανό επιθετικό που είχε εύκολο έργο.

68′ Ωραία ατομική ενέργεια του Μπένι, μπήκε στην περιοχή και σούταρε. Μπλόκαρε ο Κνόμπλοχ.

70′ ΓΚΟΛ 2-1 Γυρίζει το ματς η Καρμιώτισσα, με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ελ Αλουχί. Έμεινε άγαλμα ο Σισκόφσκι, δεν μπόρεσε να βγάλει αντίδραση. Γκολάρα από τον Μαροκινό.

73′ Αναγκαστική αλλαγή για την Καρμιώτισσα. Δεν μπορεί να συνεχίσει ο Σέλουστκα και αποχωρεί. Στη θέση του ο Αβραάμ. Αποχωρεί με πρόβλημα στην πλάτη, μετά από χτύπημα που δέχτηκε ο Τσέχος.

81′ Κακό τελείωμα του Σαντίκ, μετά από γύρισμα του Ασαμόα.

90’+2′ Τεράστια χαμένη ευκαιρία για την Καρμιώτισσα, με τον Κουλιμπαλί να φεύγει τετ α τετ και να στέλνει την μπάλα πάνω από τα δοκάρια.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ