aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΑΕΚ ΛΑΡΝΑΚΑΣΚαραγιάννης: «Θα πέσουν οι αριθμοί των φιλάθλων στα γήπεδα»

Καραγιάννης: «Θα πέσουν οι αριθμοί των φιλάθλων στα γήπεδα»

Ο επιδημιολόγος Δρ. Πέτρος Καραγιάννης μίλησε στον Super Sport FM 104 με αφορμή την εκτόξευση των κρουσμάτων στην Κύπρο και πόσο θα επηρεάσουν το ποδόσφαιρο:

Για τα πολλά κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες: «Ήταν αναπάντεχο ότι θα βγαίναμε εκεί ψηλά σε αριθμό κρουσμάτων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Κατ’ επέκταση σε τέτοιο αριθμό θα πρέπει να γίνει κάτι επιπλέον και θα αποφασιστεί στην αυριανή σύσκεψη. Δεν νομίζω το lockdown είναι στις προτεραιότητες και στα χαρτιά, γιατί αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα μεγάλο ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης.

Για τα νέα μέτρα που θα παρθούν: «Εκεί που παρατηρείται συνάθροιση ανθρώπων, πρέπει να περιορίσουμε κάπως τους αριθμούς. Σε εκδηλώσεις ή δραστηριότητες. Είναι αναμενόμενο ότι θα υπάρξουν αντιδράσεις, αλλά αυτή τη στιγμή δεν σηκώνει άλλο. Θα τεθεί στο τραπέζι η μείωση συναθροίσεων σε ένα σπίτι ή και τηλεργασία».

Για το αν θα επηρεαστεί ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο: «Φυσικά οποιαδήποτε αθλητική δραστηριότητα εμπίπτει στις δραστηριότητες που παρατηρείται συνάθροιση ατόμων. Θα δούμε.. Θα πέσουν οι αριθμοί. Πως θα ελέγξουμε αλλιώς τη μετάδοση; Αυτή τη στιγμή είναι στο 75% στα γήπεδα, είναι μεγάλος αριθμός με βάση και την μεταδοτικότητα του ιού της μετάλλαξης Όμικρον. Οτιδήποτε αποφασιστεί θα είναι για πολύ μικρό χρονικό διάστημα. Πολλές φορές προηγηθήκαμε τον αποφάσεων της Ελλάδας, όμως αν δουλεύουν οι αποφάσεις που πάρθηκαν πρόσφατα στην Ελλάδα ίσως να τις υιοθετήσουμε στα δικά μας δεδομένα».

Για τα κρούσματα στις ομάδες: «Εκείνο που λέμε και τονίζουμε ότι ο εμβολιασμός από μόνος του, ειδικά με τη νέα μετάλλαξη, δεν θα μας προστατεύσει. Πρέπει να τηρούμε τα μέτρα αυτοπροστασίας και φαίνεται πως πολλές φορές τα πετάξαμε από το παράθυρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ