aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΔΟΞΑΚαρμιώτισσα – Δόξα 0-5: Και πάρτι και πάνω χέρι για την παραμονή! (vid)

Καρμιώτισσα – Δόξα 0-5: Και πάρτι και πάνω χέρι για την παραμονή! (vid)

Πάρτι έστησε η Δόξα στο «Στέλιος Κυριακίδης» με αντίπαλο την Καρμιώτισσα, την οποία νίκησε με το ευρύ 5-0, για τη δωδέκατη αγωνιστική της Β’ φάσης του πρωταθλήματος. Πλέον η ομάδα της Κατωκοπιάς με τη διαφορά στους πέντε βαθμούς από τη Νέα Σαλαμίνα, έχει για τα καλά το πάνω χέρι στη μάχη της παραμονής. Σκόρερ για την προσφυγική ομάδα οι Σαντίκ (5′, 34′, 44’) και Ασαμόα (43′, 57’). Ο Φινλανδός ανέβηκε στα 18 φετινά γκολ στο πρωτάθλημα και στην κορυφή της λίστας των σκόρερ του Β΄γκρουπ.

Επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα η Δόξα, μετά από τρεις σερί ήττες, στο ντεμπούτο του Άγγελου Ευθυμίου στον πάγκο της ομάδας. Το μόνο που χρειάζεται πλέον για να εξασφαλίσει την παραμονή της είναι να μην ηττηθεί στο επόμενο ματς απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα στο «Αμμόχωστος». Ακόμα και σε περίπτωση ήττας ωστόσο, η μπάλα παραμένει στα δικά της… πόδια, αφού αν νικήσει την ήδη υποβιβασμένη Ένωση στο «Μακάρειο» την τελευταία αγωνιστική, θα πανηγυρίσει την παραμονή της στην κατηγορία.

Νέα βαριά ήττα για την Καρμιώτισσα, πέμπτη στα έξι τελευταία ματς πρωταθλήματος, στα οποία μετράει παράλληλα 31 γκολ παθητικό. Ο Γιαννάκης Ποντικός έδωσε ξανά ευκαιρίες σε νεαρούς ποδοσφαιριστές της ομάδας, αφού βαθμολογικό κίνητρο δεν υπάρχει εδώ και καιρό. Παρέμεινε στην τελευταία θέση με 24 βαθμούς.

Το ματς

Καταιγιστική ήταν η Δόξα στο πρώτο ημίχρονο. Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησαν οι ποδοσφαιριστές του Άγγελου Ευθυμίου, οι οποίοι ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 5’, με το πρώτο του Μπεράτ Σαντίκ στο ματς. Ο Φινλανδός έπαιξε το ένα – δύο με τον Κίκας, βρέθηκε απέναντι από τον Κίττο και πλάσαρε εύστοχα. Στο 34’ με το δεύτερο προσωπικό γκολ του έμπειρου φορ, με κοντινή προβολή, οι φιλοξενούμενοι πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων. Δύο γκολ σε ένα λεπτό (43’ και 44’) πέτυχε η Δόξα με τους Ασαμόα και Σαντίκ. Αρχικά ο Γκανέζος έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Καρμιώτισσας, έκανε το κοντρόλ στην περιοχή και τελείωσε ιδανικά τη φάση, ενώ στη συνέχεια ο επιθετικός της ομάδας της Κατωκοπιάς, έφυγε ξανά απέναντι από τον νεαρό τερματοφύλακα των γηπεδούχων, μετά από κλέψιμο του Ασαμόα λίγο έξω από την περιοχή, και πέτυχε το χατ – τρικ.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν… ταχύτητα. Κατάφεραν στο 57’ να σκοράρουν και πέμπτο γκολ, με το δεύτερο του Ασαμόα, μετά από γύρισμα του Κίκας στο ύψος του πέναλτι. Στη συνέχεια οι δύο ομάδες προχώρησαν σε πολλές αλλαγές και έδωσαν ευκαιρίες και χρόνο συμμετοχής σε ποδοσφαιριστές σε νεαρούς και παίκτες που δεν αγωνίστηκαν αρκετά στο προηγούμενο διάστημα. Το 5-0 έμεινε μέχρι τέλους.


Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Καρμιώτισσα (Γιαννάκης Ποντικός):  Κίττος, Γενεθλίου (67′ Ελευθερίου), Χριστοφή, Καψός, Ορφανίδης, Χρίστου (46′ Δημητρίου), Στατιώτης (73′ Λιασίδης), Παχίπης (46′ Α. Μιχαήλ), Σουμπουνού, Χατζηβασίλης, Χέρσκοβιτς (60′ Γεωργίου).

Δόξα (Άγγελος Ευθυμίου): Σισκόφσκι, Άδωνη, Μουκτάρη, Γκολομπάρτ, Εγγλέζου (66′ Γκλίσιτς), Καρλίτος (59′ Μπιλάλ), Μπόλιεβιτς (46′ Οικονομίδης), Τραϊτσέφσκι, Ασαμόα (59′ Γκίλσον), Κίκας, Σαντίκ (69′ Φασουλιώτης).

Σκόρερ: – / Σαντίκ 5′, 34′, 44′ Ασαμόα 43′, 57′

Κίτρινες: – / –

Αποβολές: – / –

Στάδιο: «Στέλιος Κυριακίδης».

Διαιτητής: Χριστοφή Τιμόθεος.

Α’ Βοηθός: Δημητριάδης Μάριος.

Β’ Βοηθός: Λαζάρου Ιωάννης.

4ος: Φωτίου Κωνσταντίνος.

VAR: Δημητρίου Βασίλης.

AVAR: Χρίστου Ε. Χρίστος.

Παρατηρητής Διαιτησίας: Τσαγγάρης Μάριος.

TO LIVE ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

5′ ΓΚΟΛ 0-1 Με το… καλημέρα προβάδισμα στο σκορ η Δόξα με τον Σαντίκ, που βρέθηκε απέναντι από τον Κίττο μετά από ένα – δύο που έπαιξε με τον Κίκας, και πλάσαρε εύστοχα.


8′ Ξανά απέναντι από τον Κίττο ο Σαντίκ, αυτή τη φορά ο νεαρός τερματοφύλακας τον σταμάτησε.

11′ Εκτός περιοχής σουτ του Κίκας, έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι.

21′ Σε πλεονεκτική θέση φάτσα με τον Κίττο βρέθηκε ο Κίκας, μετά από πάσα του Καρλίτος, ήταν όμως άστοχος.

34′ ΓΚΟΛ 0-2 Ξανά με τον Σαντίκ η Δόξα παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων με κοντινή προβολή.


43′ ΓΚΟλ 0-3 Και τρίτο τέρμα για τους φιλοξενούμενους, με τον Ασαμόα που έκανε το κοντρόλ στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα.


44′ ΓΚΟΛ 0-4 Χατ – τρικ ο Σαντίκ, που έφυγε ξανά απέναντι από τον Κίττο, μετά από κλέψιμο του Ασαμόα λίγο έξω από την περιοχή.


ΤΕΛΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

ΕΝΑΡΞΗ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

46′ Αλλαγή για τη Δόξα, Οικονομίδης αντί Μπόλιεβιτς.

46΄Διπλή αλλαγή για την Καρμιώτισσα, Χρίστου και Παχίπης εκτός, εντός οι Δημητρίου και Α. Μιχαήλ.

57′ ΓΚΟΛ 0-5 Με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του Ασαμόα, από γύρισμα του Κίκας, από το ύψος του πέναλτι.


59′ Διπλή αλλαγή για τη Δόξα, Γκίλσον στη θέση του Ασαμόα και Μπιλάλ στη θέση του Καρλίτος.

60′ Αλλαγή και για την Καρμιώτισσα, Γεωργίου αντί Χέρσκοβιτς.

66′ Γκλίσιτς εντός, Εγγλέζου εκτός γηπέδου.

67′ Ελευθερίου στη θέση του Γενεθλίου.

69′ Φασουλιώτης αντί Σαντίκ.

73′ Λιασίδης στη θέση του Στατιώτη.

87′ Μεγάλη ευκαιρία με τον Φασουλιώτη για το έκτο γκολ, είπε «όχι» ο Κίττος.

ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ